Nova vest
Fudbal 1

25.5.2024.

17:30

Ludnica u Rusiji – tri kluba jurila titulu, na kraju je slavi Srbin!

Poslednje kolo Premijer lige Rusije donelo je pravu dramu, jer su se tri kluba borila za titulu šampiona, a neizvesnost je potrajala do poslednjih sekundi sezone.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
Profimedia

Za titulu su konkurisali Dinamo Moskva (u poslednje kolo ušao sa 56 bodova), Zenit (54) i Krasnodar (53).

Naravno, najveće šanse davane su prvoplasiranom Dinamu, kome je bilo dovoljno samo da remizira protiv direktnog konkurenta Krasnodara.

Zenitu je odgovarala samo pobeda Krasnodara i svoj trijumf nad Rostovom, dok je Krasnodar morao da slavi, a da Zenit ne pobedi.

I takav je scenario bio sve do samog finiša, pošto su "zeleni" golom Kordobe vodili protiv Moskovljana od 52. minuta, a u Sankt Peterburgu je od 52. vodio Rostov golom Ronalda.

Profimedia

Tim Strahinje Erakovića je jurio preokret i uspeo da ga ostvari. Najpre je u 65. minutu Gustavo realizovao jedanaesterac dosuđen posle igranja rukom Sakoa i VAR asistencije.

Napadi su se nizali na "Gasprom areni" i u 85. je snažan udarac Artura "slomio prste" golmana Peskova. Tako je Zenit poveo i na kraju trijumfovao protiv rezultatski nezainteresovanog, ali ovog popodneva vrlo energičnog Rostova.

Sve što je ekipi Sergeja Semaka bilo potrebno jeste da do kraja Dinamo ne izjednači u Krasnodaru, što je bilo izvesno nakon drugog žutog kartona Paršivljuka u 89. minutu.

Nadoknada na oba stadiona je potrajala skoro 10 minuta, ali nije bilo promena rezultata i Zenit je ponovo iz lude trke izašao kao šampion Rusije. Šesti put uzastopno!

Krasnodar je, dakle, drugi, a Dinamo treći. No, to nikome ne znači mnogo jer, kao što je poznato, ruski klubovi nemaju izlaz u evropska takmičenja.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

15 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

17 h

Novo Sport Video Menu