Nova vest
Fudbal 24

26.6.2024.

0:21

Piksi: "Pa i ja sam nezadovoljan"

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je na konferenciji za medije posle eliminacije našeg tima na Evropskom prvenstvu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/ IMAGO

Prvo pitanje posle remija sa Danskom (0:0) je bilo kratko – šta sada?

"Pa, idemo kući, verovatno idemo kući. Razočaranje zbog rezultata. Izjednačena utakmica. Tražila se ta jedna šansa, taj jedan gol. Izuzetno sam ponosan na momke. Srbija nije bila vreća za udaranje. Pokazali smo dobro lice. Praktično tri ekipe idu dalje sa tri nerešena. Nema tragedije. Zahvalio bih se navijačima na velikoj podršci. Idemo dalje", rekao je Piksi.

Nije hteo da govori o ponašanju nekolicine srpskih navijača koja je ubacila predmete na teren "Alijanc arene".

"Molim vas postavite mi pitanje o utakmici. Nije moj posao da se bavim čašama", kratko je odgovorio Piksi.

Da li je bio penal nad Aleksandrom Mitrovićem?

"Teško je sa klupe videti i znati šta se tačno dogodilo. Video sam da se žalio. Znamo da se takve situacije dešavaju u fudbalu. Igrači ponekad osećaju i misle drugačije od sudija", smatra selektor.

Upitan je i da li postoji klauzula u njegovom ugovoru zbog koje bi mogao da napusti mesto selektora pre vremena.

"To nije pitanje za mene, niti klauzula u ugovoru nema. Da bi me bolje razumeo, nemam čega da se stidim. Idem uzdignute glave. A to što se nisi kvalifikovao za drugu rundu? Kakve to veze ima, to je sport. Gde je to bilo da nismo dali sve od sebe. Jedan strahovit napredak u defanzivi. Svaki dan smo radili na tome i izgleda smo uspeli. Nema razloga za bilo kakvom tragedijom, niti je ovo tragedija", poručio je Piksi i potom se nadovezao na konstataciju o nezadovoljstvu navijača:

"Pa i ja sam nezadovoljan. Ne očekujete da vas dižu u nebo. Ali nemojte zaboraviti, Srbija je posle 24 godine učesnik Evropskog prvenstva. A to što svi misle da smo bogomdani, to su navijačke stvari. Da li se igrači nisu borili? Mislim da jesu. Da li su dali sve od sebe? Jesu, sigurno. Da li sam dao sve od sebe da tim izgleda dobro? I to je tačno. Pa ne mislite da sam ja zadovoljan eliminacijom."

Grupa C, u kojoj je igrao naš tim je izjednačila negativan rekord sa samo sedam postignutih golova.

"Grupa je bila vrlo izjednačenja. Pokazalo se da Englezi nisu moćni kako se pričalo. Sve je tu bilo za jedan gol. Mislim da Englezi imaju +1 samo, je l tako? I Danska i Slovenija idu dalje bez pobede. To je fudbal. Gledaju se golovi, bod. Ako ćemo da gledamo, naravno da mi je krivo što smo izgubili prvu utakmicu i što smo igrali prvu sa njima. Ali nismo zaslužili taj poraz nikako. Sa Slovenijom smo imali pet, šest kolosalnih šansi. Mi smo znali da će ova utakmica biti 50/50. Kada vidim igrače kako su se borili i kako su hteli... Nijedan incident, nijedna ružna reč. To je za svaku pohvalu. A sad, rezultat dođe nekad i nekad ne dođe. I da smo pobedili večeras isto ovako bih se ponašao", zaključio je Piksi.

Podeli:

Komentari 24

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

4 d

Novo Sport Video Menu