Nova vest
Fudbal 15

22.6.2024.

13:00

Hrvati idu na sve ili ništa – Italija sprema iznenađenje

Reprezentacija Hrvatske u ponedeljak igra odlučujući meč na Evropskom prvenstvu i pobeda je neophodna za izegavanje eliminacije.

Izvor: Index.hr

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/Marcus Brandt/dpa via AP

Fudbaleri Hrvatske u ponedeljak od 21 čas igraju protiv Italije u Lajpcigu i za njih će to biti ključni meč na ovom Evropskom prvenstvu.

U slučaju pobede Italije, Hrvatska je ovo takmičenje završila. Remi bi, međutim, značio da Hrvatska zavisi od ishoda utakmica drugih reprezentacija.

Španci bi tada trebalo da pobede Albaniju, a u preostalih pet grupa morale bi da se nađu barem dve trećeplasirane reprezentacije sa maksimalno dva boda. U tom slučaju, odlučujuću ulogu imala bi gol-razlika.

Najnovije informacije iz kampa hrvatske reprezentacije sugerišu da bi Brozović mogao da završi na klupi protiv Italije, dok će Modrić, bez obzira na sve, započeti utakmicu od prvog minuta.

Što se tiče Italijana, hrvatski novinari kažu da postoje indicije da će Lućano Spaleti imati na raspolaganju igrače koje nije mnogo koristio i da bi mesto u startnoj postavi mogli da izgube Đanluka Skamaka, Federiko Kijeza, Žoržinjo, Davide Fratezi i Đovani di Lorenco.

To znači da bi Kristante i Retegi mogli da zaigraju protiv Hrvata, kao i Nikolo Fađoli.

Hrvati su svesni da je ovo za njih najvažniji meč na šampionatu i da će morati da idu na sve ili ništa već od prvog minuta i to hrvatski mediji konstantno ističu.

Podeli:

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla spremio iznenađenje? FOTO

Čini se da je Tesla Model Y "Juniper" primećen u Kaliforniji, što je ponovo izazvalo govorkanja da proizvođač automobila priprema redizajn svog popularnog električnog SUV-a.

B92

12:32

5 h

Novo Sport Video Menu