Nova vest
Košarka

Petak, 13.09.2019.

13:20

Brajant: Volim da gledam Jokića, Bogdanović je neustrašiv

Kobi Brajant prokomentarisao je u Pekingu šta misli o Nikoli Jokiću i Bogdanu Bogdanoviću.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Brajant: Volim da gledam Jokića, Bogdanović je neustrašiv
Foto: fiba.basketball

Brajant je globalni ambasador Mundobasketa u Kini, a u petak prati mečeve polufinala Svetskog prvenstva u Kini.

"Volim da gledam Jokića, on mi je jedan od omiljenih igrača. Donosi sjajne odluke. Sviđa mi se i Bogdanović. On mi je jedan od omiljenih mladih igrača za gledanje. Veoma je agresivan, neustrašiv. Veliki sam ljubitelj njihove igre", rekao je Brajant.

Jedan od najboljih košarkaša u istoriji ovog sporta je u društvu Manua Đinobilija pratio prvo polufinale između Španije i Australije (95:88).

"Bilo je sjajna, divna košarka. Sjajno se kretala lopta, igrači su izvodili odlične poteze kada je bilo neophodno. Bilo je uživanje gledati meč.


U drugom polufinalu igraju Argentina i Francuska.

"Imao sam duele sa Fakundom Kampacom. Uvek je bio žestok. Argentina igra sjajno timski i ofanzivno i defantivno. Biće veliki izazov za Francusku".

Amerikanci su u Kini oborili nekoliko negativnih rekorda pa se već spekuliše kako će reagovati na debakl na ovom Mundobasketu.

"Mislim da je ogroman izazov. Nije više o tome da svet juri da stigne SAD već je odavno dostigao. Sjajna košarka se igra u Srbiji, Španiji, Argentini. Biće to veliki izazov za sledeći tim kako god da se on zvao".


Kobi je pričao i o Marku Gasolu.

"Znam Marka od kad je imao 13 godina. Videti dokle je stigao kao igrač, čovek i osoba, srećan sam i ponosan videti to. Pokazuje veliku zrelost na parketu. Ništa ne može da ga poremeti, ni -9, ni provokacija protivnika. On nastavlja da drži kontrolu i sjajno rešava stvari. Mislim da je iskustvo ključan faktor kod njega".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d