Nova vest
Fudbal 0

20.6.2024.

10:42

Nemci najavljuju balkanski duel: "Biće sportski eksplozivno"

Kada se Slovenija bude sastala sa Srbijom biće "sportski eksplozivno", očekuju nemački mediji. I jednoj i drugoj ekipi hitno su potrebni bodovi na putu do osmine finala Evropskog prvenstva.

Izvor: DW

Profimedia/Eibner-Pressefoto/Bahho Kara EP_BKA

Srbija, koju kladionice smatraju favoritom, pod pritiskom je posle prvog poraza od Engleske (0:1), piše nemačka sportska novinska agencija SID.

Pored toga, srpski navijači će u Minhenu ovog četvrtka 20. juna biti pod posebnom opservacijom. Podseća se da je posle događaja na utakmici Engleske u Gelzenkirhenu, protiv Fudbalskog saveza Srbije pokrenut disciplinski postupak. 

Nemački Velt prenosi da je Uefa kaznila srpski i albanski fudbalski savez sa po 10.000 evra zbog „provokativnih“ poruka navijača. Evropska fudbalska federacija u sredu nije saopštila nikakve dodatne detalje.

Fudbalski savez Srbije mora da plati i kaznu od 4.500 evra zbog bacanja predmeta sa tribina, a albanski dodatnih 27.375 evra za razne druge prekršaje koje su počinili navijači: paljenje vatrometa, bacanje predmeta i upadanje na teren.

Istovremeno, sinoć je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović najavio da će FSS podneti Uefi zahtev za kažnjavanje saveza Hrvatske i Albanije (2:2) posle skandiranja njihovih navijača na utakmici u Hamburgu.

Po kladionicama je favorit Srbija

Profimedia/ Igor Kupljenik/SPP

Za to vreme, ekipe Srbije i Slovenije pokušavaju da se koncentrišu na pripreme za utakmicu – igrači su veoma svesni ogromnog sportskog, ali i emotivnog značaja utakmice.

"Mentalitet i jednih i drugih je sličan. Pobeda jednog ili drugog tima bila bi nešto veoma loše za rivala", rekao je plejmejker Slovenije Adam Gnezda Čerin, a prenosi portal sport1.de u izveštaju koji je naslovio „Sportski eksplozivan balkanski duel“.

Zbog blizine stadiona u Minhenu, verovatno će iz obe zemlje na utakmicu koja počinje u 15:00 stići veliki broj navijača. Na prvu utakmicu Slovenije u Štutgart doputovalo je oko 20.000 Slovenaca, a prema podacima policije, u Gelzenkirhenu je bilo oko 10.000 srpskih navijača.

Iako je startna pozicija Slovenije malo prijatnija posle remija 1:1 na startu turnira protiv Danske, mediji prenose da je stvar za kladionice sasvim jasna: kvota je 4,5 za pobedu Slovenije, odnosno 1,83 za pobedu Srbije – uprkos prevremenom završetku Evropskog prvenstva za dugogodišnjeg Bundesligaša Filipa Kostića koji je povredio koleno na utakmici sa Engleskom.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

16 h

Aktuelno

Huawei više ne ćuti

Prošlog avgusta, Huawei je šokirao tehnološku javnost čipom koji je pokretao njihov Mate 60 Pro model. Sada, odlučili su da se više ni ne kriju.

PhoneArena

19:15

13 h

Novo Sport Video Menu