Nova vest
Košarka

Sreda, 04.09.2019.

12:50

Simultanka Bogdanovića – Srbija bolja od Italije za prvo mesto u grupi!

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Italiju 92:77, u trećem kolu grupe D Svetskog prvenstva u Kini.

Izvor: PT

Autor: PT

Simultanka Bogdanovića – Srbija bolja od Italije za prvo mesto u grupi!
Foto: FIBA

Izabranici Aleksandra Đorđevića ostvarili su veoma važan trijumf i kao prvoplasirana ekipa idu u drugu fazu takmičenja, u kojoj će igrati protiv Španije i Portorika.

Naši košarkaši prvi meč igraju u petak protiv Portorikanaca, dok se u nedelju sastaje sa "crvenom furijom" u dugo iščekivanom duelu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

"Orlovi" su pobedom nad Italijom napravili prvi korak ka četvrtfinalu, pošto u drugu fazu nose maksimalan učinak i imaće veliku šansu da se nađu među osam najboljih ekipa Mundobasketa.

Najefikasniji u sastavu vicešampiona sveta, Evrope i Olimpijskih igara bio je Bogdan Bogdanović sa 31 poenom, a pratili su ga Jokić sa 14 poena, šest skokova i četiri asistencije i Raduljica sa 12 poena.

"Azure" je predvodio Danilo Galinari sa 26 poena, Belineli je postigao 15, Haket 13, a Đentile 11 poena.

Utakmica je otvorena u dobrom ritmu, igrači obe selekcije bili su raspoloženi i tokom prvih deset minuta igralo se uglavnom koš za koš. Pred kraj deonice naši košarkaši uspeli su da se malo odlepe i da na pauzu odu sa +5 (28:23).

Posedno aktivan u prvoj četvrtini bio je Bogdan Bogdanović, a u drugoj mu se pridružio Nikola Jokić. Centar Denver Nagetsa bio je nerešiva enigma za Italijane i prednost Srbije brzo je bila dvocifrena.

Ipak, Italijani nisu dozvolili timu Aleksandra Đorđevića da napravi veliku razliku i na petnaestominutnu pauzu otišlo se s rezultatom 50:42.

Nije dobro krenula naša reprezentacija treću četvrtinu. Galinari je za veoma kratak period postigao 11 poena i "Azuri" su prišli na samo dva poena zaostatka, 55:53. Međutim, od tog trenutka usledila je granitna odbrana "Orlova".

Italijani do kraja četvrtine nisu uspeli da postignu niti jedan koš iz igre, već samo četiri sa linije za slobodna bacanja. Naši košarkaši nisu briljirali, ali su pogađa slobodna bacanja i pred poslednju deonicu rezultat je bio +13, 70:57.

Tu je utakmica i rešena. Naši igrači su dobru igru s kraja treće deonice preneli na četvrtu i prednost je samo rasla. Sredinom četvrtine bilo je i maksimalnih +23, a na kraju je završeno sa +15, 92:77.

Krajem meča videli smo i manji incident kada je Daniel Haket uspeo da isprovocira Jokića, koji ga je odgurnuo i dobio tehničku grešku. Brzo se sve rasčistilo i utakmica je završena.

Naši košarkaši s makimalnim učinkom čekaju drugu fazu, u kojoj će im protivnici biti Portoriko i Španija. Mečevi se igraju u petak i nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

718 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve