Nova vest
Fudbal 0

26.3.2024.

11:55

Nešto je trulo u Rosariju – posle Mesija, prete smrću i Di Mariji

Argentinska policija ispituje poreklo pretnji Anhelu Di Mariji i njegovoj porodici, posle najave fudbalera da bi voleo da karijeru završi u Rosariju – tamo gde je njegova karijera i počela.

Dušan Đukanović
EPA-EFE/FILIPE AMORIM

Radnici u "Mirafloresu", sportskom kompleksu u Santa Feu koji je baza "gaučosa", su pronašli paket u kom su se nalazile pretnji smrću porodici fudbalera Benfike ukoliko se vrati u pomenuti klub.

Di Marija se nalazi na turneji po SAD sa reprezentacijom Argentine kada je nagovestio da bi želeo da još jednom zaigra za Rosario Sentral, klubu iz istoimenog grada u provinciji Santa Fe.

Među pretnjama se navodi da porodici fudbalera neće pomoći ni Maksimilijano Puljaro, guverner te provincije.

"Reci sinu Anhelu da ne pomišlja da se vrati u Rosario, jer ćemo ga uništiti ubivši nekoga u vašoj porodici", navodi se u jednoj od poruka.

Bilo je i onih daleko radikalnijih:

"Ne vraćaj se kući. Mi ne ostavljamo poruke za sobom. Iza nas ostaju meci i leševi."

Daleko od toga da je ovo prvi ovakav slučaj u Rosariju, gradu pogođenom ratom između rivalskih narko grupa. Stepen ubistava u Rosariju je 22 na 100.000 stanovnika, dok je prosek u toj južnoameričkoj državi tek 4,2.

"Takve pretnje izazivaju društvena komešanja. Cilj im je da zaplaše stanovnošto i udare na javne ličnosti", smatra Esteban Santantino, pripadnik obezbeđenja u lokalnoj vladi.

Ne treba zaboraviti da je nedavno iz motocikla u pokretu rafal iz puške zasui prodavnicu koja drži porodica Antonele Rokuzo, žene Lionela Mesija, posle nagoveštaja da bi i on mogao da se vrati u rodni Rosario.

Mesi je ponikao u rivalskom Njuels old bojsu, ali nikada nije stigao da debituje za prvi tim jer je sa 13 godina napustio državu i prešao u Barselonu.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu