Nova vest
Košarka

Petak, 06.09.2019.

13:31

Španija eliminisala Italiju i poslala Srbiju u četvrtfinale!

Košarkaši Španije pobedili su Italiju 67:60, u prvom kolu druge faze Svetskog prvenstva u Kini.

Izvor: PT

Autor: PT

Španija eliminisala Italiju i poslala Srbiju u četvrtfinale!
Foto: FIBA

Izabranici Serđa Skariola ovim trijumfom eliminisali su "Azure", a poslali su sebe i našu selekciju u četvrtfinale Mundobasketa.

U nedelju od 13.30 Srbija i Španija igraće meč za prvo mesto, a u borbi za polufinale protivnici će im biti Poljska ili Argentina.

Prvoplasirana ekipa naše grupe ide na drugoplasiranu grupe I, i obrnuto.

"Azuri" i "crvena furija" odigrali su generalno loš meč, nismo mnogo videli lepih poteza i akcija, što nas je dovelo do velikog broja izgubljenih lopti i promašaja.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Huanćo Ernangomes sa 16 poena, Riki Rubio je ubacio 15, Ljulj 11, dok je Mark Gasol imao svega dva poena. Italiju je predvodio Galinari sa 16 poena, Datome je ubacio 12, dok je Belineli ubacio sedam, uz očajnih 3/16.

Od starta meča igralo se veoma tvrdo, ekipe su se smenjivale u vođstvo i takav je bio gotovo ceo meč. Španija je u trećoj četvrtini preuzela kontrolu, potom je Italija sredinom poslednje četvrtina bila bliža pobedi, ali od tog trenutka nisu uspeli ništa da pogde.

Na četiri minuta do kraja "Azuri" su vodili 56:52, a onda je usledila serija "crvene furije" – 10:0. To je presudilo utakmicu i Španija zasluženo dolazi do pobede.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

166 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu