Nova vest
Košarka

Petak, 06.09.2019.

09:00

Brutalna partija Srbije, +43 protiv Portorika!

Košarkaška reprezentacija Srbije je zabeležila prvu pobedu u drugoj fazi Svetskog kupa u Kini i gotovo obezbedili mesto u četvrtfinalu.

Izvor: Spasoje Veselinović

Autor: Spasoje Veselinović

Brutalna partija Srbije, +43 protiv Portorika!
Foto: FIBA

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića su savladali Portoriko sa 90:47 i sledi im duel sa Španijom, u kom će biti odlučen prvoplasirani tim u Grupi J.

"Orlovi" su od početka utakmice nametnuli svoj ritam igre i ni u jednom momentu nisu dozvolili protivniku da meč učini rezultatski neizvesnim.

Već posle nekoliko minuta igre Srbija je imala dvocifrenu prednost (15:4), a na kraju prve deonice je imala višak od devet poena.

U tom periodu je fantastično odigrao Boban Marjanović i upisao deset poena, da bi u drugoj četvrtini proradio i šut - precizni sa distance su bili Marko Gudurić i Nemanja Bjelica.

Na poluvremenu je Srbija imala 23 poena prednosti, u trećem kvartalu su samo nastavili u tom ritmu, a uz to je bilo i mnogo prostora za egzibicije, od kojih bi neke mogle da se podvedu i pod pojam "preterivanje".

Ipak, sve je došlo na svoje, pre svega zbog čvrste odbrane, pa je Srbija imala i višak od 30 poena, pri rezultatu 65:35.

U poslednjoj deonici je Srbija došla i do prednosti od 40 poena i rutinski privela meč kraju.

Selektor Đorđević je iskoristio priliku da raspodeli minutažu svim igračima i odmori neke koji su izneli najveći teret tokom prve faze takmičenja.

Najefikasniji u selekciji Srbije je bio Bjelica sa 18 poena za svega 17 minuta provedenih na parketu, a uz to je upisao i sedam skokova.

Za najkorisnijeg igrača utakmice je proglašen Marjanović (16 poena, 4 skoka za 16 minuta), Nikola Jokić je zabeležio dabl-dabl učinak (14 poena i 10 skokova za 16 minuta), Stefan Birčević je upisao 12 poena uz 7 skokova za 13 minuta, a raduje i partija Gudurića, koji je postigao 10 poena.

Jedini dvocifreni u timu Portorika bio je David Uertas sa 11 poena, a blizu tome bio je samo Devon Kolijer sa osam poena, dok je Đan Klavel upisao sedam poena.

Sledeći meč Srbije je na programu u nedelju od 14.30, protiv Španije i pobednik tog duela će verovatno biti prvoplasirana ekipa Grupe J.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

450 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve