Nova vest
Fudbal 5

25.6.2024.

12:40

Bivši selektor Danske: "Srbija je težak protivnik"

Bivši selektor Danske Morten Olsen je govorio o predstojećem duelu sa Srbijom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA/Claus Bech

Oslen je u razgovoru za tamošnji "Tipsbladet" istakao da mnogo više očekuje od izabranika Kaspera Hjulmanda nego što su do sada pokazali.

Za početak je pohvalio igru Danske protiv Engleza (1:1) u drugom kolu takmičenja.

"Kao što sam video celu utakmicu protiv Engleske, nikada nisam video tako loš engleski tim, a delom to pripisujem Danskoj. Danska je odigrala sjajno", rekao je Olsen.

Smatra da je Srbija izazovan protivnk.

"Ostali vrhunski timovi kao što su Nemačka me ne brinu previše. Srbija je ipak težak protivnik. Oni su tim pun emocija, i ako im damo šansu, imaju igrače koji mogu odlučiti utakmicu u njihovu korist. Ako prođemo u nokaut fazu, možemo pobediti sve timove."

Olsen želi da vidi tim u punom sjaju.

"Biću razočaran ako Danska ne pronađe formu. Shvatio sam da se igraju loše utakmice, ali takođe možete odigrati dobru utakmicu i pobediti. Takav je fudbal. Prvo i osnovno, fudbal se svodi na pobeđivanje", rekao je Olsen i dodao:

"Prvenstveno možete biti razočarani ako ne pronađete formu, onda možete razmisliti o značenju te reči. Kada pronađete formu, možete izgubiti od slabijeg ili boljeg tima. Možete izgubiti zbog sudijske odluke. Još uvek imate posla sa ljudima koji donose odluke, a to mogu biti sudije ili VAR. Greške se dešavaju."

Nada se da će Danska da pronađe pravu formu.

"Biću razočaran ako Danska ne pronađe formu. Turnir traje tri do četiri nedelje, i najvažnije je u potpunosti pronaći formu i izbeći povrede. Ako vas pobedi izuzetan tim koji možda osvoji titulu, onda ste uradili sve što ste mogli."

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu