Nova vest
Fudbal 0

14.3.2024.

16:08

Mbape hoće na Olimpijske igre – Real se pita

Najbolji francuski fudbaler Kilijan Mbape rado bi da predstavlja svoju zemlju na predstojećim Olimpijskim igrama, ali to će teško moći bez amina (novog) kluba.

Izvor: B92.net

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/Juan Herrero

Izvesno je, to će biti madridski Real, koji će, tako imati i pravo da odluči o tome da li će novoj zvezdi da dopusti igranje na "beznačajnom turniru" kakav je onaj na Olimpijskim igrama.

Da je PSŽ u pitanju, Mbape bi nesumnjivo imao veće izgede da dobije dozvolu kluba, ovako, sa Realom koji će investirati moguće i najveći novac u nekog svog igrača u istoriji, to je teško izvodljiv scenario. 

"Nisam ja taj koji odlučuje, to je moj poslodavac, on je taj koji će imati poslednju reč. Ako me ne pusti, neću igrati na Olimpijskim igrama", vrlo jasno je predočio situaciju Mbape nedavno pred novinarima, o svom eventualnom učešću na letnjim Igrama u Parizu. 

Svi Francuzi bi, naravno, silno želeli da vide najboljeg francuskog fudbalera kako vodi "trikolore" na Olimpijskim igrama u domovini, ali o tome će se pitati samo njgov (novi) klub.

Poteškoću da se Mbapeov san o učešću na OI ostvari, predstavlja i činjenica da se finale Evropskog prvenstva igra samo deset dana pre početka olimpijskog tunira.

Dakle, ako Francuzi doguraju do same završnice Eura, Mbape će imati tek mali predah pre novog turnirskog takmičenja, što će, naravno, njegovi novi poslodavci uzeti kao još jedan jak argument da mu spuste rampu da predvodi "trikolore".



 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu