Nova vest
Fudbal 3

28.5.2024.

12:25

Sportski direktor Osijeka posle incidenta napušta klub

Prodao je zvezde Benfike za desetine miliona evra, radio u Šahtjoru i PAOK, zimus je stigao u Osijek, a prošle nedelje se razišao sa trenerom Zekićem. Svojevremeno ga je u tim zvao i Žoze Murinjo.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Tako je svojevremeno stručnjak za transfere Fabricio Romano predstavio Žozea Bota, čoveka koji je početkom godine postao sportski direktor Osijeka kao najveće zimsko pojačanje HNL-a.

U njegov su auto, dok je otišao na kraći odmor u Portugaliju, pucali u noći ponedeljak na utorak sa sedam metaka na parkiralištu u Šamačkoj ulici.

Zatekao ga je njegov novi saradnik, koordinator omladinske škole Alfredo Almeida. Policija obavlja uviđaj o ispucalom vetrobranskom staklu.

"HNS najoštrije osuđuje ovaj incident te poziva nadležne institucije da rasvetle sve okolnosti ovog kaznenog dela kako bi počinitelji snosili odgovornost za ovaj zastrašujući čin. HNS će biti u komunikaciji sa NK Osijek te pružamo maksimalnu podršku g. Botu i klubu nakon ovog duboko uznemirujućeg incidenta te ćemo kroz komunikaciju s nadležnim organima naglasiti važnost rešavanja ovog slučaja kako bi se poslala snažna poruka da je hrvatsko društvo sigurno te da su ovakve poruke i zlodjela apsolutno neprihvatljivi i nedopustivi." 

Portugalac nakon ovoga nije želeo da se zadržava u klubu i odlučio je odmah da ode.

Boto je zimus postao sportski direktor Osijeka i to je bio veliki transfer u Hrvatskoj.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu