Nova vest
Fudbal 6

25.6.2024.

23:52

Piksi: "Žao mi je, ali nismo bili vreća za udaranje"

Selektor Srbije Drgana Stojković rekao je da ovo rezultatski jeste neuspeh, ali da nije sve bilo tako loše.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

U poslednjem duelu grupe C Danska je remizirala sa Srbijom (0:0) i tako igrače Dragana Stojkovića Piksija ostavila i bez kalkulatora u rukama pred rasplet u ostalim grupama.

"Ponosan na momke, nema razloga da stavljamo glavu u pesak. Borili smo se, trčali. Utakmica je bila 50-50, Danci su ili svesni da ih remi vodi dalji. Nismo smo se obrukali, niko nas nije pobedio 5:0, niko ne može da nam se smeje. Zalsužili mso više od poraza protiv Engleske, posle su utakmice bile teške. Znali smo da će biti teška utakmica, da neće biti šansi. Idemo dalje, momci zaslužuju čestite za borbenost. Radili smo mnogo da popravimo defanzivni blok, odbrana je bila na viskom nivou", rekao je Piksi za RTS.

"Rezultatski jeste razočarenje, ali nije kraj svet. Mislim da smo pokazali dorbo lice. Veliki uspeh za srpski fudbal je to što smo bili ovde posle toliko godino. Momci su dali sve, htelei, želeli, jeste razočaranje, ali ne možemo da kažemo da nije bilo dobro. Ovde smo imali bolju zdravstvenu situaciju nego u Kataru. Pokazali smo da smo tim, rezultat dođe ili ne".

Osvnuo se na sve ono što se dešavalo pre EURO.

"Živeli smo zajedno mesec dana, bez ijednog incidenta. Žao mi je što nismo otišli korak dalje, ali nismo bili vreća za udaranje. Podrška je bila fantastična, vole ljudi Srbiju, vole reprezentaciju. Videti takvu podršku, stavrno vas čini pomosni. Nema razloga da stidimo, nema alibija, uradili smo sve što smo mogli. Jedna gol je bio važan, ali nije došlo do njega", rekao je Piksi.

Pročitajte još:

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

4 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

Beta

13:20

1 h

Aktuelno

AI i matematika na ratnoj nozi

Istraživači su otkrili da AI ima problema sa rešavanjem matematičkih tadataka, što pokazuje koliko je nova tehnologija u raskoraku sa mogućnostima procesiranja iz prošlosti.

Njujork tajms

12:30

1 h

Novo Sport Video Menu