Nova vest
Fudbal 0

22.5.2024.

19:45

"Gori" u Rusiji – tri tima mogu do titule pred poslednje kolo

Za vikend je na programu poslednje kolo ruske Premijer lige koje bi moglo da iznedri novog prvaka nakon višegodišnje dominacije jednog kluba.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Pred poslednjih 90 minuta fudbala u Rusiji moskovski Dinamo je lider sa 56 bodova, dva ispred Zenita i tri ispred narednog rivala Krasnodara, kojem gostuje u subotu.

Velika navijačka groznica među pristalicama Dinama vlada za taj meč, kako i ne bi kada je klub na bod od titule koja se čeka još od 1976. godine.

Za taj rezultat ekipi češkog trenera Marcela Ličke biće dovoljan i bod na terenu direktnog rivala za tron Krasnodara.


Ako, pak, domaći tim u tom meču slavi, a Zenit ne pobedi, u tom slučaju će se u Krasnodaru slaviti prva titula u istoriji (klub osnovan pre 15 godina).

U trećem scenariju Zenit će odbraniti trofej i šesti put zaredom postati šampion samo ukoliko pobedi Rostov u poslednjoj rundi, a lider Dinamo izgubi u Krasnodaru.

Podsetimo da je trener Krasnodara do polovine sezone bio srpski trener Vladimir Ivić kojem je uprava uručila otkaz u trenutku kada je ekipa bila na druom mestu.

Ove sezone, od nedavno, ruske klubove vode Saša Ilić i Dejan Stanković.

Ilić je preuzeo Nižnji Novgorod pred sam finiš sezone sa ciljem da spasi klub iz ispadanja iz lige, i dobro je počeo - egalom bez golova sa moskovskim Spartakom.

Međutim, usledila su dva teška poraza, od Sočija u gostima 6:1 i CSKA 6:2 na svom terenu, pa je Ilićev tim sada na poslednjem mestu koje vodi u baraž za ostanak u ligi.

Iza je Baltika sa tri boda manje, odavno je optisan Soči.

Dejan Stanković je nedavno preuzeo Spartak i trebalo bi da debituje na klupi tog kluba u meču psoeldnej runde protiv Orenburga.


 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu