Fudbal 32

Sreda, 01.07.2020.

13:00

Ronaldo opet onaj stari – projektil od 105 km/h VIDEO

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo na meču protiv Đenoe u utorak uveče je bio ponovo na nivou.

Ronaldo opet onaj stari – projektil od 105 km/h VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 23:49) Benzema je najbolji fudbal u karijeri igrao izmedju 2013-2016, Dybala sad a Mandzukic je prosle sezone skoro svaki gol dao na Ronaldovu asistenciju i obrnuto. Sa druge strane sa Messijem svi zaborave da igraju fudbal, od Ibre do Grizmana iako su bili odlični do dolaska u Barsu.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 23:23) jos veca bruka od poraza rezultatom 6-1 je kad Messi 2018 oborio rekord sa SP 1970 po broju suteva bez postignutog gola... Ceo svet vidi kako Dybala ne igra u Argentini zbog Messija a u Juventusu sa Ronaldom se sjajno kapira i pravi razliku. Ako je neko nekog unistio to je Messi Dybalu i Grizmana.

El Clasico

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 22:48)

Da i dobio je onda crveni karton. Real je bez njega dao 4 gola Barseloni.

Zato ce Ronaldovo ispadanje sa SPa u grupi 2014 pamtiti citav svet, a tog nebitnog poraza Argentine protiv Bolivije se niko ne seca osim tebe.

A Portugal i da je prosecna reprezentacija to ti opet nije nikakvo opravdanje. Sta su onda USA i Gana? Ispodprosecne reprezentacije? :)

O Dibali sam već sve rekao. Suvisno je reci bilo sta drugo...

El Clasico

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 23:33)

Koliko ja znam Mesi je dao gol protiv Nigerije na SP 2018 :) Jos je veca bruka sto je Ronaldo u grupi na EURU 2016 dao samo 2 gola iz 30 suteva na gol.

Ceo svet zna kako je Dibala igrao pre dolaska Ronalda i ceo svet zna kako igra sada. Ronaldo je unistio Dibalu, Iguaina i Benzemu, a i Mandzukic je morao otici iz Juventusa zbog njega. Jer mora sve biti podredjeno Ronaldu.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 18:45)Ja se secam da je Ronaldo dao golcinu u tom demoliranju Barse. Kao sto rekoh veca je sramota izgubiti 6-1 od amatera nego ispasti sa prosecnom reprezentacijom. Dybala igra najbolji fudbal u karijeri trenutno i svaki mec ima bar po jedan maestralan gol. Al u Argentini ne igra jer umesto njega igra Messi koji nista ne pokazuje.

El Clasico

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 17:01)

Ja govorim kako je tada Real demolirao Barsu bez Ronalda, a sa njim u timu Barsa sa Mesijem je redovno demolirala Real, a ti meni pises o necemu sasvim drugo.

Mesi jeste izgubio od Bolivije sa 6-1 ali to je bila utakmica kvalifikacija koje se danas niko ne seca osim fanova Ronalda. Dok sto se tice Ronaldovog ispadanja u grupi sa SP 2014 se i danas citav svet sjeca. Svi znamo sto je tu veca blamaza.

A i nije nimalo jednostavno igrati protiv Bolivije jer svi znamo na kojoj oni igraju nadmorskoj visini. Sjecam se da su jednom igraci Argentine morali uzimati bocu sa kisikom u sred utakmice.

Kao sto sam vec rekao, Dibala je pre dolaska Ronalda davao po 30 golova u sezoni u svim takmicenjima, a sada kada je u "zivotnoj formi" daje po 10. Bilo kakve reci su suvisne na tu temu.

A Mesija nije bilo u reprezentaciji u pola utakmica u proslim kvalifikacijama pa sta ih je tada kocilo? :) Argentina dobila samo 1 od 8 utakmice bez njega. Da nisu namolili Mesija da se vrati ne bi ni igrali SP.

singularitet

pre 3 godine

ja od kad nema Xavija i Inieste vidim da je Messi konstantno jedan od najgorih igraca Barselone u velikim utakmicama, ove sezone Benzema je najbolji igrac La Lige.
(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 15:15)

Tako je, Mesi je najgori igrac Barselone, bar po tvojim i "objektivnim" analiticrima iz Marke. Sto se vas tice, Mesi najgori igrac u fudbalu i sve golove, asistencije, proigravanja, slalome, driblinge, slobodnjake je uradio jer su mu saigraci pomogli, pogotovo kod slobodnjaka. Cak i one penale sto je izvodio, to je ustvari imao dil sa protivnickim golmanom, pa su mu namigivali u koju stranu da suta, inace ne bi vola ubo.
Ako sam nesto zaboravio, dodaj slobodno jer nas dvojica znamo pravu istinu o Mesiju. :)

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 15:29)

u tom superkupu Ronaldo je za 15 minuta uradio vise nego Messi za 180.

Messi je sa Argentinom izgubio takmicarsku utakmicu od Bolivije rezultatom 6-1 ,od toga nema vece blamaze.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(Samo jako, 1. jul 2020 17:30)

dzabe se trudis, Dybala je u zivotnoj formi a to ne moze da pokaze u Argentini jer mora da igra Messi koji koci celu ekipu.

Samo jako

pre 3 godine

Sa Ronaldom Dibala kida. (neko, 1. jul 2020 15:28)


Ronaldo je unistio Dibalu. Dok Ronalda nije bilo Dibala je davao po 25-30 golova u sezoni, a sada sa Ronaldom daje po 6-7. Isto tako je godinama u Realu unistavao i Benzenu koji je morao da igra za njega ali sada se vidi kakva je klasa Benzema.

El Clasico

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 14:48)

Ronaldo je tada protiv Barse igrao tek 15-ak minuta i dobio je crveni. U drugoj utakmici ga nije nikako bilo. Real je tada demolirao Barsu bez Ronalda, a sa njim u timu Barsa sa Mesijem je redovno demolirala Real. Argentina sa Mesijem u timu nikad nije dozivela blamazu i ispala od neke slabije reprezentacije sa SP-a, za razliku od Ronalda i Portugala koji su ispadali i po grupama na SPu ili Urugvaja 2018 godine. Argentina je sa Mesijem uvek ispadala od najjacih reprezentacija Nemacke i Francuske u zadnjih 15 godina, a to nije nikakva sramota.

I koga briga sta je Madrridska Marca objavila bitne su cinjenice. To sto je Real osvojio tek dve titule u deset sezona sa Ronaldom su drugi najlosiji niz u istoriji kluba - samo su susne cetrdesete godine proslog veka bile gori period sto se tice rezultata u domacoj ligi. Ne treba veca blamaza od toga.

A Ronaldo je najvece poraze i najvece sramote doziveo upravo protiv Mesijeve Barselone. Ronaldova najveca pobeda protiv Barselone je tek od 3-1 :)

A stvar i jest u tome sto Mesi takve poraze nije imao barem sa Cavijem i Iiniestom dok je Ronaldo takve blamaze i tragikomicne poraze dozivljavao svih 9 godina u Realu. Dok mu nisu doveli Krosa, Modrica, Iska, Bejla nije mogao dovesti Real ni do finala. Ispadao je od Liona, pa blamaza od Dortmunda i Real je poceo dominirati tek kada su oni preuzeli igru. Ali eto i bez obzira na njih, doziveli su dosta velikih i visokih poraza.

Danijel

pre 3 godine

Pa dobro, normalno da i on moze nekad da da gol van 16, pa nije on retard, on je jedan od najboljih fudbalera sveta, sta je tu spektakularno toliko...

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 14:57)

ja od kad nema Xavija i Inieste vidim da je Messi konstantno jedan od najgorih igraca Barselone u velikim utakmicama, ove sezone Benzema je najbolji igrac La Lige.

???

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 14:57)
(Bili_piton, 1. jul 2020 14:34)

ljudi, pola ronaldovih fanova ni ne gleda fudbal
vidi se iz nepotrebno navijacki obojenih komentara/+- glasova na razlicita misljenja i cinjenice
ne vredi se raspravljati, pustimo ih da slave ronaldovu golcinu, prestupna godina je

Nedim Hodžić El Clasico

pre 3 godine

Barselona je svih ovih godina samo sramotila Spansku ligu, kao neki prvaci Spanije a ispadali su od Rome koja se u Italiji redovno muci da udje u top 4.

Steva Signal

pre 3 godine

Barsa sa Suarezom i bez Messija lagano da 4-5 komada Realu a Barsa sa Messijem i bez Suareza lagano izgubi od Reala. dok su Xavi i Iniesta bili na vrhuncu Barsa je redovno igrala bar polufinala a posle njihovog pada Barsa pod vodjstvom Messija je dozivela neke od najvecih blamaza u istoriji LS, takodje ne treba zaboraviti da je Argentinska reprezentacija dozivela neke od najtezih i najsramotnijih poraza u svojoj istoriji sa Messijem kao kapitenom.
(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 13:33) # A inače Argentina bez Mesija igra svako finale SP.Pa ni sam Ronaldo nije osvojio EP jer je zbog povrede izašao.Niko ne može sam da osevoji sve.Ono što je Iguain promašio u finalu nije Mesi kriv.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 14:36)

ja lepo napisao da dok su Xavi i Iniesta bili na vrhuncu Barsa je igrala redovno polufinale a nakon sto su pali a Messi preuzeo glavu ulogu Barsa redovno dozivljava blamaze i tragikomicne poraze. :)

Bili_piton

pre 3 godine

Sta sve covek nece procitati ovde pa to je neverovatno ! Hej talijanska liga jaca od spanske ?? Pa da li je moguce da dodjes i tako nesto izvalis?? Liga u kojoj su Inter i Milan u kanalu vec deceniju , u kojoj su najveci konkurenti Juventusu Napoli,roma i Lazio zadnjih godina , liga u kojoj imamo istog sampiona vec devetu sezonu za redom ! I ti dodjes i mrtav ladan uporedis talijansku ligu sa spanskom ?? Pa da li je moguce da do te granice idemo? Spanska liga zadnjih 10 i kusur godina je bez premca , donekle joj samo moze parirati engleska kvalitetom. Najvise ubedljivo evropskih titula, sto LS, sto liga evrope, najvise finala i jednog i drugog takmicenja. Barsa, Real,Ateltico, Bilbao,Sevilja,Valencija imaju toliko finala zadnju deceniju da sve ostale lige petica kad sastavis zajedno nemaju toliko i ti dodjes i kazes ne samo da je talijanska jaca od spanske, nego da je i spanska trenutno najslabija liga petica ,sve kako bi omlovazavao uspeh Mesija u toj ligi , u kojoj je kao sto neko rece brisao pod sa Ronaldom dok je igrao dole. Zao mi je iskreno ovih bubuljivacih fanova Ronalda jer ocigledno da im je detinjstvo skroz unisteno kroz duele Ronalda sa Mesijem u Spaniji i idu do te mere da je to prosto toliko degutantno ali i istovremeno smesno da covek ostane bez teksta. Ovo bi isto bilo kao sto bi ja rekao sad mrtav ladan da su kuce okrugle iako svi znamo da su kockaste. Neverovatno !

???

pre 3 godine

(Gorštak, 1. jul 2020 13:25)

hoces da kazes da su francuska i nemacka liga sa po jednim ozbiljnim timom bolje od spanske sa 3 (kazem 3 posto vi strucnjaci ne priznajete druge spanske timove koji redovno kidaju usi ovoj trojci)? podsetnik: ne pricamo o rukometu
italijanska liga sad ponovo postaje jaka, ali u poslednjih 6-7 godina je de facto vazila za 'retirement league', sto potvrdjuju godine igraca koji su dominirali u njoj (luca toni, di natale, quagliarella ...)

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 14:36)

Real je sa Ronaldom pobedio Barsu u superkupu 2017.Portugal sa Ronaldom je za 15 godina doziveo jedan tezak poraz u takmicarskom mecu a Argentina sa Messijem 51.

Marca je bas objavila tekst u kome je period sa Cristianom oznacila kao najbolju u modernoj istoriji kluba. :)

El Clasico

pre 3 godine

Za Mesija se govorilo da mu je lako jer ima Ronaldinja. Lako mu je, ima Cavija. Lako mu je, ima Inijestu. Lako mu je, ima Nejmara. I oni svi odose, a on i dalje pomera granice i bude najbolji strelac i asistent svih mogucih takmicenja i dobije zlatnu loptu. Ove sezone je opet i najbolji strelac i asistent lige iako igra u propaloj Barseloni. Ronaldo s druge strane bas jeste neko kome su potrebni vrhunski suigraci da bude najbolji, a to se najbolje vidi sada kada igra za Juventus. Dok je igrao u Realu bio je rame uz rame sa Mesijem, a sada u Juventusu ga nigde nema. Da Juventusu nisu svirani svi oni silni penali sada bi Ronaldo bio tu negde na listi strelaca sa Dzekom i Ilicicem. To su cinjenice i to je realnost. Prosle sezone nije mogao biti bolji strelac ni od Zapate i Kvaljarele, a igra za daleko najjaci klub u Italiji u zadnjih 10 godina. Obilo vam se o glavu komentari koje ste pisali jbga

El Clasico

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 13:33)

Real bez Ronalda lagano pobedi Barsu u finalu kupa 2013 i u onom superkupu 2017 sa 5-1 u dve utakmice, a sa Ronaldom u timu su dozivelu najvece blamaze u istoriji kluba i poraze od 3-0, 4-0 cak i 5-0. I to sve samo od Barselone. Barsa sa Cavijem i Iniestom zadnjih godina nije mogla da dodje ni do polufinala nego su ispadali uvek u cetvrtfinalu, a bez njih dvojice sa samim Mesijom vec u prvoj sezoni dodju do polufinala gde ispadnu od Liverpula. A sve blamaze koje je Barsa dozivela sa Mesijem je dozivela i sa Iniestom jer je tek prosle sezone Intiesta otisao iz Barse. Također ne treba zaboraviti i kakve su Real i Portugal doživeli sve blamaze predvođeni Ronaldom i jedne od najvecih i najsramotnijih poraza su imali sa Ronaldom u timu. Ispadanje u grupi na SP 2014, poraz od Nemacke 4-0, Realovi rekordni porazi samo u utakmicama protiv Barselone, a to sto je Real osvojio tek dve titule u deset sezona sa Ronaldom su drugi najlosiji niz u istoriji kluba - samo su susne cetrdesete godine proslog veka bile gori period što se tice rezultata u domacoj ligi. Barselona je sa druge strane za vreme Mesija imala najuspesniji period u istoriji kluba u zadnjih 10 godina. Isto kao sto je Argentina igrala finale SP sa Mesijem u timu igrala nakon 30 godina. Zadnji put su finale SP igrali onda ono sa Maradonom. Mesi je digao Barselonu na najvise razine dok je Ronaldo unazadio Realu u ligi. Za LŠ je OK.

s

pre 3 godine

35 godina, trenutno drugi strelac lige. Najbolji ocenjen igrac na tom mecu..
Osvojio je gotovo sve, a i dalje je gladan trofeja. Neverovatna zelja uspehom. Mozda on nije talentovan kao Mesi, ali je dokazao da treningom mozes da postignes sve
Mozemo samo da uzivamo dok igraju dva najbolja igraca u istoriji fudbala, Ronaldo i Mesi, a kada im se zavrse karijere onda mozemo da pricamo ko je bolji od njih dvoje. Nijedan igrac u istoriji nije postizao ovakve brojke i trajao ovoliko dugo na najvisem nivou kao Mesi i Ronaldo

Gorštak

pre 3 godine

roni, 1. jul 2020 13:05) Ronaldo će ove sezone prebaciti brojku od 30 golova i to je već treći klub u trećoj različitoj ligi sa kojim je to uspeo...Juventus je ranije igrao finala jer im je odbrana bila jaka... A španska liga više nije jača od Italijanske, nije nikada ni bila zahtevna kao calcio. Španska liga je u ovom trenutku najlošija u ligama petice po kvalitetu.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(roni, 1. jul 2020 13:05)

Barsa sa Suarezom i bez Messija lagano da 4-5 komada Realu a Barsa sa Messijem i bez Suareza lagano izgubi od Reala. dok su Xavi i Iniesta bili na vrhuncu Barsa je redovno igrala bar polufinala a posle njihovog pada Barsa pod vodjstvom Messija je dozivela neke od najvecih blamaza u istoriji LS, takodje ne treba zaboraviti da je Argentinska reprezentacija dozivela neke od najtezih i najsramotnijih poraza u svojoj istoriji sa Messijem kao kapitenom.

roni

pre 3 godine

Sad je odjednom talijanska liga jaca od spanske hahahahha :) . 9 god su igrali i takmicili se zajedno u istoj ligi ! najkometentnije takmicenje njih dvojice bez premca. u tih 9 god , samo 2 titule je Ronaldo doneo Realu ,a mesi barsi cak 6 !!:) tu svaka prica,rasprava prestaje . Ako na to dodamo da su neka od najvecih ponizenja u istoriji igraci Reala doziveli upravo sa Ronaldom protiv Mesijeve barse, onda nemamo sta vise raspravljati. Osim one petarde na Nou Campu i onih cudesnih asistencija Mesija, najsladje je ono polufinale LS, kad je na sred Bernabeu stadiona Mesi provozao slalom i odveo barsu u finale LS kasnije i do titule.:) Gde je bio Ronaldo ? ma nije se video u super tako vaznom direktnom okrsaju kao i mnogim drugim bitnim el clasicima koji su odlucivali sampiona :)Obojica igrali u top vrhuhnskim klubovima sa vrhunskim igracima ,svetski prvaci i top igraci i barsi i realu. Xavi, Iniesta, Puyol, Alves, Nejmar, Suarez na jednoj strani,na drugoj isto tako pregrst svetskih prvaka Kros, Ozil,Alonso, Ramos,Varan, Marcelo ,pa jedan Modric,ISco,Benzema.. 14-1 u asistencijama u el clasicima je jos jedan pokazatelj koliko je Mesi svestraniji igrac:) Ubijao ga u pojam u Spaniji, kao i vas i zato mi je u potunosti jasno gde je izvor frustracija :)) Bolji prosek golova u karijeri,vec sad vise asistencija iako je mladji,bolji dribler,bolji izvodjac slboodnjaka,bolji medjosobni omjer,ma sve je na njegovoj strani :) Kao sto je i more igraca i trenera na Mesijevoj strani. :)

roni

pre 3 godine

Pre dolaska Ronalda, Juve je imao seriju od 4 uzastopne duple krune. Igrali i dva finala LS u 3 godine, titula se osvajala jos u decembru. Dolaskom Ronalda, Juve nije osvojio kup ni jednom, dakle prekinuta totalna dominacija, a da stvar bude jos gora, ove sezone im je cak visilo i prvenstvo. Na sve to, u LS ne da nisu napravili nikakav iskorak, nego su cak i nazadovali. Prvo ispadanje od Ajaxa u 1/4 finalu, a sad im se cak smesi ispadanje jos i ranije i to od Liona. Dakle kad sve pogledamo, Juventus je nazadovao sa Ronaldom. Od totalne dominacije talijanskim fudbalom i osvajanja duplih kruna, vise ne osvajaju prvenstvo i kup, evo vec dve god za redom od kako je Ronaldo tu, prvenstvo im takodje nije sigurno kao pre a u LS ne mogu ni prismdrditi finalima LS koja su igrali pre Ronalda. Dakle crno na belo, nepobitne cinjenice! Ne mozete apsolutno nista da kazete na ovo. I onda dodju njegov klinci i pricaju kako se Kiki dokazao u jos jednoj ligi, u kojoj Juventus dominira gotovo 10 god i bez njega, a Mesiju se ne priznaju titule u Spaniji koje osvaja iako je Spanska liga misaona imenica za talijansku bar 10 god. Dakle, Ronaldo se dokazuje u slabijoj ligi , u najdominantijem njenom klubu iako je taj klub ocigledno nazadovao sa rezultatima od kako je on dosao, a Mesiju se omalovazava osvajanje jace lige i govori sta je on to ozbiljno uradio zadnjih godina? Kolika kolicina licemerja, dvostrukih arsina, bezobrazluka, decijeg rezonovanja, zar ne?:)

jak jaci najjaci

pre 3 godine

@roni

Nije on kriv sto pored sebe u napadu nema sem Dibale krstenog igraca, drugi je najbolji strelac lige, a siguran sam da kad bude bilo najpotrebnije ponovo ce dati het trik i ucutkati ljude poput tebe.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(roni, 1. jul 2020 13:05)

Barsa sa Suarezom i bez Messija lagano da 4-5 komada Realu a Barsa sa Messijem i bez Suareza lagano izgubi od Reala. dok su Xavi i Iniesta bili na vrhuncu Barsa je redovno igrala bar polufinala a posle njihovog pada Barsa pod vodjstvom Messija je dozivela neke od najvecih blamaza u istoriji LS, takodje ne treba zaboraviti da je Argentinska reprezentacija dozivela neke od najtezih i najsramotnijih poraza u svojoj istoriji sa Messijem kao kapitenom.

jak jaci najjaci

pre 3 godine

@roni

Nije on kriv sto pored sebe u napadu nema sem Dibale krstenog igraca, drugi je najbolji strelac lige, a siguran sam da kad bude bilo najpotrebnije ponovo ce dati het trik i ucutkati ljude poput tebe.

Gorštak

pre 3 godine

roni, 1. jul 2020 13:05) Ronaldo će ove sezone prebaciti brojku od 30 golova i to je već treći klub u trećoj različitoj ligi sa kojim je to uspeo...Juventus je ranije igrao finala jer im je odbrana bila jaka... A španska liga više nije jača od Italijanske, nije nikada ni bila zahtevna kao calcio. Španska liga je u ovom trenutku najlošija u ligama petice po kvalitetu.

roni

pre 3 godine

Pre dolaska Ronalda, Juve je imao seriju od 4 uzastopne duple krune. Igrali i dva finala LS u 3 godine, titula se osvajala jos u decembru. Dolaskom Ronalda, Juve nije osvojio kup ni jednom, dakle prekinuta totalna dominacija, a da stvar bude jos gora, ove sezone im je cak visilo i prvenstvo. Na sve to, u LS ne da nisu napravili nikakav iskorak, nego su cak i nazadovali. Prvo ispadanje od Ajaxa u 1/4 finalu, a sad im se cak smesi ispadanje jos i ranije i to od Liona. Dakle kad sve pogledamo, Juventus je nazadovao sa Ronaldom. Od totalne dominacije talijanskim fudbalom i osvajanja duplih kruna, vise ne osvajaju prvenstvo i kup, evo vec dve god za redom od kako je Ronaldo tu, prvenstvo im takodje nije sigurno kao pre a u LS ne mogu ni prismdrditi finalima LS koja su igrali pre Ronalda. Dakle crno na belo, nepobitne cinjenice! Ne mozete apsolutno nista da kazete na ovo. I onda dodju njegov klinci i pricaju kako se Kiki dokazao u jos jednoj ligi, u kojoj Juventus dominira gotovo 10 god i bez njega, a Mesiju se ne priznaju titule u Spaniji koje osvaja iako je Spanska liga misaona imenica za talijansku bar 10 god. Dakle, Ronaldo se dokazuje u slabijoj ligi , u najdominantijem njenom klubu iako je taj klub ocigledno nazadovao sa rezultatima od kako je on dosao, a Mesiju se omalovazava osvajanje jace lige i govori sta je on to ozbiljno uradio zadnjih godina? Kolika kolicina licemerja, dvostrukih arsina, bezobrazluka, decijeg rezonovanja, zar ne?:)

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 14:36)

Real je sa Ronaldom pobedio Barsu u superkupu 2017.Portugal sa Ronaldom je za 15 godina doziveo jedan tezak poraz u takmicarskom mecu a Argentina sa Messijem 51.

Marca je bas objavila tekst u kome je period sa Cristianom oznacila kao najbolju u modernoj istoriji kluba. :)

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 14:36)

ja lepo napisao da dok su Xavi i Iniesta bili na vrhuncu Barsa je igrala redovno polufinale a nakon sto su pali a Messi preuzeo glavu ulogu Barsa redovno dozivljava blamaze i tragikomicne poraze. :)

s

pre 3 godine

35 godina, trenutno drugi strelac lige. Najbolji ocenjen igrac na tom mecu..
Osvojio je gotovo sve, a i dalje je gladan trofeja. Neverovatna zelja uspehom. Mozda on nije talentovan kao Mesi, ali je dokazao da treningom mozes da postignes sve
Mozemo samo da uzivamo dok igraju dva najbolja igraca u istoriji fudbala, Ronaldo i Mesi, a kada im se zavrse karijere onda mozemo da pricamo ko je bolji od njih dvoje. Nijedan igrac u istoriji nije postizao ovakve brojke i trajao ovoliko dugo na najvisem nivou kao Mesi i Ronaldo

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(Samo jako, 1. jul 2020 17:30)

dzabe se trudis, Dybala je u zivotnoj formi a to ne moze da pokaze u Argentini jer mora da igra Messi koji koci celu ekipu.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 23:23) jos veca bruka od poraza rezultatom 6-1 je kad Messi 2018 oborio rekord sa SP 1970 po broju suteva bez postignutog gola... Ceo svet vidi kako Dybala ne igra u Argentini zbog Messija a u Juventusu sa Ronaldom se sjajno kapira i pravi razliku. Ako je neko nekog unistio to je Messi Dybalu i Grizmana.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 15:29)

u tom superkupu Ronaldo je za 15 minuta uradio vise nego Messi za 180.

Messi je sa Argentinom izgubio takmicarsku utakmicu od Bolivije rezultatom 6-1 ,od toga nema vece blamaze.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 23:49) Benzema je najbolji fudbal u karijeri igrao izmedju 2013-2016, Dybala sad a Mandzukic je prosle sezone skoro svaki gol dao na Ronaldovu asistenciju i obrnuto. Sa druge strane sa Messijem svi zaborave da igraju fudbal, od Ibre do Grizmana iako su bili odlični do dolaska u Barsu.

roni

pre 3 godine

Sad je odjednom talijanska liga jaca od spanske hahahahha :) . 9 god su igrali i takmicili se zajedno u istoj ligi ! najkometentnije takmicenje njih dvojice bez premca. u tih 9 god , samo 2 titule je Ronaldo doneo Realu ,a mesi barsi cak 6 !!:) tu svaka prica,rasprava prestaje . Ako na to dodamo da su neka od najvecih ponizenja u istoriji igraci Reala doziveli upravo sa Ronaldom protiv Mesijeve barse, onda nemamo sta vise raspravljati. Osim one petarde na Nou Campu i onih cudesnih asistencija Mesija, najsladje je ono polufinale LS, kad je na sred Bernabeu stadiona Mesi provozao slalom i odveo barsu u finale LS kasnije i do titule.:) Gde je bio Ronaldo ? ma nije se video u super tako vaznom direktnom okrsaju kao i mnogim drugim bitnim el clasicima koji su odlucivali sampiona :)Obojica igrali u top vrhuhnskim klubovima sa vrhunskim igracima ,svetski prvaci i top igraci i barsi i realu. Xavi, Iniesta, Puyol, Alves, Nejmar, Suarez na jednoj strani,na drugoj isto tako pregrst svetskih prvaka Kros, Ozil,Alonso, Ramos,Varan, Marcelo ,pa jedan Modric,ISco,Benzema.. 14-1 u asistencijama u el clasicima je jos jedan pokazatelj koliko je Mesi svestraniji igrac:) Ubijao ga u pojam u Spaniji, kao i vas i zato mi je u potunosti jasno gde je izvor frustracija :)) Bolji prosek golova u karijeri,vec sad vise asistencija iako je mladji,bolji dribler,bolji izvodjac slboodnjaka,bolji medjosobni omjer,ma sve je na njegovoj strani :) Kao sto je i more igraca i trenera na Mesijevoj strani. :)

El Clasico

pre 3 godine

Za Mesija se govorilo da mu je lako jer ima Ronaldinja. Lako mu je, ima Cavija. Lako mu je, ima Inijestu. Lako mu je, ima Nejmara. I oni svi odose, a on i dalje pomera granice i bude najbolji strelac i asistent svih mogucih takmicenja i dobije zlatnu loptu. Ove sezone je opet i najbolji strelac i asistent lige iako igra u propaloj Barseloni. Ronaldo s druge strane bas jeste neko kome su potrebni vrhunski suigraci da bude najbolji, a to se najbolje vidi sada kada igra za Juventus. Dok je igrao u Realu bio je rame uz rame sa Mesijem, a sada u Juventusu ga nigde nema. Da Juventusu nisu svirani svi oni silni penali sada bi Ronaldo bio tu negde na listi strelaca sa Dzekom i Ilicicem. To su cinjenice i to je realnost. Prosle sezone nije mogao biti bolji strelac ni od Zapate i Kvaljarele, a igra za daleko najjaci klub u Italiji u zadnjih 10 godina. Obilo vam se o glavu komentari koje ste pisali jbga

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 14:57)

ja od kad nema Xavija i Inieste vidim da je Messi konstantno jedan od najgorih igraca Barselone u velikim utakmicama, ove sezone Benzema je najbolji igrac La Lige.

Bili_piton

pre 3 godine

Sta sve covek nece procitati ovde pa to je neverovatno ! Hej talijanska liga jaca od spanske ?? Pa da li je moguce da dodjes i tako nesto izvalis?? Liga u kojoj su Inter i Milan u kanalu vec deceniju , u kojoj su najveci konkurenti Juventusu Napoli,roma i Lazio zadnjih godina , liga u kojoj imamo istog sampiona vec devetu sezonu za redom ! I ti dodjes i mrtav ladan uporedis talijansku ligu sa spanskom ?? Pa da li je moguce da do te granice idemo? Spanska liga zadnjih 10 i kusur godina je bez premca , donekle joj samo moze parirati engleska kvalitetom. Najvise ubedljivo evropskih titula, sto LS, sto liga evrope, najvise finala i jednog i drugog takmicenja. Barsa, Real,Ateltico, Bilbao,Sevilja,Valencija imaju toliko finala zadnju deceniju da sve ostale lige petica kad sastavis zajedno nemaju toliko i ti dodjes i kazes ne samo da je talijanska jaca od spanske, nego da je i spanska trenutno najslabija liga petica ,sve kako bi omlovazavao uspeh Mesija u toj ligi , u kojoj je kao sto neko rece brisao pod sa Ronaldom dok je igrao dole. Zao mi je iskreno ovih bubuljivacih fanova Ronalda jer ocigledno da im je detinjstvo skroz unisteno kroz duele Ronalda sa Mesijem u Spaniji i idu do te mere da je to prosto toliko degutantno ali i istovremeno smesno da covek ostane bez teksta. Ovo bi isto bilo kao sto bi ja rekao sad mrtav ladan da su kuce okrugle iako svi znamo da su kockaste. Neverovatno !

???

pre 3 godine

(Gorštak, 1. jul 2020 13:25)

hoces da kazes da su francuska i nemacka liga sa po jednim ozbiljnim timom bolje od spanske sa 3 (kazem 3 posto vi strucnjaci ne priznajete druge spanske timove koji redovno kidaju usi ovoj trojci)? podsetnik: ne pricamo o rukometu
italijanska liga sad ponovo postaje jaka, ali u poslednjih 6-7 godina je de facto vazila za 'retirement league', sto potvrdjuju godine igraca koji su dominirali u njoj (luca toni, di natale, quagliarella ...)

Nedim Hodžić El Clasico

pre 3 godine

Barselona je svih ovih godina samo sramotila Spansku ligu, kao neki prvaci Spanije a ispadali su od Rome koja se u Italiji redovno muci da udje u top 4.

Steva Signal

pre 3 godine

Barsa sa Suarezom i bez Messija lagano da 4-5 komada Realu a Barsa sa Messijem i bez Suareza lagano izgubi od Reala. dok su Xavi i Iniesta bili na vrhuncu Barsa je redovno igrala bar polufinala a posle njihovog pada Barsa pod vodjstvom Messija je dozivela neke od najvecih blamaza u istoriji LS, takodje ne treba zaboraviti da je Argentinska reprezentacija dozivela neke od najtezih i najsramotnijih poraza u svojoj istoriji sa Messijem kao kapitenom.
(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 13:33) # A inače Argentina bez Mesija igra svako finale SP.Pa ni sam Ronaldo nije osvojio EP jer je zbog povrede izašao.Niko ne može sam da osevoji sve.Ono što je Iguain promašio u finalu nije Mesi kriv.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 18:45)Ja se secam da je Ronaldo dao golcinu u tom demoliranju Barse. Kao sto rekoh veca je sramota izgubiti 6-1 od amatera nego ispasti sa prosecnom reprezentacijom. Dybala igra najbolji fudbal u karijeri trenutno i svaki mec ima bar po jedan maestralan gol. Al u Argentini ne igra jer umesto njega igra Messi koji nista ne pokazuje.

El Clasico

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 13:33)

Real bez Ronalda lagano pobedi Barsu u finalu kupa 2013 i u onom superkupu 2017 sa 5-1 u dve utakmice, a sa Ronaldom u timu su dozivelu najvece blamaze u istoriji kluba i poraze od 3-0, 4-0 cak i 5-0. I to sve samo od Barselone. Barsa sa Cavijem i Iniestom zadnjih godina nije mogla da dodje ni do polufinala nego su ispadali uvek u cetvrtfinalu, a bez njih dvojice sa samim Mesijom vec u prvoj sezoni dodju do polufinala gde ispadnu od Liverpula. A sve blamaze koje je Barsa dozivela sa Mesijem je dozivela i sa Iniestom jer je tek prosle sezone Intiesta otisao iz Barse. Također ne treba zaboraviti i kakve su Real i Portugal doživeli sve blamaze predvođeni Ronaldom i jedne od najvecih i najsramotnijih poraza su imali sa Ronaldom u timu. Ispadanje u grupi na SP 2014, poraz od Nemacke 4-0, Realovi rekordni porazi samo u utakmicama protiv Barselone, a to sto je Real osvojio tek dve titule u deset sezona sa Ronaldom su drugi najlosiji niz u istoriji kluba - samo su susne cetrdesete godine proslog veka bile gori period što se tice rezultata u domacoj ligi. Barselona je sa druge strane za vreme Mesija imala najuspesniji period u istoriji kluba u zadnjih 10 godina. Isto kao sto je Argentina igrala finale SP sa Mesijem u timu igrala nakon 30 godina. Zadnji put su finale SP igrali onda ono sa Maradonom. Mesi je digao Barselonu na najvise razine dok je Ronaldo unazadio Realu u ligi. Za LŠ je OK.

Danijel

pre 3 godine

Pa dobro, normalno da i on moze nekad da da gol van 16, pa nije on retard, on je jedan od najboljih fudbalera sveta, sta je tu spektakularno toliko...

???

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 14:57)
(Bili_piton, 1. jul 2020 14:34)

ljudi, pola ronaldovih fanova ni ne gleda fudbal
vidi se iz nepotrebno navijacki obojenih komentara/+- glasova na razlicita misljenja i cinjenice
ne vredi se raspravljati, pustimo ih da slave ronaldovu golcinu, prestupna godina je

Samo jako

pre 3 godine

Sa Ronaldom Dibala kida. (neko, 1. jul 2020 15:28)


Ronaldo je unistio Dibalu. Dok Ronalda nije bilo Dibala je davao po 25-30 golova u sezoni, a sada sa Ronaldom daje po 6-7. Isto tako je godinama u Realu unistavao i Benzenu koji je morao da igra za njega ali sada se vidi kakva je klasa Benzema.

singularitet

pre 3 godine

ja od kad nema Xavija i Inieste vidim da je Messi konstantno jedan od najgorih igraca Barselone u velikim utakmicama, ove sezone Benzema je najbolji igrac La Lige.
(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 15:15)

Tako je, Mesi je najgori igrac Barselone, bar po tvojim i "objektivnim" analiticrima iz Marke. Sto se vas tice, Mesi najgori igrac u fudbalu i sve golove, asistencije, proigravanja, slalome, driblinge, slobodnjake je uradio jer su mu saigraci pomogli, pogotovo kod slobodnjaka. Cak i one penale sto je izvodio, to je ustvari imao dil sa protivnickim golmanom, pa su mu namigivali u koju stranu da suta, inace ne bi vola ubo.
Ako sam nesto zaboravio, dodaj slobodno jer nas dvojica znamo pravu istinu o Mesiju. :)

El Clasico

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 17:01)

Ja govorim kako je tada Real demolirao Barsu bez Ronalda, a sa njim u timu Barsa sa Mesijem je redovno demolirala Real, a ti meni pises o necemu sasvim drugo.

Mesi jeste izgubio od Bolivije sa 6-1 ali to je bila utakmica kvalifikacija koje se danas niko ne seca osim fanova Ronalda. Dok sto se tice Ronaldovog ispadanja u grupi sa SP 2014 se i danas citav svet sjeca. Svi znamo sto je tu veca blamaza.

A i nije nimalo jednostavno igrati protiv Bolivije jer svi znamo na kojoj oni igraju nadmorskoj visini. Sjecam se da su jednom igraci Argentine morali uzimati bocu sa kisikom u sred utakmice.

Kao sto sam vec rekao, Dibala je pre dolaska Ronalda davao po 30 golova u sezoni u svim takmicenjima, a sada kada je u "zivotnoj formi" daje po 10. Bilo kakve reci su suvisne na tu temu.

A Mesija nije bilo u reprezentaciji u pola utakmica u proslim kvalifikacijama pa sta ih je tada kocilo? :) Argentina dobila samo 1 od 8 utakmice bez njega. Da nisu namolili Mesija da se vrati ne bi ni igrali SP.

El Clasico

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 14:48)

Ronaldo je tada protiv Barse igrao tek 15-ak minuta i dobio je crveni. U drugoj utakmici ga nije nikako bilo. Real je tada demolirao Barsu bez Ronalda, a sa njim u timu Barsa sa Mesijem je redovno demolirala Real. Argentina sa Mesijem u timu nikad nije dozivela blamazu i ispala od neke slabije reprezentacije sa SP-a, za razliku od Ronalda i Portugala koji su ispadali i po grupama na SPu ili Urugvaja 2018 godine. Argentina je sa Mesijem uvek ispadala od najjacih reprezentacija Nemacke i Francuske u zadnjih 15 godina, a to nije nikakva sramota.

I koga briga sta je Madrridska Marca objavila bitne su cinjenice. To sto je Real osvojio tek dve titule u deset sezona sa Ronaldom su drugi najlosiji niz u istoriji kluba - samo su susne cetrdesete godine proslog veka bile gori period sto se tice rezultata u domacoj ligi. Ne treba veca blamaza od toga.

A Ronaldo je najvece poraze i najvece sramote doziveo upravo protiv Mesijeve Barselone. Ronaldova najveca pobeda protiv Barselone je tek od 3-1 :)

A stvar i jest u tome sto Mesi takve poraze nije imao barem sa Cavijem i Iiniestom dok je Ronaldo takve blamaze i tragikomicne poraze dozivljavao svih 9 godina u Realu. Dok mu nisu doveli Krosa, Modrica, Iska, Bejla nije mogao dovesti Real ni do finala. Ispadao je od Liona, pa blamaza od Dortmunda i Real je poceo dominirati tek kada su oni preuzeli igru. Ali eto i bez obzira na njih, doziveli su dosta velikih i visokih poraza.

El Clasico

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 23:33)

Koliko ja znam Mesi je dao gol protiv Nigerije na SP 2018 :) Jos je veca bruka sto je Ronaldo u grupi na EURU 2016 dao samo 2 gola iz 30 suteva na gol.

Ceo svet zna kako je Dibala igrao pre dolaska Ronalda i ceo svet zna kako igra sada. Ronaldo je unistio Dibalu, Iguaina i Benzemu, a i Mandzukic je morao otici iz Juventusa zbog njega. Jer mora sve biti podredjeno Ronaldu.

El Clasico

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 22:48)

Da i dobio je onda crveni karton. Real je bez njega dao 4 gola Barseloni.

Zato ce Ronaldovo ispadanje sa SPa u grupi 2014 pamtiti citav svet, a tog nebitnog poraza Argentine protiv Bolivije se niko ne seca osim tebe.

A Portugal i da je prosecna reprezentacija to ti opet nije nikakvo opravdanje. Sta su onda USA i Gana? Ispodprosecne reprezentacije? :)

O Dibali sam već sve rekao. Suvisno je reci bilo sta drugo...

roni

pre 3 godine

Pre dolaska Ronalda, Juve je imao seriju od 4 uzastopne duple krune. Igrali i dva finala LS u 3 godine, titula se osvajala jos u decembru. Dolaskom Ronalda, Juve nije osvojio kup ni jednom, dakle prekinuta totalna dominacija, a da stvar bude jos gora, ove sezone im je cak visilo i prvenstvo. Na sve to, u LS ne da nisu napravili nikakav iskorak, nego su cak i nazadovali. Prvo ispadanje od Ajaxa u 1/4 finalu, a sad im se cak smesi ispadanje jos i ranije i to od Liona. Dakle kad sve pogledamo, Juventus je nazadovao sa Ronaldom. Od totalne dominacije talijanskim fudbalom i osvajanja duplih kruna, vise ne osvajaju prvenstvo i kup, evo vec dve god za redom od kako je Ronaldo tu, prvenstvo im takodje nije sigurno kao pre a u LS ne mogu ni prismdrditi finalima LS koja su igrali pre Ronalda. Dakle crno na belo, nepobitne cinjenice! Ne mozete apsolutno nista da kazete na ovo. I onda dodju njegov klinci i pricaju kako se Kiki dokazao u jos jednoj ligi, u kojoj Juventus dominira gotovo 10 god i bez njega, a Mesiju se ne priznaju titule u Spaniji koje osvaja iako je Spanska liga misaona imenica za talijansku bar 10 god. Dakle, Ronaldo se dokazuje u slabijoj ligi , u najdominantijem njenom klubu iako je taj klub ocigledno nazadovao sa rezultatima od kako je on dosao, a Mesiju se omalovazava osvajanje jace lige i govori sta je on to ozbiljno uradio zadnjih godina? Kolika kolicina licemerja, dvostrukih arsina, bezobrazluka, decijeg rezonovanja, zar ne?:)

roni

pre 3 godine

Sad je odjednom talijanska liga jaca od spanske hahahahha :) . 9 god su igrali i takmicili se zajedno u istoj ligi ! najkometentnije takmicenje njih dvojice bez premca. u tih 9 god , samo 2 titule je Ronaldo doneo Realu ,a mesi barsi cak 6 !!:) tu svaka prica,rasprava prestaje . Ako na to dodamo da su neka od najvecih ponizenja u istoriji igraci Reala doziveli upravo sa Ronaldom protiv Mesijeve barse, onda nemamo sta vise raspravljati. Osim one petarde na Nou Campu i onih cudesnih asistencija Mesija, najsladje je ono polufinale LS, kad je na sred Bernabeu stadiona Mesi provozao slalom i odveo barsu u finale LS kasnije i do titule.:) Gde je bio Ronaldo ? ma nije se video u super tako vaznom direktnom okrsaju kao i mnogim drugim bitnim el clasicima koji su odlucivali sampiona :)Obojica igrali u top vrhuhnskim klubovima sa vrhunskim igracima ,svetski prvaci i top igraci i barsi i realu. Xavi, Iniesta, Puyol, Alves, Nejmar, Suarez na jednoj strani,na drugoj isto tako pregrst svetskih prvaka Kros, Ozil,Alonso, Ramos,Varan, Marcelo ,pa jedan Modric,ISco,Benzema.. 14-1 u asistencijama u el clasicima je jos jedan pokazatelj koliko je Mesi svestraniji igrac:) Ubijao ga u pojam u Spaniji, kao i vas i zato mi je u potunosti jasno gde je izvor frustracija :)) Bolji prosek golova u karijeri,vec sad vise asistencija iako je mladji,bolji dribler,bolji izvodjac slboodnjaka,bolji medjosobni omjer,ma sve je na njegovoj strani :) Kao sto je i more igraca i trenera na Mesijevoj strani. :)

El Clasico

pre 3 godine

Za Mesija se govorilo da mu je lako jer ima Ronaldinja. Lako mu je, ima Cavija. Lako mu je, ima Inijestu. Lako mu je, ima Nejmara. I oni svi odose, a on i dalje pomera granice i bude najbolji strelac i asistent svih mogucih takmicenja i dobije zlatnu loptu. Ove sezone je opet i najbolji strelac i asistent lige iako igra u propaloj Barseloni. Ronaldo s druge strane bas jeste neko kome su potrebni vrhunski suigraci da bude najbolji, a to se najbolje vidi sada kada igra za Juventus. Dok je igrao u Realu bio je rame uz rame sa Mesijem, a sada u Juventusu ga nigde nema. Da Juventusu nisu svirani svi oni silni penali sada bi Ronaldo bio tu negde na listi strelaca sa Dzekom i Ilicicem. To su cinjenice i to je realnost. Prosle sezone nije mogao biti bolji strelac ni od Zapate i Kvaljarele, a igra za daleko najjaci klub u Italiji u zadnjih 10 godina. Obilo vam se o glavu komentari koje ste pisali jbga

El Clasico

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 14:48)

Ronaldo je tada protiv Barse igrao tek 15-ak minuta i dobio je crveni. U drugoj utakmici ga nije nikako bilo. Real je tada demolirao Barsu bez Ronalda, a sa njim u timu Barsa sa Mesijem je redovno demolirala Real. Argentina sa Mesijem u timu nikad nije dozivela blamazu i ispala od neke slabije reprezentacije sa SP-a, za razliku od Ronalda i Portugala koji su ispadali i po grupama na SPu ili Urugvaja 2018 godine. Argentina je sa Mesijem uvek ispadala od najjacih reprezentacija Nemacke i Francuske u zadnjih 15 godina, a to nije nikakva sramota.

I koga briga sta je Madrridska Marca objavila bitne su cinjenice. To sto je Real osvojio tek dve titule u deset sezona sa Ronaldom su drugi najlosiji niz u istoriji kluba - samo su susne cetrdesete godine proslog veka bile gori period sto se tice rezultata u domacoj ligi. Ne treba veca blamaza od toga.

A Ronaldo je najvece poraze i najvece sramote doziveo upravo protiv Mesijeve Barselone. Ronaldova najveca pobeda protiv Barselone je tek od 3-1 :)

A stvar i jest u tome sto Mesi takve poraze nije imao barem sa Cavijem i Iiniestom dok je Ronaldo takve blamaze i tragikomicne poraze dozivljavao svih 9 godina u Realu. Dok mu nisu doveli Krosa, Modrica, Iska, Bejla nije mogao dovesti Real ni do finala. Ispadao je od Liona, pa blamaza od Dortmunda i Real je poceo dominirati tek kada su oni preuzeli igru. Ali eto i bez obzira na njih, doziveli su dosta velikih i visokih poraza.

Gorštak

pre 3 godine

roni, 1. jul 2020 13:05) Ronaldo će ove sezone prebaciti brojku od 30 golova i to je već treći klub u trećoj različitoj ligi sa kojim je to uspeo...Juventus je ranije igrao finala jer im je odbrana bila jaka... A španska liga više nije jača od Italijanske, nije nikada ni bila zahtevna kao calcio. Španska liga je u ovom trenutku najlošija u ligama petice po kvalitetu.

El Clasico

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 13:33)

Real bez Ronalda lagano pobedi Barsu u finalu kupa 2013 i u onom superkupu 2017 sa 5-1 u dve utakmice, a sa Ronaldom u timu su dozivelu najvece blamaze u istoriji kluba i poraze od 3-0, 4-0 cak i 5-0. I to sve samo od Barselone. Barsa sa Cavijem i Iniestom zadnjih godina nije mogla da dodje ni do polufinala nego su ispadali uvek u cetvrtfinalu, a bez njih dvojice sa samim Mesijom vec u prvoj sezoni dodju do polufinala gde ispadnu od Liverpula. A sve blamaze koje je Barsa dozivela sa Mesijem je dozivela i sa Iniestom jer je tek prosle sezone Intiesta otisao iz Barse. Također ne treba zaboraviti i kakve su Real i Portugal doživeli sve blamaze predvođeni Ronaldom i jedne od najvecih i najsramotnijih poraza su imali sa Ronaldom u timu. Ispadanje u grupi na SP 2014, poraz od Nemacke 4-0, Realovi rekordni porazi samo u utakmicama protiv Barselone, a to sto je Real osvojio tek dve titule u deset sezona sa Ronaldom su drugi najlosiji niz u istoriji kluba - samo su susne cetrdesete godine proslog veka bile gori period što se tice rezultata u domacoj ligi. Barselona je sa druge strane za vreme Mesija imala najuspesniji period u istoriji kluba u zadnjih 10 godina. Isto kao sto je Argentina igrala finale SP sa Mesijem u timu igrala nakon 30 godina. Zadnji put su finale SP igrali onda ono sa Maradonom. Mesi je digao Barselonu na najvise razine dok je Ronaldo unazadio Realu u ligi. Za LŠ je OK.

Bili_piton

pre 3 godine

Sta sve covek nece procitati ovde pa to je neverovatno ! Hej talijanska liga jaca od spanske ?? Pa da li je moguce da dodjes i tako nesto izvalis?? Liga u kojoj su Inter i Milan u kanalu vec deceniju , u kojoj su najveci konkurenti Juventusu Napoli,roma i Lazio zadnjih godina , liga u kojoj imamo istog sampiona vec devetu sezonu za redom ! I ti dodjes i mrtav ladan uporedis talijansku ligu sa spanskom ?? Pa da li je moguce da do te granice idemo? Spanska liga zadnjih 10 i kusur godina je bez premca , donekle joj samo moze parirati engleska kvalitetom. Najvise ubedljivo evropskih titula, sto LS, sto liga evrope, najvise finala i jednog i drugog takmicenja. Barsa, Real,Ateltico, Bilbao,Sevilja,Valencija imaju toliko finala zadnju deceniju da sve ostale lige petica kad sastavis zajedno nemaju toliko i ti dodjes i kazes ne samo da je talijanska jaca od spanske, nego da je i spanska trenutno najslabija liga petica ,sve kako bi omlovazavao uspeh Mesija u toj ligi , u kojoj je kao sto neko rece brisao pod sa Ronaldom dok je igrao dole. Zao mi je iskreno ovih bubuljivacih fanova Ronalda jer ocigledno da im je detinjstvo skroz unisteno kroz duele Ronalda sa Mesijem u Spaniji i idu do te mere da je to prosto toliko degutantno ali i istovremeno smesno da covek ostane bez teksta. Ovo bi isto bilo kao sto bi ja rekao sad mrtav ladan da su kuce okrugle iako svi znamo da su kockaste. Neverovatno !

El Clasico

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 23:33)

Koliko ja znam Mesi je dao gol protiv Nigerije na SP 2018 :) Jos je veca bruka sto je Ronaldo u grupi na EURU 2016 dao samo 2 gola iz 30 suteva na gol.

Ceo svet zna kako je Dibala igrao pre dolaska Ronalda i ceo svet zna kako igra sada. Ronaldo je unistio Dibalu, Iguaina i Benzemu, a i Mandzukic je morao otici iz Juventusa zbog njega. Jer mora sve biti podredjeno Ronaldu.

???

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 14:57)
(Bili_piton, 1. jul 2020 14:34)

ljudi, pola ronaldovih fanova ni ne gleda fudbal
vidi se iz nepotrebno navijacki obojenih komentara/+- glasova na razlicita misljenja i cinjenice
ne vredi se raspravljati, pustimo ih da slave ronaldovu golcinu, prestupna godina je

Samo jako

pre 3 godine

Sa Ronaldom Dibala kida. (neko, 1. jul 2020 15:28)


Ronaldo je unistio Dibalu. Dok Ronalda nije bilo Dibala je davao po 25-30 golova u sezoni, a sada sa Ronaldom daje po 6-7. Isto tako je godinama u Realu unistavao i Benzenu koji je morao da igra za njega ali sada se vidi kakva je klasa Benzema.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(roni, 1. jul 2020 13:05)

Barsa sa Suarezom i bez Messija lagano da 4-5 komada Realu a Barsa sa Messijem i bez Suareza lagano izgubi od Reala. dok su Xavi i Iniesta bili na vrhuncu Barsa je redovno igrala bar polufinala a posle njihovog pada Barsa pod vodjstvom Messija je dozivela neke od najvecih blamaza u istoriji LS, takodje ne treba zaboraviti da je Argentinska reprezentacija dozivela neke od najtezih i najsramotnijih poraza u svojoj istoriji sa Messijem kao kapitenom.

singularitet

pre 3 godine

ja od kad nema Xavija i Inieste vidim da je Messi konstantno jedan od najgorih igraca Barselone u velikim utakmicama, ove sezone Benzema je najbolji igrac La Lige.
(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 15:15)

Tako je, Mesi je najgori igrac Barselone, bar po tvojim i "objektivnim" analiticrima iz Marke. Sto se vas tice, Mesi najgori igrac u fudbalu i sve golove, asistencije, proigravanja, slalome, driblinge, slobodnjake je uradio jer su mu saigraci pomogli, pogotovo kod slobodnjaka. Cak i one penale sto je izvodio, to je ustvari imao dil sa protivnickim golmanom, pa su mu namigivali u koju stranu da suta, inace ne bi vola ubo.
Ako sam nesto zaboravio, dodaj slobodno jer nas dvojica znamo pravu istinu o Mesiju. :)

Steva Signal

pre 3 godine

Barsa sa Suarezom i bez Messija lagano da 4-5 komada Realu a Barsa sa Messijem i bez Suareza lagano izgubi od Reala. dok su Xavi i Iniesta bili na vrhuncu Barsa je redovno igrala bar polufinala a posle njihovog pada Barsa pod vodjstvom Messija je dozivela neke od najvecih blamaza u istoriji LS, takodje ne treba zaboraviti da je Argentinska reprezentacija dozivela neke od najtezih i najsramotnijih poraza u svojoj istoriji sa Messijem kao kapitenom.
(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 13:33) # A inače Argentina bez Mesija igra svako finale SP.Pa ni sam Ronaldo nije osvojio EP jer je zbog povrede izašao.Niko ne može sam da osevoji sve.Ono što je Iguain promašio u finalu nije Mesi kriv.

El Clasico

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 22:48)

Da i dobio je onda crveni karton. Real je bez njega dao 4 gola Barseloni.

Zato ce Ronaldovo ispadanje sa SPa u grupi 2014 pamtiti citav svet, a tog nebitnog poraza Argentine protiv Bolivije se niko ne seca osim tebe.

A Portugal i da je prosecna reprezentacija to ti opet nije nikakvo opravdanje. Sta su onda USA i Gana? Ispodprosecne reprezentacije? :)

O Dibali sam već sve rekao. Suvisno je reci bilo sta drugo...

jak jaci najjaci

pre 3 godine

@roni

Nije on kriv sto pored sebe u napadu nema sem Dibale krstenog igraca, drugi je najbolji strelac lige, a siguran sam da kad bude bilo najpotrebnije ponovo ce dati het trik i ucutkati ljude poput tebe.

???

pre 3 godine

(Gorštak, 1. jul 2020 13:25)

hoces da kazes da su francuska i nemacka liga sa po jednim ozbiljnim timom bolje od spanske sa 3 (kazem 3 posto vi strucnjaci ne priznajete druge spanske timove koji redovno kidaju usi ovoj trojci)? podsetnik: ne pricamo o rukometu
italijanska liga sad ponovo postaje jaka, ali u poslednjih 6-7 godina je de facto vazila za 'retirement league', sto potvrdjuju godine igraca koji su dominirali u njoj (luca toni, di natale, quagliarella ...)

El Clasico

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 1. jul 2020 17:01)

Ja govorim kako je tada Real demolirao Barsu bez Ronalda, a sa njim u timu Barsa sa Mesijem je redovno demolirala Real, a ti meni pises o necemu sasvim drugo.

Mesi jeste izgubio od Bolivije sa 6-1 ali to je bila utakmica kvalifikacija koje se danas niko ne seca osim fanova Ronalda. Dok sto se tice Ronaldovog ispadanja u grupi sa SP 2014 se i danas citav svet sjeca. Svi znamo sto je tu veca blamaza.

A i nije nimalo jednostavno igrati protiv Bolivije jer svi znamo na kojoj oni igraju nadmorskoj visini. Sjecam se da su jednom igraci Argentine morali uzimati bocu sa kisikom u sred utakmice.

Kao sto sam vec rekao, Dibala je pre dolaska Ronalda davao po 30 golova u sezoni u svim takmicenjima, a sada kada je u "zivotnoj formi" daje po 10. Bilo kakve reci su suvisne na tu temu.

A Mesija nije bilo u reprezentaciji u pola utakmica u proslim kvalifikacijama pa sta ih je tada kocilo? :) Argentina dobila samo 1 od 8 utakmice bez njega. Da nisu namolili Mesija da se vrati ne bi ni igrali SP.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 14:36)

ja lepo napisao da dok su Xavi i Iniesta bili na vrhuncu Barsa je igrala redovno polufinale a nakon sto su pali a Messi preuzeo glavu ulogu Barsa redovno dozivljava blamaze i tragikomicne poraze. :)

s

pre 3 godine

35 godina, trenutno drugi strelac lige. Najbolji ocenjen igrac na tom mecu..
Osvojio je gotovo sve, a i dalje je gladan trofeja. Neverovatna zelja uspehom. Mozda on nije talentovan kao Mesi, ali je dokazao da treningom mozes da postignes sve
Mozemo samo da uzivamo dok igraju dva najbolja igraca u istoriji fudbala, Ronaldo i Mesi, a kada im se zavrse karijere onda mozemo da pricamo ko je bolji od njih dvoje. Nijedan igrac u istoriji nije postizao ovakve brojke i trajao ovoliko dugo na najvisem nivou kao Mesi i Ronaldo

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 14:36)

Real je sa Ronaldom pobedio Barsu u superkupu 2017.Portugal sa Ronaldom je za 15 godina doziveo jedan tezak poraz u takmicarskom mecu a Argentina sa Messijem 51.

Marca je bas objavila tekst u kome je period sa Cristianom oznacila kao najbolju u modernoj istoriji kluba. :)

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(Samo jako, 1. jul 2020 17:30)

dzabe se trudis, Dybala je u zivotnoj formi a to ne moze da pokaze u Argentini jer mora da igra Messi koji koci celu ekipu.

Danijel

pre 3 godine

Pa dobro, normalno da i on moze nekad da da gol van 16, pa nije on retard, on je jedan od najboljih fudbalera sveta, sta je tu spektakularno toliko...

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 14:57)

ja od kad nema Xavija i Inieste vidim da je Messi konstantno jedan od najgorih igraca Barselone u velikim utakmicama, ove sezone Benzema je najbolji igrac La Lige.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 23:49) Benzema je najbolji fudbal u karijeri igrao izmedju 2013-2016, Dybala sad a Mandzukic je prosle sezone skoro svaki gol dao na Ronaldovu asistenciju i obrnuto. Sa druge strane sa Messijem svi zaborave da igraju fudbal, od Ibre do Grizmana iako su bili odlični do dolaska u Barsu.

Nedim Hodžić El Clasico

pre 3 godine

Barselona je svih ovih godina samo sramotila Spansku ligu, kao neki prvaci Spanije a ispadali su od Rome koja se u Italiji redovno muci da udje u top 4.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 15:29)

u tom superkupu Ronaldo je za 15 minuta uradio vise nego Messi za 180.

Messi je sa Argentinom izgubio takmicarsku utakmicu od Bolivije rezultatom 6-1 ,od toga nema vece blamaze.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 23:23) jos veca bruka od poraza rezultatom 6-1 je kad Messi 2018 oborio rekord sa SP 1970 po broju suteva bez postignutog gola... Ceo svet vidi kako Dybala ne igra u Argentini zbog Messija a u Juventusu sa Ronaldom se sjajno kapira i pravi razliku. Ako je neko nekog unistio to je Messi Dybalu i Grizmana.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 1. jul 2020 18:45)Ja se secam da je Ronaldo dao golcinu u tom demoliranju Barse. Kao sto rekoh veca je sramota izgubiti 6-1 od amatera nego ispasti sa prosecnom reprezentacijom. Dybala igra najbolji fudbal u karijeri trenutno i svaki mec ima bar po jedan maestralan gol. Al u Argentini ne igra jer umesto njega igra Messi koji nista ne pokazuje.