Nova vest
Fudbal 6

22.6.2024.

11:20

Rusi kažnjavaju Albanca koji je vređao Srbe i Makedonce

Mirljind Daku, reprezentativac Albanije, suočiće se sa sankcijama i po povratku sa Euro 2024.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

On je posle meča sa Hrvatskom preko megafona slao uvredljive parole na račun Srbije i Severne Makedonije i zbog toga će biti kažnjen i od strane svog matičnog kluba, Rubina iz Kazanja.

Iako se Daku posle meča izvinio, klub je odlučio da sankcioniše njegovo skandalozno ponašanje.

"Napadač Mirljind Daku je posle utakmice Evropskog prvenstva 2024. za selekciju Albanije protiv Hrvatske uputio uvredljive povike. Naš klub prepoznaje odgovornost za nastalu situaciju. FK Rubin predstavlja multinacionalni tim i uvek se pridržava principa poštovanja i jednakosti, kategorički osuđujući sve oblike diskriminacije i uvreda na nacionalnoj, verskoj ili rasnoj osnovi. Po povratku u klub, fudbaler će biti podvrgnut disciplinskim i finansijskim sankcijama. Takođe će biti održan informativni razgovor sa svim igračima kluba kako bi se izbegli slični incidenti u budućnosti", stoji u saopštenju Rubina.

Inače, Daku je rođen u Gnjilanu, igrao je kratako i za reprezentaciju tzv. Kosova, ali je potom odlučio da zaigra za Albaniju.

Na leđima ima tetovažu teroriste iz redova OVK Agima Ramadanija i njegove ozloglašene 138. brigade".

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

3 d

Apps

Budite oprezni: "Zli blizanci" vrebaju

Istraživači iz kompanije HUMAN Security otkrili su masovnu prevaru sa oglasima koja koristi stotine aplikacija u Google Play prodavnici koje služe kao mamci.

Informacija.rs

19:30

1 h

Novo Sport Video Menu