Fudbal 36

Utorak, 19.05.2020.

19:39

Prosinečki: Mesi je najveći – veći i od Džordana

Hrvatski trener Robert Prosinečki veruje da ne postoji nijedan sportista "veći" od Lionela Mesija.

Prosineèki: Mesi je najveæi – veæi i od Džordana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

neutralni felsh

pre 4 godine

Samo neka on u Osasuni to sve ponovi i ja ću reći da je najbolji.Lako je biti najbolji kada igraš za Barselonu ili za Real Madrid,dva kluba koja pokupuju sve što je najbolje na tržištu.Budi ti u Osasuni najbolji asistent,strelac,dribler,osvoji titulu sa Osasunom u Španiji i Osvoji ligu Šampiona i ja ću odma potpisati da je najbolji.
(Ljubomir, 19. maj 2020 21:53)


ti si najbitniji, tebe ce da pitaju.

El Clasico

pre 4 godine

(Sid, 20. maj 2020 00:38)

Mesi je jedini igrac u istoriji fudbala koji je ucestovao kod 35 golova (15 golova i 20 asistencija) za reprezentaciju na velikim takmicenjima (Kopa Amerika + SP). Ako je Mesi kao takav los, sta su onda svi ostali...

El Clasico

pre 4 godine

(BlueBlueBlue, 19. maj 2020 22:32)

A sto onda hvalis Ronalda kada ni on nikad nije dao gol u nokaut fazi SP, a kada je Portugal osvojio EURO dao je 1 gol i to protiv mocnog Velsa lol

Sid

pre 4 godine

@marko posto me oslovljavas sa hejter a ne pisem ni 2% komemtara na fudbalu,cenim da te boli istina,ako sistem i posed barse nije bitan onda bi doticni osvojio sve sa Argentinom,makar kopa amerika...makar bi on dao 20 golova cak i ako se ne osvoji....ali mucak!!!

miro

pre 4 godine

Dva najbolja igraca u istoriji fudbala su Argetinci oba su imali broj 10,jedan je najbolji ikada koji je osvojio svetsko prvenstvo,a drugi je najbolji ikada koji nije osvojio svetsko prvenstvo Sta tu nije jasno

BlueBlueBlue

pre 4 godine

Mesi koji nikada nije dao gol posle grupne faze Svetskog Prvenstva da bude najbolji? Nema teorije. Kad se gleda ko je sve bio clan njegove reprezentacije od 2006. godine na SP i Copa America: Saviola, Riquelme, Tevez, Cambiasso, Sorin, Ayala, Crespo, Milito, Aimar, Cruz, Di Maria, Veron, Higuain, Mascherano, Aguero, Maxi Rodriguez, Burdisso, Heinze, Coloccini, Zabaleta, Garay, Gago, Rojo, Lavezzi, Biglia, Otamendi, Fazio, Lo Celso, Dybala, Banega, Pastore, Lamela, Javier Zanetti...

I sa tim zemljacima on ne moze da uzme trofej za svoju zemlju? 0 lider ekipe, trebalo mu vise od 10 godina da postigne gol protiv najbolje ekipe iz Londona.

Pele je izmislio 90% svih driblinga i nije imao slabost, Mesi samo zna da igra sa levom nogom i to na samo jedan nacin, primi loptu na sredini terena inace kao da ga nema na terenu.

веверица

pre 4 godine

јесте. лако. фудбал је много конкурентнији и гледанији од кошарке. бити најбољи кошаркаш, значи бити најбољи међу 20 000 људи. бити најбољи фудбалер значи бити најбољи међу 200 000 000 људи. у африци, азији, јужној америци, више од пола европе... кошарку нико не игра и не гледа. чак је и у УСА то спорт бр. 3. доминанто резервисан за црнце. а многи и да хоће да играју, сусрећу се са ограничењем - сви испод 185 су аутоматски елиминисани од шансе за профи кошарку, што је једно 80% популације земаља у којима је кошарка као популарна. а са испод 2 метра постоје практично само 2 од 5 позиција на терену на којима можеш да играш.
иначе обожавам кошарку, волим је више од фудбала, али то је реалност. тежина спорта се не мери правилима, него конкурентношћу. каква год да су правила, циљ је победити противника. лако је бити првак било чега у селу где има 25 противника. тако да једно је ако имаш 20 000 изазивача, а нешто сасвим друго ако их имаш 10 000 пута више.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Robi zaboravlja koliko je Mesiju lakse nego nekim predjasnjim asovima poput Ronalda Brazilca ili Maradone.
Evo primer. Mesi i kada nije bio sampion Spanije je isao u Kup Sampiona, dok su na primer pre samo prvaci isli.
Maradona ili Ronaldo Zuba su mnogo manje prilika imali da se izivljavaju tamo na nekom Ludogorecu ili sta ti ja znam.
Mesi je jedan od najvecih ali ne i najveci.
On je sa Argentinom imao brutalne igrace u karijeri pa nije osvojio svetsko, a Maradona je imao daleko slabije saigrace pa je igrao 2 finala i jednom osvojio.
Maradona je imao Burucagu i jos par dobrih igraca, a Mesi citavu lepezu brutalnih asova i vrhunskih igraca---pa nije osvojio svetsko.
Dzordan, Medzik, Pele, Maradona, Ronaldo Brazilac za mene 5 najvecih sportista ikada.
Najgeninijalniji sportista ikada je Ronaldo Brazilac. U svom prajmu bio je nevidjeni genije plus snaga i brzina.
Mesi se obrukao sa reprezentacijom vise puta tako da nema teorije da neko moze biti najveci ko je za celu karijeru uspeo jednom proci cetvrtfinale.
Decko igra celu karijeru u Barsi gde je bukvalno ceo fudbalski zivot okruzen timom od 500-800 miliona Evra.
Dok Maradona ode u Napoli i napravi cuda sa par dobrih igraca.
Mesi je genije ali i eklatantan primer kako su drugacija fudbalska pravila, Ju Tjub, mediji, sistemi takmicenja i brzina igre napravili neke igrace vecima nego sto zaista jesu.

Marko

pre 4 godine

@Sid
Evo ga najveci hejter Mesija ikada..posed lopte sam po sebi nista ne znaci ako nisi konkretan dakle posed lopte u zadnjoj trecini terena to je najbitnija statistika gde su Liverpool, Bayern, Real cak i Dortmund i mnogi drugi bolji od Barcelone od kad su otisli Cavi i Iniesta.. i Mesi opet ima bolju statistiku od svih ostalih...druze prica ti je izuzetno glupa cak je i lakse u ekipi koja igra na kontranapade nekad zato sto ima vise prostora...
A sve ove legende su igrali u vrhunskim klubovima pa nisu radili to sto Mesi radi.

Ljubomir

pre 4 godine

Samo neka on u Osasuni to sve ponovi i ja ću reći da je najbolji.Lako je biti najbolji kada igraš za Barselonu ili za Real Madrid,dva kluba koja pokupuju sve što je najbolje na tržištu.Budi ti u Osasuni najbolji asistent,strelac,dribler,osvoji titulu sa Osasunom u Španiji i Osvoji ligu Šampiona i ja ću odma potpisati da je najbolji.

singularitet

pre 4 godine

Nije ni toliko jasno da li je Mesi bolji od Ronalda a kamoli nesto vise. Ronaldo je uzeo 3 lige sampiona za redom kao Dzordan nba ligu, kad to Mesi uradi nek se javi.

A kada Kiki osvoji 3 La lige zaredom, neka se javi. :)

bulldog

pre 4 godine

Kako kad su to dva različita sporta, takodje Mesi iako je vrhunski fudbaler, nije ništa uradio na nivou reprezentacije. Ronaldo je za razliku od njega osvojio Evropsko prventstvo, što je ogroman uspeh.

dzoni

pre 4 godine

(Mornar, 19. maj 2020 19:56)

Upravo tako. Ni jedan od najvecih igraca do sad nije bio dominantan u svemu. On je najbolji strelac na svetu sa neverovatnih 6 zlatnih kopacki ,cak je jedne sezone zabio prosto zapanjujucih 50 golova u prvenstvu sto nikome nije uspelo u istoriji liga petica ! Uspeo je zabiti 91 gol u kalendarskoj godini sto isto tako nikome nije uspelo u istoriji, prebacivsi Gerda Milera i Pelea za skoro 20 golova !! Decko je najbolji asistent na svetu od kako se belezi ta statistika, od 1970 ! Jos mu samo malo hvali da zaokruzi 1000 golova i asistencija zajedno u sluzbenim utakmicama sto ni Pele nije imao !!! Ali pustimo brojke, dovoljno ga samo gledati. Ta lakoca loptanja je nevidjena. Evo malo magije,samo mali delic svega, jedne sezone i to samo njegova vizija. Uopste nema golova , vec cista esencija fudbala. Samo mali,skroz mali delic i to jedne sezone njegove magije. Zanemarite pristrasnost i pogledaje sta ovaj decko radi !

https://www.youtube.com/watch?v=wPjabMkCyZA&t=118s

tonac

pre 4 godine

(dzoni, 19. maj 2020 20:09)

Odlican video, ali meni sta je jos fascinantnije od Mesijeve genijalnosti je ta sposobnost da mu saigraci promase sve ono sto on stvori. Koliko mu samo dobrih akcija upropasti Suarez pre svih, ali i ostali.

aco

pre 4 godine

У фудбалу један играч није ни десети део целине, а у кошарци пети. Зато је теже једном фудбалеру да буде одлучујућа фигура него кошаркашима. Број трофеја у фудбалу није најбоље мерило квалитета неког играча. Риналдо Бразилац није освојио ЛШ, а Максвел јесте више пута, а зна се које већи од њих двојице. Меси је радио ствари и ради које нико није и сигурно је већи и од Џордана.

Sid

pre 4 godine

Osim sto ti isti saigraci koje fanovi lea mesija pljuju obezbedjuju neverovatan posed lopte protiv bilo kog protivnika,gde omogucuju i njemu da ima ogroman broj dodira sa loptom uz to i ogroman broj pokusaja svega. Svi dobro znamo da su Xavi i Iniesta osvojili sve sa Spanijom,Mesi cak ni kopa amerika za Argentinu. U finalima protiv cilea dva puta nije uspeo da bude "pirlo,bekam i skols" u jednom i resi finale. On je u sistemu Barselone napadac,igraci barselone svi znaju gde se krecu,uigran sistem,svi odvlace paznju protivnicima. Liga Sampiona iz 2006 je samo na papiru njegova. Messi je vanserijski igrac ali statistika koju ima u Barseloni nigde drugde ne bi bila slicna kao sto ni Ronaldu nije u drugim klubovima kao u Realu iako je za oko mnogo bio lepsi u Junajtedu. Messi takodje medju Argentincima nije blizu statusa Maradone.

Ljubomir

pre 4 godine

Ajde nelupajte gluposti više sa tim Medijem.Voleo bi da ga vidim u Osasuni da igra pa da onda daje toliko golova i da osvoji 6 puta nagradu za najboljega igrača.Videlo se kakav je to igrač kada su otišli Pujol,Inijesta i Čavi,šta posle njih nije davao skoro 100 golova po sezoni.A još bolje se vidi kakav je to igrač kada igra za Argentinu.A isto tako ste dosadili i sa ovim Đžordanom,lako je bilo igrati i osvojiti 6 titula sa onakvim timom Čikago Bullsa.

Gvozdeni

pre 4 godine

(dzoni, 19. maj 2020 20:09)

Bergkamp, Pirlo i Skols u jednom a pri tome uspeva biti i najbolji napadac na svetu .Ludilo mozga da jedan takav igrac uopste postoji.

gazza

pre 4 godine

(cao cao!!!, 19. maj 2020 20:45)

A bilo ih je i kad je bio najbolji;) Bez njega Argentina u kvalifikacijama u 8 utakmica , pobedila samo 1 i ugrozila odlazak na svetsko. Vratio se on i doslovno ih sam odveo, ukljucujuci i het trik u barazu . Toliko o toj mocnoj Argentini. Godinu dana niko nije zabio gol osim Mesija, sve proste nepobitne cinjenice, crno na belo ! Nemate argumenata pobiti njegovu genijalnost.

dzoni

pre 4 godine

(Mornar, 19. maj 2020 19:56)

Upravo tako. Ni jedan od najvecih igraca do sad nije bio dominantan u svemu. On je najbolji strelac na svetu sa neverovatnih 6 zlatnih kopacki ,cak je jedne sezone zabio prosto zapanjujucih 50 golova u prvenstvu sto nikome nije uspelo u istoriji liga petica ! Uspeo je zabiti 91 gol u kalendarskoj godini sto isto tako nikome nije uspelo u istoriji, prebacivsi Gerda Milera i Pelea za skoro 20 golova !! Decko je najbolji asistent na svetu od kako se belezi ta statistika, od 1970 ! Jos mu samo malo hvali da zaokruzi 1000 golova i asistencija zajedno u sluzbenim utakmicama sto ni Pele nije imao !!! Ali pustimo brojke, dovoljno ga samo gledati. Ta lakoca loptanja je nevidjena. Evo malo magije,samo mali delic svega, jedne sezone i to samo njegova vizija. Uopste nema golova , vec cista esencija fudbala. Samo mali,skroz mali delic i to jedne sezone njegove magije. Zanemarite pristrasnost i pogledaje sta ovaj decko radi !

https://www.youtube.com/watch?v=wPjabMkCyZA&t=118s

Marko

pre 4 godine

Mesi je jedini igrac u istoriji fudbala koji je najbolji golgeter sveta statisticki xG(ocekivanost da se postigne gol iz sanse), najbolji pas u prostor, najbolji dribler sveta , najvise golova van sesnaesterca u zadnjih 10 godina...
Nikad nije postojao tako kompletan igrac Mesi je sigurno sa fudbalske strane najbolji u istoriji a dali je GRATEST to je druga prica mada po meni jeste.

cao cao!!!

pre 4 godine

Ljubomir, 19. maj 2020 20:28

Prosle sezone bez Xavia i INieste: najbolji strelac spanske lige, zlatna kopacka evrope, najbolji strelac LS,najvise datih golova iz slobodnjaka i najbolji asistent u Evropi racunajuci sva takmicenja ! Aj cao !
(gazza, 19. maj 2020 20:39)

al zato bio ubedljivo najgori igrac na Kopi.

gazza

pre 4 godine

Ljubomir, 19. maj 2020 20:28

Prosle sezone bez Xavia i INieste: najbolji strelac spanske lige, zlatna kopacka evrope, najbolji strelac LS,najvise datih golova iz slobodnjaka i najbolji asistent u Evropi racunajuci sva takmicenja ! Aj cao !

johnsa

pre 4 godine

Prosinecki pojma ti nemas.. Mesi nikad svetski kup nije osvojio.. Nije zlatni olimpijski pobednik i osim toga nije 6 x osvojio ni spansko prvenstvo nit ligu prvaka! Pa kako u brojevima da ih poredis?

eX

pre 4 godine

Nije ni toliko jasno da li je Mesi bolji od Ronalda a kamoli nesto vise. Ronaldo je uzeo 3 lige sampiona za redom kao Dzordan nba ligu, kad to Mesi uradi nek se javi.

Mornar

pre 4 godine

Posmatrajuci tehnicke finese, fudbalsku inteligenciju, svestranost u navali, osecaj za prostor , igra na patopercu, osecaj za igru odnosno donosenje idealnih odluka u dato vreme, dribling, sut, zavrsnica..Gledajuci najbitnije karakteristike, odnosno cisti talenat, razumevanje igre i doprinosu da druge cini jos boljim, ni po meni nema dileme...Maradona je imao samo toliki uticaj, ali sa jednom bitnom razlikom. Nije ni priblizno toliko bio konstantan i dugotrajan kao ovaj drugi gaucos. Ima fascianantnu sposobnost da napravi dar mar protivniku gde god se nalazi na terenu. Covek kad bolje pogleda ,imamo Pirlovske lopte kod njega, zatim Xavievo pozicioniranje,odnosno okretanje oko svoje ose, imamo pregled igre jednog Zidana, imamo brzinu ,zavrsnicu i aksceleraciju jednog brazilskog Ronalda (sad vec vise ne, ali na vrhuncu da ), imamo genijalnu levu nogu poput Maradone, kao i njegove slalom egzibicije..Decko nije sa ovog sveta. Ono sto je bio Jordan u kosarci to je po meni bez dileme Mesi u fudbalu. Ono sto ga odvaja od drugih genijalca je upravo ta svestranost talenta. Neverovatno je da u jednom igracu imamo totalni fudbal , najboljeg napadaca ali pri tome i najboljeg veznog igraca.. Briljantan je. NIkakvo svetsko ili bilo kakav drugi trofej nije mu potreban.On se dokazao vise nego dovoljno. Prosto ovakvog igraca ja bar nisam gledao. Jordan=Mesi ! Barselona je imala neverovatnu srecu da ubodu takvog talenta. Promenio im je istoriju ,ali i istoriju fudbala uopste.

Mornar

pre 4 godine

Posmatrajuci tehnicke finese, fudbalsku inteligenciju, svestranost u navali, osecaj za prostor , igra na patopercu, osecaj za igru odnosno donosenje idealnih odluka u dato vreme, dribling, sut, zavrsnica..Gledajuci najbitnije karakteristike, odnosno cisti talenat, razumevanje igre i doprinosu da druge cini jos boljim, ni po meni nema dileme...Maradona je imao samo toliki uticaj, ali sa jednom bitnom razlikom. Nije ni priblizno toliko bio konstantan i dugotrajan kao ovaj drugi gaucos. Ima fascianantnu sposobnost da napravi dar mar protivniku gde god se nalazi na terenu. Covek kad bolje pogleda ,imamo Pirlovske lopte kod njega, zatim Xavievo pozicioniranje,odnosno okretanje oko svoje ose, imamo pregled igre jednog Zidana, imamo brzinu ,zavrsnicu i aksceleraciju jednog brazilskog Ronalda (sad vec vise ne, ali na vrhuncu da ), imamo genijalnu levu nogu poput Maradone, kao i njegove slalom egzibicije..Decko nije sa ovog sveta. Ono sto je bio Jordan u kosarci to je po meni bez dileme Mesi u fudbalu. Ono sto ga odvaja od drugih genijalca je upravo ta svestranost talenta. Neverovatno je da u jednom igracu imamo totalni fudbal , najboljeg napadaca ali pri tome i najboljeg veznog igraca.. Briljantan je. NIkakvo svetsko ili bilo kakav drugi trofej nije mu potreban.On se dokazao vise nego dovoljno. Prosto ovakvog igraca ja bar nisam gledao. Jordan=Mesi ! Barselona je imala neverovatnu srecu da ubodu takvog talenta. Promenio im je istoriju ,ali i istoriju fudbala uopste.

gazza

pre 4 godine

Ljubomir, 19. maj 2020 20:28

Prosle sezone bez Xavia i INieste: najbolji strelac spanske lige, zlatna kopacka evrope, najbolji strelac LS,najvise datih golova iz slobodnjaka i najbolji asistent u Evropi racunajuci sva takmicenja ! Aj cao !

tonac

pre 4 godine

(dzoni, 19. maj 2020 20:09)

Odlican video, ali meni sta je jos fascinantnije od Mesijeve genijalnosti je ta sposobnost da mu saigraci promase sve ono sto on stvori. Koliko mu samo dobrih akcija upropasti Suarez pre svih, ali i ostali.

Marko

pre 4 godine

Mesi je jedini igrac u istoriji fudbala koji je najbolji golgeter sveta statisticki xG(ocekivanost da se postigne gol iz sanse), najbolji pas u prostor, najbolji dribler sveta , najvise golova van sesnaesterca u zadnjih 10 godina...
Nikad nije postojao tako kompletan igrac Mesi je sigurno sa fudbalske strane najbolji u istoriji a dali je GRATEST to je druga prica mada po meni jeste.

dzoni

pre 4 godine

(Mornar, 19. maj 2020 19:56)

Upravo tako. Ni jedan od najvecih igraca do sad nije bio dominantan u svemu. On je najbolji strelac na svetu sa neverovatnih 6 zlatnih kopacki ,cak je jedne sezone zabio prosto zapanjujucih 50 golova u prvenstvu sto nikome nije uspelo u istoriji liga petica ! Uspeo je zabiti 91 gol u kalendarskoj godini sto isto tako nikome nije uspelo u istoriji, prebacivsi Gerda Milera i Pelea za skoro 20 golova !! Decko je najbolji asistent na svetu od kako se belezi ta statistika, od 1970 ! Jos mu samo malo hvali da zaokruzi 1000 golova i asistencija zajedno u sluzbenim utakmicama sto ni Pele nije imao !!! Ali pustimo brojke, dovoljno ga samo gledati. Ta lakoca loptanja je nevidjena. Evo malo magije,samo mali delic svega, jedne sezone i to samo njegova vizija. Uopste nema golova , vec cista esencija fudbala. Samo mali,skroz mali delic i to jedne sezone njegove magije. Zanemarite pristrasnost i pogledaje sta ovaj decko radi !

https://www.youtube.com/watch?v=wPjabMkCyZA&t=118s

gazza

pre 4 godine

(cao cao!!!, 19. maj 2020 20:45)

A bilo ih je i kad je bio najbolji;) Bez njega Argentina u kvalifikacijama u 8 utakmica , pobedila samo 1 i ugrozila odlazak na svetsko. Vratio se on i doslovno ih sam odveo, ukljucujuci i het trik u barazu . Toliko o toj mocnoj Argentini. Godinu dana niko nije zabio gol osim Mesija, sve proste nepobitne cinjenice, crno na belo ! Nemate argumenata pobiti njegovu genijalnost.

BlueBlueBlue

pre 4 godine

Mesi koji nikada nije dao gol posle grupne faze Svetskog Prvenstva da bude najbolji? Nema teorije. Kad se gleda ko je sve bio clan njegove reprezentacije od 2006. godine na SP i Copa America: Saviola, Riquelme, Tevez, Cambiasso, Sorin, Ayala, Crespo, Milito, Aimar, Cruz, Di Maria, Veron, Higuain, Mascherano, Aguero, Maxi Rodriguez, Burdisso, Heinze, Coloccini, Zabaleta, Garay, Gago, Rojo, Lavezzi, Biglia, Otamendi, Fazio, Lo Celso, Dybala, Banega, Pastore, Lamela, Javier Zanetti...

I sa tim zemljacima on ne moze da uzme trofej za svoju zemlju? 0 lider ekipe, trebalo mu vise od 10 godina da postigne gol protiv najbolje ekipe iz Londona.

Pele je izmislio 90% svih driblinga i nije imao slabost, Mesi samo zna da igra sa levom nogom i to na samo jedan nacin, primi loptu na sredini terena inace kao da ga nema na terenu.

eX

pre 4 godine

Nije ni toliko jasno da li je Mesi bolji od Ronalda a kamoli nesto vise. Ronaldo je uzeo 3 lige sampiona za redom kao Dzordan nba ligu, kad to Mesi uradi nek se javi.

Gvozdeni

pre 4 godine

(dzoni, 19. maj 2020 20:09)

Bergkamp, Pirlo i Skols u jednom a pri tome uspeva biti i najbolji napadac na svetu .Ludilo mozga da jedan takav igrac uopste postoji.

dzoni

pre 4 godine

(Mornar, 19. maj 2020 19:56)

Upravo tako. Ni jedan od najvecih igraca do sad nije bio dominantan u svemu. On je najbolji strelac na svetu sa neverovatnih 6 zlatnih kopacki ,cak je jedne sezone zabio prosto zapanjujucih 50 golova u prvenstvu sto nikome nije uspelo u istoriji liga petica ! Uspeo je zabiti 91 gol u kalendarskoj godini sto isto tako nikome nije uspelo u istoriji, prebacivsi Gerda Milera i Pelea za skoro 20 golova !! Decko je najbolji asistent na svetu od kako se belezi ta statistika, od 1970 ! Jos mu samo malo hvali da zaokruzi 1000 golova i asistencija zajedno u sluzbenim utakmicama sto ni Pele nije imao !!! Ali pustimo brojke, dovoljno ga samo gledati. Ta lakoca loptanja je nevidjena. Evo malo magije,samo mali delic svega, jedne sezone i to samo njegova vizija. Uopste nema golova , vec cista esencija fudbala. Samo mali,skroz mali delic i to jedne sezone njegove magije. Zanemarite pristrasnost i pogledaje sta ovaj decko radi !

https://www.youtube.com/watch?v=wPjabMkCyZA&t=118s

веверица

pre 4 godine

јесте. лако. фудбал је много конкурентнији и гледанији од кошарке. бити најбољи кошаркаш, значи бити најбољи међу 20 000 људи. бити најбољи фудбалер значи бити најбољи међу 200 000 000 људи. у африци, азији, јужној америци, више од пола европе... кошарку нико не игра и не гледа. чак је и у УСА то спорт бр. 3. доминанто резервисан за црнце. а многи и да хоће да играју, сусрећу се са ограничењем - сви испод 185 су аутоматски елиминисани од шансе за профи кошарку, што је једно 80% популације земаља у којима је кошарка као популарна. а са испод 2 метра постоје практично само 2 од 5 позиција на терену на којима можеш да играш.
иначе обожавам кошарку, волим је више од фудбала, али то је реалност. тежина спорта се не мери правилима, него конкурентношћу. каква год да су правила, циљ је победити противника. лако је бити првак било чега у селу где има 25 противника. тако да једно је ако имаш 20 000 изазивача, а нешто сасвим друго ако их имаш 10 000 пута више.

aco

pre 4 godine

У фудбалу један играч није ни десети део целине, а у кошарци пети. Зато је теже једном фудбалеру да буде одлучујућа фигура него кошаркашима. Број трофеја у фудбалу није најбоље мерило квалитета неког играча. Риналдо Бразилац није освојио ЛШ, а Максвел јесте више пута, а зна се које већи од њих двојице. Меси је радио ствари и ради које нико није и сигурно је већи и од Џордана.

johnsa

pre 4 godine

Prosinecki pojma ti nemas.. Mesi nikad svetski kup nije osvojio.. Nije zlatni olimpijski pobednik i osim toga nije 6 x osvojio ni spansko prvenstvo nit ligu prvaka! Pa kako u brojevima da ih poredis?

Marko

pre 4 godine

@Sid
Evo ga najveci hejter Mesija ikada..posed lopte sam po sebi nista ne znaci ako nisi konkretan dakle posed lopte u zadnjoj trecini terena to je najbitnija statistika gde su Liverpool, Bayern, Real cak i Dortmund i mnogi drugi bolji od Barcelone od kad su otisli Cavi i Iniesta.. i Mesi opet ima bolju statistiku od svih ostalih...druze prica ti je izuzetno glupa cak je i lakse u ekipi koja igra na kontranapade nekad zato sto ima vise prostora...
A sve ove legende su igrali u vrhunskim klubovima pa nisu radili to sto Mesi radi.

miro

pre 4 godine

Dva najbolja igraca u istoriji fudbala su Argetinci oba su imali broj 10,jedan je najbolji ikada koji je osvojio svetsko prvenstvo,a drugi je najbolji ikada koji nije osvojio svetsko prvenstvo Sta tu nije jasno

El Clasico

pre 4 godine

(Sid, 20. maj 2020 00:38)

Mesi je jedini igrac u istoriji fudbala koji je ucestovao kod 35 golova (15 golova i 20 asistencija) za reprezentaciju na velikim takmicenjima (Kopa Amerika + SP). Ako je Mesi kao takav los, sta su onda svi ostali...

El Clasico

pre 4 godine

(BlueBlueBlue, 19. maj 2020 22:32)

A sto onda hvalis Ronalda kada ni on nikad nije dao gol u nokaut fazi SP, a kada je Portugal osvojio EURO dao je 1 gol i to protiv mocnog Velsa lol

bulldog

pre 4 godine

Kako kad su to dva različita sporta, takodje Mesi iako je vrhunski fudbaler, nije ništa uradio na nivou reprezentacije. Ronaldo je za razliku od njega osvojio Evropsko prventstvo, što je ogroman uspeh.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Robi zaboravlja koliko je Mesiju lakse nego nekim predjasnjim asovima poput Ronalda Brazilca ili Maradone.
Evo primer. Mesi i kada nije bio sampion Spanije je isao u Kup Sampiona, dok su na primer pre samo prvaci isli.
Maradona ili Ronaldo Zuba su mnogo manje prilika imali da se izivljavaju tamo na nekom Ludogorecu ili sta ti ja znam.
Mesi je jedan od najvecih ali ne i najveci.
On je sa Argentinom imao brutalne igrace u karijeri pa nije osvojio svetsko, a Maradona je imao daleko slabije saigrace pa je igrao 2 finala i jednom osvojio.
Maradona je imao Burucagu i jos par dobrih igraca, a Mesi citavu lepezu brutalnih asova i vrhunskih igraca---pa nije osvojio svetsko.
Dzordan, Medzik, Pele, Maradona, Ronaldo Brazilac za mene 5 najvecih sportista ikada.
Najgeninijalniji sportista ikada je Ronaldo Brazilac. U svom prajmu bio je nevidjeni genije plus snaga i brzina.
Mesi se obrukao sa reprezentacijom vise puta tako da nema teorije da neko moze biti najveci ko je za celu karijeru uspeo jednom proci cetvrtfinale.
Decko igra celu karijeru u Barsi gde je bukvalno ceo fudbalski zivot okruzen timom od 500-800 miliona Evra.
Dok Maradona ode u Napoli i napravi cuda sa par dobrih igraca.
Mesi je genije ali i eklatantan primer kako su drugacija fudbalska pravila, Ju Tjub, mediji, sistemi takmicenja i brzina igre napravili neke igrace vecima nego sto zaista jesu.

Ljubomir

pre 4 godine

Samo neka on u Osasuni to sve ponovi i ja ću reći da je najbolji.Lako je biti najbolji kada igraš za Barselonu ili za Real Madrid,dva kluba koja pokupuju sve što je najbolje na tržištu.Budi ti u Osasuni najbolji asistent,strelac,dribler,osvoji titulu sa Osasunom u Španiji i Osvoji ligu Šampiona i ja ću odma potpisati da je najbolji.

cao cao!!!

pre 4 godine

Ljubomir, 19. maj 2020 20:28

Prosle sezone bez Xavia i INieste: najbolji strelac spanske lige, zlatna kopacka evrope, najbolji strelac LS,najvise datih golova iz slobodnjaka i najbolji asistent u Evropi racunajuci sva takmicenja ! Aj cao !
(gazza, 19. maj 2020 20:39)

al zato bio ubedljivo najgori igrac na Kopi.

Sid

pre 4 godine

Osim sto ti isti saigraci koje fanovi lea mesija pljuju obezbedjuju neverovatan posed lopte protiv bilo kog protivnika,gde omogucuju i njemu da ima ogroman broj dodira sa loptom uz to i ogroman broj pokusaja svega. Svi dobro znamo da su Xavi i Iniesta osvojili sve sa Spanijom,Mesi cak ni kopa amerika za Argentinu. U finalima protiv cilea dva puta nije uspeo da bude "pirlo,bekam i skols" u jednom i resi finale. On je u sistemu Barselone napadac,igraci barselone svi znaju gde se krecu,uigran sistem,svi odvlace paznju protivnicima. Liga Sampiona iz 2006 je samo na papiru njegova. Messi je vanserijski igrac ali statistika koju ima u Barseloni nigde drugde ne bi bila slicna kao sto ni Ronaldu nije u drugim klubovima kao u Realu iako je za oko mnogo bio lepsi u Junajtedu. Messi takodje medju Argentincima nije blizu statusa Maradone.

singularitet

pre 4 godine

Nije ni toliko jasno da li je Mesi bolji od Ronalda a kamoli nesto vise. Ronaldo je uzeo 3 lige sampiona za redom kao Dzordan nba ligu, kad to Mesi uradi nek se javi.

A kada Kiki osvoji 3 La lige zaredom, neka se javi. :)

Ljubomir

pre 4 godine

Ajde nelupajte gluposti više sa tim Medijem.Voleo bi da ga vidim u Osasuni da igra pa da onda daje toliko golova i da osvoji 6 puta nagradu za najboljega igrača.Videlo se kakav je to igrač kada su otišli Pujol,Inijesta i Čavi,šta posle njih nije davao skoro 100 golova po sezoni.A još bolje se vidi kakav je to igrač kada igra za Argentinu.A isto tako ste dosadili i sa ovim Đžordanom,lako je bilo igrati i osvojiti 6 titula sa onakvim timom Čikago Bullsa.

Sid

pre 4 godine

@marko posto me oslovljavas sa hejter a ne pisem ni 2% komemtara na fudbalu,cenim da te boli istina,ako sistem i posed barse nije bitan onda bi doticni osvojio sve sa Argentinom,makar kopa amerika...makar bi on dao 20 golova cak i ako se ne osvoji....ali mucak!!!

neutralni felsh

pre 4 godine

Samo neka on u Osasuni to sve ponovi i ja ću reći da je najbolji.Lako je biti najbolji kada igraš za Barselonu ili za Real Madrid,dva kluba koja pokupuju sve što je najbolje na tržištu.Budi ti u Osasuni najbolji asistent,strelac,dribler,osvoji titulu sa Osasunom u Španiji i Osvoji ligu Šampiona i ja ću odma potpisati da je najbolji.
(Ljubomir, 19. maj 2020 21:53)


ti si najbitniji, tebe ce da pitaju.

eX

pre 4 godine

Nije ni toliko jasno da li je Mesi bolji od Ronalda a kamoli nesto vise. Ronaldo je uzeo 3 lige sampiona za redom kao Dzordan nba ligu, kad to Mesi uradi nek se javi.

johnsa

pre 4 godine

Prosinecki pojma ti nemas.. Mesi nikad svetski kup nije osvojio.. Nije zlatni olimpijski pobednik i osim toga nije 6 x osvojio ni spansko prvenstvo nit ligu prvaka! Pa kako u brojevima da ih poredis?

Ljubomir

pre 4 godine

Ajde nelupajte gluposti više sa tim Medijem.Voleo bi da ga vidim u Osasuni da igra pa da onda daje toliko golova i da osvoji 6 puta nagradu za najboljega igrača.Videlo se kakav je to igrač kada su otišli Pujol,Inijesta i Čavi,šta posle njih nije davao skoro 100 golova po sezoni.A još bolje se vidi kakav je to igrač kada igra za Argentinu.A isto tako ste dosadili i sa ovim Đžordanom,lako je bilo igrati i osvojiti 6 titula sa onakvim timom Čikago Bullsa.

BlueBlueBlue

pre 4 godine

Mesi koji nikada nije dao gol posle grupne faze Svetskog Prvenstva da bude najbolji? Nema teorije. Kad se gleda ko je sve bio clan njegove reprezentacije od 2006. godine na SP i Copa America: Saviola, Riquelme, Tevez, Cambiasso, Sorin, Ayala, Crespo, Milito, Aimar, Cruz, Di Maria, Veron, Higuain, Mascherano, Aguero, Maxi Rodriguez, Burdisso, Heinze, Coloccini, Zabaleta, Garay, Gago, Rojo, Lavezzi, Biglia, Otamendi, Fazio, Lo Celso, Dybala, Banega, Pastore, Lamela, Javier Zanetti...

I sa tim zemljacima on ne moze da uzme trofej za svoju zemlju? 0 lider ekipe, trebalo mu vise od 10 godina da postigne gol protiv najbolje ekipe iz Londona.

Pele je izmislio 90% svih driblinga i nije imao slabost, Mesi samo zna da igra sa levom nogom i to na samo jedan nacin, primi loptu na sredini terena inace kao da ga nema na terenu.

bulldog

pre 4 godine

Kako kad su to dva različita sporta, takodje Mesi iako je vrhunski fudbaler, nije ništa uradio na nivou reprezentacije. Ronaldo je za razliku od njega osvojio Evropsko prventstvo, što je ogroman uspeh.

cao cao!!!

pre 4 godine

Ljubomir, 19. maj 2020 20:28

Prosle sezone bez Xavia i INieste: najbolji strelac spanske lige, zlatna kopacka evrope, najbolji strelac LS,najvise datih golova iz slobodnjaka i najbolji asistent u Evropi racunajuci sva takmicenja ! Aj cao !
(gazza, 19. maj 2020 20:39)

al zato bio ubedljivo najgori igrac na Kopi.

Ljubomir

pre 4 godine

Samo neka on u Osasuni to sve ponovi i ja ću reći da je najbolji.Lako je biti najbolji kada igraš za Barselonu ili za Real Madrid,dva kluba koja pokupuju sve što je najbolje na tržištu.Budi ti u Osasuni najbolji asistent,strelac,dribler,osvoji titulu sa Osasunom u Španiji i Osvoji ligu Šampiona i ja ću odma potpisati da je najbolji.

Sid

pre 4 godine

Osim sto ti isti saigraci koje fanovi lea mesija pljuju obezbedjuju neverovatan posed lopte protiv bilo kog protivnika,gde omogucuju i njemu da ima ogroman broj dodira sa loptom uz to i ogroman broj pokusaja svega. Svi dobro znamo da su Xavi i Iniesta osvojili sve sa Spanijom,Mesi cak ni kopa amerika za Argentinu. U finalima protiv cilea dva puta nije uspeo da bude "pirlo,bekam i skols" u jednom i resi finale. On je u sistemu Barselone napadac,igraci barselone svi znaju gde se krecu,uigran sistem,svi odvlace paznju protivnicima. Liga Sampiona iz 2006 je samo na papiru njegova. Messi je vanserijski igrac ali statistika koju ima u Barseloni nigde drugde ne bi bila slicna kao sto ni Ronaldu nije u drugim klubovima kao u Realu iako je za oko mnogo bio lepsi u Junajtedu. Messi takodje medju Argentincima nije blizu statusa Maradone.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Robi zaboravlja koliko je Mesiju lakse nego nekim predjasnjim asovima poput Ronalda Brazilca ili Maradone.
Evo primer. Mesi i kada nije bio sampion Spanije je isao u Kup Sampiona, dok su na primer pre samo prvaci isli.
Maradona ili Ronaldo Zuba su mnogo manje prilika imali da se izivljavaju tamo na nekom Ludogorecu ili sta ti ja znam.
Mesi je jedan od najvecih ali ne i najveci.
On je sa Argentinom imao brutalne igrace u karijeri pa nije osvojio svetsko, a Maradona je imao daleko slabije saigrace pa je igrao 2 finala i jednom osvojio.
Maradona je imao Burucagu i jos par dobrih igraca, a Mesi citavu lepezu brutalnih asova i vrhunskih igraca---pa nije osvojio svetsko.
Dzordan, Medzik, Pele, Maradona, Ronaldo Brazilac za mene 5 najvecih sportista ikada.
Najgeninijalniji sportista ikada je Ronaldo Brazilac. U svom prajmu bio je nevidjeni genije plus snaga i brzina.
Mesi se obrukao sa reprezentacijom vise puta tako da nema teorije da neko moze biti najveci ko je za celu karijeru uspeo jednom proci cetvrtfinale.
Decko igra celu karijeru u Barsi gde je bukvalno ceo fudbalski zivot okruzen timom od 500-800 miliona Evra.
Dok Maradona ode u Napoli i napravi cuda sa par dobrih igraca.
Mesi je genije ali i eklatantan primer kako su drugacija fudbalska pravila, Ju Tjub, mediji, sistemi takmicenja i brzina igre napravili neke igrace vecima nego sto zaista jesu.

Mornar

pre 4 godine

Posmatrajuci tehnicke finese, fudbalsku inteligenciju, svestranost u navali, osecaj za prostor , igra na patopercu, osecaj za igru odnosno donosenje idealnih odluka u dato vreme, dribling, sut, zavrsnica..Gledajuci najbitnije karakteristike, odnosno cisti talenat, razumevanje igre i doprinosu da druge cini jos boljim, ni po meni nema dileme...Maradona je imao samo toliki uticaj, ali sa jednom bitnom razlikom. Nije ni priblizno toliko bio konstantan i dugotrajan kao ovaj drugi gaucos. Ima fascianantnu sposobnost da napravi dar mar protivniku gde god se nalazi na terenu. Covek kad bolje pogleda ,imamo Pirlovske lopte kod njega, zatim Xavievo pozicioniranje,odnosno okretanje oko svoje ose, imamo pregled igre jednog Zidana, imamo brzinu ,zavrsnicu i aksceleraciju jednog brazilskog Ronalda (sad vec vise ne, ali na vrhuncu da ), imamo genijalnu levu nogu poput Maradone, kao i njegove slalom egzibicije..Decko nije sa ovog sveta. Ono sto je bio Jordan u kosarci to je po meni bez dileme Mesi u fudbalu. Ono sto ga odvaja od drugih genijalca je upravo ta svestranost talenta. Neverovatno je da u jednom igracu imamo totalni fudbal , najboljeg napadaca ali pri tome i najboljeg veznog igraca.. Briljantan je. NIkakvo svetsko ili bilo kakav drugi trofej nije mu potreban.On se dokazao vise nego dovoljno. Prosto ovakvog igraca ja bar nisam gledao. Jordan=Mesi ! Barselona je imala neverovatnu srecu da ubodu takvog talenta. Promenio im je istoriju ,ali i istoriju fudbala uopste.

aco

pre 4 godine

У фудбалу један играч није ни десети део целине, а у кошарци пети. Зато је теже једном фудбалеру да буде одлучујућа фигура него кошаркашима. Број трофеја у фудбалу није најбоље мерило квалитета неког играча. Риналдо Бразилац није освојио ЛШ, а Максвел јесте више пута, а зна се које већи од њих двојице. Меси је радио ствари и ради које нико није и сигурно је већи и од Џордана.

singularitet

pre 4 godine

Nije ni toliko jasno da li je Mesi bolji od Ronalda a kamoli nesto vise. Ronaldo je uzeo 3 lige sampiona za redom kao Dzordan nba ligu, kad to Mesi uradi nek se javi.

A kada Kiki osvoji 3 La lige zaredom, neka se javi. :)

El Clasico

pre 4 godine

(BlueBlueBlue, 19. maj 2020 22:32)

A sto onda hvalis Ronalda kada ni on nikad nije dao gol u nokaut fazi SP, a kada je Portugal osvojio EURO dao je 1 gol i to protiv mocnog Velsa lol

gazza

pre 4 godine

(cao cao!!!, 19. maj 2020 20:45)

A bilo ih je i kad je bio najbolji;) Bez njega Argentina u kvalifikacijama u 8 utakmica , pobedila samo 1 i ugrozila odlazak na svetsko. Vratio se on i doslovno ih sam odveo, ukljucujuci i het trik u barazu . Toliko o toj mocnoj Argentini. Godinu dana niko nije zabio gol osim Mesija, sve proste nepobitne cinjenice, crno na belo ! Nemate argumenata pobiti njegovu genijalnost.

dzoni

pre 4 godine

(Mornar, 19. maj 2020 19:56)

Upravo tako. Ni jedan od najvecih igraca do sad nije bio dominantan u svemu. On je najbolji strelac na svetu sa neverovatnih 6 zlatnih kopacki ,cak je jedne sezone zabio prosto zapanjujucih 50 golova u prvenstvu sto nikome nije uspelo u istoriji liga petica ! Uspeo je zabiti 91 gol u kalendarskoj godini sto isto tako nikome nije uspelo u istoriji, prebacivsi Gerda Milera i Pelea za skoro 20 golova !! Decko je najbolji asistent na svetu od kako se belezi ta statistika, od 1970 ! Jos mu samo malo hvali da zaokruzi 1000 golova i asistencija zajedno u sluzbenim utakmicama sto ni Pele nije imao !!! Ali pustimo brojke, dovoljno ga samo gledati. Ta lakoca loptanja je nevidjena. Evo malo magije,samo mali delic svega, jedne sezone i to samo njegova vizija. Uopste nema golova , vec cista esencija fudbala. Samo mali,skroz mali delic i to jedne sezone njegove magije. Zanemarite pristrasnost i pogledaje sta ovaj decko radi !

https://www.youtube.com/watch?v=wPjabMkCyZA&t=118s

gazza

pre 4 godine

Ljubomir, 19. maj 2020 20:28

Prosle sezone bez Xavia i INieste: najbolji strelac spanske lige, zlatna kopacka evrope, najbolji strelac LS,najvise datih golova iz slobodnjaka i najbolji asistent u Evropi racunajuci sva takmicenja ! Aj cao !

Sid

pre 4 godine

@marko posto me oslovljavas sa hejter a ne pisem ni 2% komemtara na fudbalu,cenim da te boli istina,ako sistem i posed barse nije bitan onda bi doticni osvojio sve sa Argentinom,makar kopa amerika...makar bi on dao 20 golova cak i ako se ne osvoji....ali mucak!!!

Marko

pre 4 godine

Mesi je jedini igrac u istoriji fudbala koji je najbolji golgeter sveta statisticki xG(ocekivanost da se postigne gol iz sanse), najbolji pas u prostor, najbolji dribler sveta , najvise golova van sesnaesterca u zadnjih 10 godina...
Nikad nije postojao tako kompletan igrac Mesi je sigurno sa fudbalske strane najbolji u istoriji a dali je GRATEST to je druga prica mada po meni jeste.

Gvozdeni

pre 4 godine

(dzoni, 19. maj 2020 20:09)

Bergkamp, Pirlo i Skols u jednom a pri tome uspeva biti i najbolji napadac na svetu .Ludilo mozga da jedan takav igrac uopste postoji.

El Clasico

pre 4 godine

(Sid, 20. maj 2020 00:38)

Mesi je jedini igrac u istoriji fudbala koji je ucestovao kod 35 golova (15 golova i 20 asistencija) za reprezentaciju na velikim takmicenjima (Kopa Amerika + SP). Ako je Mesi kao takav los, sta su onda svi ostali...

dzoni

pre 4 godine

(Mornar, 19. maj 2020 19:56)

Upravo tako. Ni jedan od najvecih igraca do sad nije bio dominantan u svemu. On je najbolji strelac na svetu sa neverovatnih 6 zlatnih kopacki ,cak je jedne sezone zabio prosto zapanjujucih 50 golova u prvenstvu sto nikome nije uspelo u istoriji liga petica ! Uspeo je zabiti 91 gol u kalendarskoj godini sto isto tako nikome nije uspelo u istoriji, prebacivsi Gerda Milera i Pelea za skoro 20 golova !! Decko je najbolji asistent na svetu od kako se belezi ta statistika, od 1970 ! Jos mu samo malo hvali da zaokruzi 1000 golova i asistencija zajedno u sluzbenim utakmicama sto ni Pele nije imao !!! Ali pustimo brojke, dovoljno ga samo gledati. Ta lakoca loptanja je nevidjena. Evo malo magije,samo mali delic svega, jedne sezone i to samo njegova vizija. Uopste nema golova , vec cista esencija fudbala. Samo mali,skroz mali delic i to jedne sezone njegove magije. Zanemarite pristrasnost i pogledaje sta ovaj decko radi !

https://www.youtube.com/watch?v=wPjabMkCyZA&t=118s

веверица

pre 4 godine

јесте. лако. фудбал је много конкурентнији и гледанији од кошарке. бити најбољи кошаркаш, значи бити најбољи међу 20 000 људи. бити најбољи фудбалер значи бити најбољи међу 200 000 000 људи. у африци, азији, јужној америци, више од пола европе... кошарку нико не игра и не гледа. чак је и у УСА то спорт бр. 3. доминанто резервисан за црнце. а многи и да хоће да играју, сусрећу се са ограничењем - сви испод 185 су аутоматски елиминисани од шансе за профи кошарку, што је једно 80% популације земаља у којима је кошарка као популарна. а са испод 2 метра постоје практично само 2 од 5 позиција на терену на којима можеш да играш.
иначе обожавам кошарку, волим је више од фудбала, али то је реалност. тежина спорта се не мери правилима, него конкурентношћу. каква год да су правила, циљ је победити противника. лако је бити првак било чега у селу где има 25 противника. тако да једно је ако имаш 20 000 изазивача, а нешто сасвим друго ако их имаш 10 000 пута више.

tonac

pre 4 godine

(dzoni, 19. maj 2020 20:09)

Odlican video, ali meni sta je jos fascinantnije od Mesijeve genijalnosti je ta sposobnost da mu saigraci promase sve ono sto on stvori. Koliko mu samo dobrih akcija upropasti Suarez pre svih, ali i ostali.

miro

pre 4 godine

Dva najbolja igraca u istoriji fudbala su Argetinci oba su imali broj 10,jedan je najbolji ikada koji je osvojio svetsko prvenstvo,a drugi je najbolji ikada koji nije osvojio svetsko prvenstvo Sta tu nije jasno

neutralni felsh

pre 4 godine

Samo neka on u Osasuni to sve ponovi i ja ću reći da je najbolji.Lako je biti najbolji kada igraš za Barselonu ili za Real Madrid,dva kluba koja pokupuju sve što je najbolje na tržištu.Budi ti u Osasuni najbolji asistent,strelac,dribler,osvoji titulu sa Osasunom u Španiji i Osvoji ligu Šampiona i ja ću odma potpisati da je najbolji.
(Ljubomir, 19. maj 2020 21:53)


ti si najbitniji, tebe ce da pitaju.

Marko

pre 4 godine

@Sid
Evo ga najveci hejter Mesija ikada..posed lopte sam po sebi nista ne znaci ako nisi konkretan dakle posed lopte u zadnjoj trecini terena to je najbitnija statistika gde su Liverpool, Bayern, Real cak i Dortmund i mnogi drugi bolji od Barcelone od kad su otisli Cavi i Iniesta.. i Mesi opet ima bolju statistiku od svih ostalih...druze prica ti je izuzetno glupa cak je i lakse u ekipi koja igra na kontranapade nekad zato sto ima vise prostora...
A sve ove legende su igrali u vrhunskim klubovima pa nisu radili to sto Mesi radi.