Nova vest
Fudbal 3

10.7.2024.

17:25

Englezi se razbežali: "Cela Holandija je došla u Dortmund!" VIDEO

Čim kročite ovog popodneva u Dortmund, videćete samo jednu boju. Neverovatno je koliko je Holanđana došlo na polufinale EURO sa Engleskom.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
B92.sport/SS

Teško je proceniti broj, praktično nemoguće, ali je kompletan grad obojen u narandžasto. Bilo bi zanimljivo videti snimke iz vazduha, jer je "Oranje" u dve fan zone napravilo izvanrednu žurku.

Ono što smo na zemlji snimili i doživeli, pamti se celog života. Mladi ili stari, muškarci ili žene, sa pivom ili vodom... Svi su kao jedan.

Narandžasti odevni predmet je obavezan i to ih čini unikatnim i impresivnim u isto vreme. Zato sam ja u beloj majici bio kao "uljez", čak su pojedini pomislili da sam iz Engleske, ali čak ni tada niko ništa ne bi zamerio.

No, Englezi su razbijena vojska u Dortmundu. Znamo da ih ima, ali deluje kao da su se razbežali pred naletom narandžaste sile.

Izvor: b92.sport

Čak i kada su "lale" naišle na svoje rivale, izgrlili su ih, a onda ih pozdravili pesmom "England is going home".

Prava fudbalska atmosfera, zbog koje toliko volimo ovaj sport. Jednostavno, Holanđani su došli da uživaju i prikažu svoju zemlju u najboljem mogućem svetlu.

"Da li je cela Holandija došla u Dortmund?", pitao sam jednog navijača, da bi on odgovorio:

"Verovatno i više, pogledaj koliko nas je. To smo mi!".

Poželeo sam mu prolaz ove večeri, iskreno. Jer, upoznavši i jedne i druge, nemoguće je ostati imun i ne priznati da Holandija ima najbolje navijače na ovom Evropskom prvenstvu.

Podeli:

Tagovi:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu