Nova vest
Fudbal 3

15.3.2024.

18:33

"Rat" se nastavlja – Kurtoa nazvao selektora Belgije lažovom

Golman belgijske reprezentacije Tibo Kurtoa i selektor reprezentacije Domeniko Tedesko nastavili su "rat" koji vode već mesecima.

Izvor: B92.net

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/Daniel Gonzalez

Kurtoa je u četvrtak emodžijima sa velikim nosevima, aludirajući da je selektor lažov, regovao na izjavu Tedeska pred novinarima.
 


Italijanski trener je izneo svoje viđenje nesuglasica sa svojim najboljim golmanom koje datira još od juna prethodne godine kada je Kurtoa "preskočen" da ponese kapitensku traku na jubilarni 100. meč za nacionalni tim.

U odsustvu prvog kapitena De Brujnea, traku je tada, na meču sa Austrijom, poneo zamenik kapitena Romelu Lukaku, a selektor je planirao da Kurtoa, koji je takođe zamenik kapitena, bude predvodnik sa trakom na meču koji je Belgija igrala tri dana kasnije protiv Estonije.

Kurtoa je toliko bio uvređen da se dan posle meča sa Austrijom nije ni pojavio na treningu, a sutradan je napustio bazu nacionalnog tima i pre meča sa Estonijom.

Svoju odluku pravdao je povredom, iako je nikome nije prijavio, ali je Tedesko, i svi u taboru Belgije, znao o čemu se radi. Od tada, praktično, traje sukob selektora i najboljeg golmana ekipe. Svako sa svojim viđenjem situacije s vremena na vreme izađe pred medije.

U međuvremenu, Kurtoa je doživeo tešku povredu, operisao je koleno, ali i da je fit, Tedesko ga verovatno ne bi zvao u reprezentaciju. Naročito sada, kada je selektoru javno poručio da je lažov. U tom periodu je dao veliki intervju u kojem se izvinio saigračima zbog toga što je napustio bazu reprezentacije pred meč sa Estonijom, ali ne i Tedesku.

Italijan, koji je nedavno produžio ugovor sa Belgijancima, u sredu je ponovo govorio o problemu koji ima sa golmanom Reala i njegovim egom.

"Dobro je što se vraća polako, ali je vrlo jasno kakvu je poziciju zauzeo. To je uradio vrlo očito i to je bilo vrlo iskreno od njega, tako da se sada svi možemo organizovati na osnovu onoga što je rekao", aludirao je Tedesko na izjavu Kurtoe datu nedavno, da nije spreman 100% za Evropsko prvenstvo.

"Sa moje strane nema ništa novo, nikakva nova informacija. Mislim da sam uradio sve, učinio sve, ali poslednja informacija koju sam dobio, koju je dao medijima - da ne vidi sebe u timu za Euro - jeste njegov jasan stav. Mi se moramo fokusirati na igrače koje imamo na raspolaganju."  

Upravo je na ove izjave Tedeska Kurtoa odgovorio pomenutim emodžijima sa velikim nosem.

 

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu