Nova vest
Košarka

Petak, 13.09.2019.

13:45

Luis Skola odveo Argentinu u finale!

Košarkaška reprezentacija Argentine se plasirala u finale Svetskog kupa pobedom na Francuskom rezultatom 80:66.

Izvor: SV

Autor: SV

Luis Skola odveo Argentinu u finale!
Foto: FIBA

U finalu će se Argentina sastati sa Španijom, koja je u prvom polufinalnom meču savladala Australiju, koji je rešen tek posle dva produžetka, rezultatom 95:88.

Južnoameričku ekipu je do fantastičnog uspeha doveo spektakularni 39-godišnji Luis Skola, koji je svojim poenima otvorio i zatvorio utakmicu, te nije dozvolio francuskom timu ikakvu šansu da dođe do kontrole nad ritmom i eventualnog preokreta.

Legendarni košarkaš je upisao 28 poena uz 13 skokova i 2 asistencije, za nešto više od 34 minuta provedenih na parketu, a najveću podršku je imao u Fakundu Kampacu (12 poena, 7 skokova i 6 asistencija) i Gabrijelu Deku, koji je ubacio 13 poena.

Dvocifreni učinak je imao još Luka Vildosa sa 10 poena, 4 skoka i 3 asistencije, a na drugoj strani su Frank Milikina i Evan Furnije ubacili po 16 poena, dok je Nando De Kolo dodao 11.

Centar Rudi Gober je upisao 11 skokova, ali je podbacio u košgeterskoj kategoriji pošto je zabeležio samo 3 poena.

Na krilima Skole Argentina je već posle tri i po minuta igre u prvoj deonici imala prednost od 10:2, ali je usledila serija 10:4 Francuske, čime se ekipa selektora Vensana Kolea približila na koš razlike.

Argentina je uspela da povrati ritam i da posle zakucavanja Deka stigne do viška od sedam poena, da bi do kraja četvrtine Francuska ubacila četiri poena i smanjila zaostatak na jedan posed.

Francuska je uspela da povede posle dva i po minuta igre u drugoj četvrtini, posle zakucavanja Matijasa Lesora, ali ta prednost nije trajala previše vremena, pa je Argentina na poluvremenu stigla do viška od sedam poena, posle trojke fenomenalnog Kampaca.

Stvari se nisu promenile ni posle velikog odmora, Luka Vildosa je realizovao tri slobodna bacanja za prvu dvocifrenu prednost, Endru Albisi je uzvratio trojkom, ali su usledila još dva precizna šuta argentinskih igrača za tri poena.

Do kraja četvrtine je Argentina stigla i do viška od 15 poena i to je bila razlika koja je bila prevelika za francuski tim, koji je svoj zenit doživeo u četvrtfinalnom duelu sa SAD.

Na kraju je sa dve uzastopne trojke Skola stavio tačku na meč i obezbedio svojoj nacionalnoj selekciji učešće u finalnoj utakmici Svetskog kupa.

Tok utakmice ste mogli da pratite na našem sajtu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

296 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve