Nova vest
Fudbal 184

16.5.2024.

17:39

Partizan nije više Jugoslovensko sportsko društvo

Na sednici sporstkog društva Partizan kojom je predsedavao Ostoja Mijailović, odlučeno je da se krene u proces promene imena JSD Partizan.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ova odluka je doneta posle javne rasprave među crno-belom javnosti. 

Pod tačkom razno usvojena je odluka da se Jugoslovensko izbaci iz imena, a povodom ove odluke organizovaće se javna debata. 

"Pod tačkom razno prihvaćen je predlog UO Društva da se formira radno telo koje će u narednom periodu organizovati javnu raspravu vezanu za promenu imena Jugoslovenskog sportskog društva „Partizanˮ. Naime, kako je rečeno, u klubovima i crno-beloj javnosti se već duži niz godina razgovara na ovu temu i tom prilikom iznose različita mišljenja. Stiče se utisak da se u javnosti u pojedinim prilikama ime JSD Partizan zloupotrebljava i omalovažava, čime se nanosi šteta Društvu i njegovim članovima.

"Stoga javna rasprava ima za cilj da se celokupna crno-bela javnost ‒ i niko drugi ‒ odredi prema ovom pitanju, te da odluku o tome donesu svi navijači Partizana na osnovu demokratskog procesa, u kome će svako imati pravo da argumentovano zastupa svoj stav. Javnosti je posebno važno naglasiti da je razgovor u okviru klubova o ovom pitanju prisutan već duži period, ali, s obzirom da je reč o odluci od velike važnosti, postoji opšta saglasnost da je u proces odlučivanja potrebno uključiti sve partizanovce pre donošenja bilo kakvog dalekosežnijeg rešenja - navedeno je na sajtu JSD Partizan.

Podeli:

Komentari 184

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Testovi

Test: Kia Sportage – hrabar iskorak

U koncernu Kia-Hyundai, Kia je bila konzervativniji brat koji je igrao na sigurnu kartu. A, onda je došao novi Sportage i pokazao da je vreme da se napravi veliki iskorak napred.

Auto magazin/Armen Derbogosijan

14:00

9 h

Novo Sport Video Menu