Nova vest
Fudbal 13

19.6.2024.

17:38

Pljušte kritike na račun Hrvata: "Izvinjavam se Modriću, ali moram da kažem..."

Fudbaleri Hrvatske nalaze se na meti kritika nakon što su iz dva meča na EURO osvojili samo jedan bod.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/Marcus Brandt/dpa via AP

Najpre su izgubili od Španije (3:0), da bi potom ispustili trijumf u duelu sa Albanijom (2:2).

Klaus Đasula je šokirao "vatrene" u petom minutu nadoknade.

Utakmicu je komentarisao Tomislav Ivković, tamošnji trener, analitičar na "HRT-u".

"Rezultat je realan. Albanci su imali zicer za 2:0, prvo poluvreme su nas vile nosile, imali smo čudesnih minuta do drugoga gola. Dve izmene koje su ušle na kraju, s njima nismo dobili ništa. Nakon što smo vodili 2:1, nismo iskoristili mentalitet Albanaca da ih dobijemo iz kontre i polukontre", rekao je Tomislav Ivković u studiju "HRT" i dodao:

"Jako dugo sam u fudbalu i meni je bilo jasno sve i pre prvenstva, kao što je bilo jasno i Daliću. On je stao iza tih igrača iako je bilo jasno da nisu u formi. To nije kritika, nego činjenično stanje. Juranović ne igra u Unionu. Šutalo kada je došao u Ajaks, od igrača koji je bio šmeker postao je igrač koji to jednostavno više nije. Perišić koji je jedan od najvećih profesionalaca ikad nekako je izgurao je utakmicu do kraja. Brozović nije više na tom nivou. Čekamo da se nešto dogodi, a ništa se ne događa. Ja kao kritičar to mogu da kažem. Treba reći iskreno. Još nije gotovo i trebamo to reći pre Italije. Oni Modrića doživljavaju kao oca koji ih je zadužio. Napravio je čudesne stvari u karijeri i te momke je zadužio do kraja života. Ja se Modriću izvinjavam, ali ja moram da kažem šta vidim. On jednostavno više nije igrač kakav je bio".

Obe reprezentacije sada imaju po jedan bod. Hrvatska u poslednjoj rundi igra protiv Italije, dok će se Albanija sastati sa Španijom.

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

Fudbal

Šakira produžava finale Kopa Amerika

Prvi put u istoriji Kopa Amerike finale će igrati Argentina i Kolumbija, a taj spektakl na “Hard rok stadionu” u Majamiju, za koji preostale karte koštaju od 1.217 do 6.940 dolara, uveličaće Šakira.

Tanjug

0:05

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu