Nova vest
Fudbal 1

20.6.2024.

10:13

On je najveća pretnja golu Srbije VIDEO

Već je i vrapcima na grani jasno da fudbaleri Srbije će u meču protiv Slovenije najviše pažnje trebati da obrate na napadača "zmajčeka" Benjamina Šeška.

Srđan Novaković
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Šeško je u minuloj sezoni dobio na potpunoj fudbalskoj afirmaciji, gotovo da nema kluba u Evropi koji se nije raspitivao za ovog napadača.

Sve te ponude je mladi fudbaler glatko odbio, tako da će i u sledećoj sezoni nastupati za ekipu iz Lajpciga.

Ovaj Slovenac je produkt čuvene Salcburgove škole fudbala. 

Red Bul korporacija, koja je vlasnik kluba iz Austrije i Nemačke, gde i sada igra mladi Šeško poznata je po tome da zna da prepozna talente i privoli ih u svoje redove, da bi na kraju od njih bogato i zaradila.

Krenuo je Šeško tim takoreći prirodnim putem, prve korake u profesionalnom fudbalu je napravio u ekipi Salcburga, gde je proveo četiri godine, u međuvremenu je bio na kaljenju u ekipi Liferinga, da bi onda se 2023. godine preselio u Lajpcig u rekordnom transferu vrednom 24 miliona evra.

Sofascore

U Nemačkoj je fudbalska bajka krenula upravo sa Alijanc arene.

Dok je još nosio dres Salcburga, igrao je u revanšu osmine finala Lige šampiona sa Bajernom 2022. godine. Tada je prvi meč u Austriji završen sa 1:1, a Bavarci su u revanšu pobedili austrijske red bulove.

Kada su vodili 5:0, u 62. minutu, umesto Karima Adejemija , aktuelnog fudbalera Borusije Dortmund, u gostovanje je ušao Šeško. Bajern nije pokazao milost, do kraja susreta povećao prednost na 7:1.  

Ipak drugi boravak na ovom fudbalskom zdanju je bio znatno bolji, jer je mladi Šeško bio strelac na meču za izjednačenje, ali na kraju i ne za sva tri boda na utakmici protiv favorizovanog Bajerna.

Videćemo hoće li tako biti i na meču sa Srbijom, koji je od velike važnosti za obe ekipe, i to na velikoj sceni koja je magnet i ogromna prilika za mlade talente da se prikažu i tako skrenu pažnju na sebe.

Inače Šeško je već imao prilike da zatrese mrežu Srbije, to je bilo na meču koji se igrao u sklopu Lige nacije, koji je na kraju završen rezultatom 2:2, iako su izabranici Dragana Stojkovića imali prednost od dva gola razlike.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu