Nova vest
Fudbal 6

10.7.2024.

9:20

"Videli smo genija! Pravog genija" VIDEO

Selektor Španije Luis de la Fuente je izneo utiske posle plasmana u finale Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Španija je savladala Francusku sa 2:1 i obezbedila plasman u finale, gde će se sastati sa boljim iz duela između Engleske i Holandije.

Na početku je pohvalio Lamina Jamala, momka od 16 godina koji je postigao pogodak za Španiju.

"Videli smo genija! Pravog genija…Moramo da brinemo o njemu, da nastavi da radi i da drži noge na zemlji. Imamo veliku sreću što je Španac i što ćemo uživati u njegovoj igri mnogo godina. Imamo tim sa puno sadašnjosti, ali više budućnosti", rekao je De la Fuente.

Redar je povredio Moratu, što je bio neprijatan detalj posle utakmice.

"Verujemo da nije ništa. Čekaćemo vesti, dobio je jak udarac. Morata je primer, najbolji kapiten kojeg možemo da imamo. Potreban nam je na terenu i izvan njega. On će ući u istoriju španskog fudbala."

Iskusni stručnjak je istakao da nije sumnjao.

"Poznavao sam ove igrače i zato smo doneli neke odluke koje je vama bilo teško da razumete. Bili smo savršeni protiv Francuske. Srećni smo što smo stigli do finala, odveli smo Španiju tamo gde joj je mesto u fudbalu."

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

4 d

Novo Sport Video Menu