Nova vest
Fudbal 23

19.6.2024.

18:43

Dalić spomenuo i Srbiju: "Iskidali smo se, slomili, satrali"

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić govorio je na konferenciji za medije posle remija sa Albanijom (2:2) na EURO.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

"Vatreni" su u petom minutu nadoknade ispustili pobedu, a junak je bio Klaus Đasula, koji je postigao najkasniji izjednačujući gol ikada na evropskim prvenstvima.

"Ovo je turnir u kojem je bitno proći grupu, nije toliko važan utisak koji će biti. Nismo očekivali ovako tešku priču iz ove utakmice i borimo se. Možda ćemo iz toga izaći bolji. Svetsko prvenstvo je bilo prije dve godine, igrači su sad stariji. Na ovom turniru svi teško dobijaju, ali dobiju. Portugal Češku, Engleska Srbiju... Izjednačeno je", rekao je Dalić.

Potom je analizirao i utakmicu.

"Loše smo se postavili, povukli smo se i primimo gol i skoro treći. Nismo im rekli da se povuku, rekli smo da idemo po treći gol i kad god smo radili visoki presing, bili smo dobri. Greška. Oni su sve radili iz dugih lopti i taj produžetak nam je bio katastrofa", kazao je Dalić i dodao:

"Dva potpuno različita poluvremena. Prvo opet loše, primimo gol i onda ne možemo ništa napraviti. Protivnik motivisan, opasan u kontri, a mi dosta grešimo i drugi gol je visio u vazduhu. U drugom poluvremenu smo bili puno bolji, promenili smo neke stvari i iskidali smo se, slomili, satrali da dođemo do 2:1. Tih 45 minuta protivnik ne pređe centar i onda mu dozvolimo da izađe u nadoknadi. Najvažnije je da smo još uvek živi i da zadnja utakmica o svemu odlučuje. Naučili smo na najteži mogući put".

Obe reprezentacije sada imaju po jedan bod. Hrvatska u poslednjoj rundi igra protiv Italije, dok će se Albanija sastati sa Španijom.

Podeli:

Komentari 23

Podeli:

Olimpizam

Holanđanka kao Đoković

Trostruka svetska šampionka u vožnji na hronometar, holandska biciklistkinja Elen van Dajk, takmičiće se na Olimpijskim igrama u Parizu, šest nedelja nakon preloma skočnog zgloba tokom treninga, zbog čega je morala na operaciju.

Beta

18:19

5 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu