Nova vest
Fudbal 0

30.3.2024.

18:20

Fešta u Premijer ligi – makazice, komičan autogol i utakmica koja se igrala 104 minuta

Velika, baš velika uzbuđenja viđena su u nedelju popodne na stadionima najjačeg engleskog fudbalskog ranga.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Osim Njukasla, koji je u ludoj utakmici slavio 4:3 u ranijem terminu, pobede su u mečevima odigranim od 16 sati ostvarili Bornmut i Totenhem, istovetnim rezultatom (2:1).


Na "Din Kortu" u Bornmutu tragičar meča bio je iskusni defanzivac Evertona Šejmus Kolman koji je u prvom minutu nadoknade vremena autogolom doneo pobedu protivničkoj ekipi.

I to kakvim autogolom - grudima je poslao loptu u svoju mrežu u pokušaju da je preusmeri ka svom golmanu. Toliko je to uradio traljavo, neoprezno, Pikford u momentu nije čitao nameru saigrača, a kasno je shvatio šta je ovaj želeo...

Nije mu bilo spasa.

Tako je domaći tim, zaslugom protivnika, došao do još jedne vrlo važne pobede koja ih je učvrstila u sigurnoj zoni.

Uzbuđenja je napretek bilo na "Bramal Lejnu" gde su Šefild Junajted i Fulam igrali meč koji je trajao 104 minuta i završen je podelom bodova - 3:3.

Šefild je poveo, gosti izjednačili, potom je "fenjeraš" postigao još dva gola i činilo se utabao put ka trijumfu, međutim usledila je šokantna završnica po njih.

"Kotadžersi" su prišli na 2:3 golom De Kordove-Rida u 85. minutu, da bi u 93. izjednačili verovatno najefektnijim golom kola - makazicama u režiji Rodriga Munjiza.

Konačno, u Londnu, desio se novi kiks Čelsija - Poćetinov tim odigrao je samo 2:2 sa Burnlijem.

Gosti su mogli i do pobede, u nadoknadi vremena propustili su veliku šansu preko Džeja Rodrigeza koji je pogodio prečku. 

Čelsi se, u najmanju ruku, nije proslavio pošto je od 40. minuta imao igrača više, kada je Asanjon, zbog skrivljenog penala, isključen. Sa njim i menadžer gostiju Vensan Kompani zbog prigovora.

Palmer je potom "panenkom" doneo "plavcima" 1:0 i tim rezultatom završeno je poluvreme.

Nastavak je doneo pravu buru.

Najpre su gosti poravnali preko Kulena, potom je Palmer opet bio na sceni, drugim golom je vratio mir u tabor Čelsija međutim uporni gosti, željni, motivisani, uspeli su da šokiraju brojčano jačeg rivala i preko O'Šeja dođu do nerešenog ishoda.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

Tenis

Đari u finalu Rima!

Čileanski teniser Nikolas Đari (28) plasirao se u finale ATP turnira u Rimu pobedom nad Amerikancem Tomijem Polom 2:1 posle dva sata i 47 minuta borbe.

B92.sport

23:51

2 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu