Nova vest
Fudbal 3

25.6.2024.

14:35

Favoriti ili autsajderi – šta treba Dancima protiv Srbije?

Fudbaleri Srbije i Danske od 21 čas igraju odlučujući susret u trećem kolu C grupe na Euro 2024.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/IMAGO

Dancima pobeda donosi veliko slavlje, ali po kalkulacijama i sa remijem mogu da idu dalje.

Andreas Skov Olsen, fudbaler ekipe Briža, nije imao previše prilike da se pokaže.

Odigrao je svega osam minuta na ovom turniru, a pred meč sa "Orlovima", pitali su ga i koja uloga više leži Dancima, da su favoriti ili autsajderi?

"Ne znam da li nam više odgovara da budemo autsajderi, gde onda nismo pod pritiskom da moramo da pobedimo, kao što je bilo protiv Engleske. Sa Slovenijom smo bili favoriti", kaže Skov Olsen.

Na pitanje u čemu je razlika, rekao je da su u pitanju nijanse.

"Teško je reći uz čemu je razlika, biće da nam ipak pre leži da smo u podređenom položaju, barem je tako bilo do sada na turniru".

Orgovorio je i na pitanje da li je Danska favorit protiv Srbije.

"Ne bih da kažem da li smo favoriti ili ne. Nadam se samo da ćemo prikazati dobru igru. U fudbalu je tako, ako nemate svoj dan, možete da se vratite kući. Ako igramo dobro i pobedimo, prolazimo dalje i onda će verovatno svi biti srećni", zaključio je reprezentativac Danske.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

Pariz 2024

Stojačić: "Ne bih rekao ako, nego kad osvojimo zlato"

Basket 3x3 reprezentacija Srbije za predstojeće Olimpijske igre u Parizu priprema se u Novom Sadu, a Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović, Marko Branković i Mihailo Vasić rekli su Tanjugu da su spremni za osvajanje zlatne medalje, jedine koja im nedostaje.

Tanjug

10:03

26 min

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

2 d

iOS

Apple se muči

Prema najnovijem istraživanju Consumer Intelligence Research Partnersa (CIRP), najnoviji modeli iPhone-a nisu zadovoljili očekivanja na tržištu.

Index

8:15

2 h

Novo Sport Video Menu