Nova vest
Fudbal 2

18.4.2024.

23:00

Liverpul nije dočekao novo čudo, Svilar dobio bitku sa Jovićem

Fudbaleri Rome, Atalante i Bajera plasirali su se u polufinale ovosezonskog izdanja Lige Evrope.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Sva tri tima su sačuvala prednost iz prvih mečeva i reklo bi se zasluženo nastavili put ka trofeju drugog po rangu UEFA takmičenja.

"Redsi" su u Bergamo stigli sa tri gola zaostatka, nakon poniženja koje su pretpreli na "Enfildu" (0:3).

Sjajno je krenulo za njih. Već u petom minutu su dobili penal nakon što je Arnold centrirao i pogodio protivnika u ruku, a Mohamed Salah precizno izveo penal za rano vođstvo.

Gotovo se dao naslutiti neko obrnuto "istanbulsko čudo" koje je 2005. godine okončano penalom Ćabija Alonsa.

Na žalost navijača Liverpula, nismo mnogo više od toga videli od momaka Jirgena Klopa. Štaviše, Gasperinijev tim je bio taj koji je prišao bliže golu, pa im je i jedan u izvedbi Kompmajnerasa poništen pred odlasak na poluvreme.

Rezultat je do kraja ostao isti, a Atalanta se po prvi put u klupskoj istoriji plasirala u polufinale nekog evropskog takmičenja. Ujedno i obezbedili Italiji pet mesta u Ligi šampiona naredne sezone.

U drugom meču večeri Roma je i u drugom susretu bila bolja od Milana. Ovog puta na "Olimpiku" gde su slavili rezultatom 2:1.

Roma je u uvodnih 20-ak minuta stigla do dva gola prednosti i posle minimalne pobede na "San Siru" već tada obezbedila prolaz dalje.

Đanluka Mančini je iskoristio odbitak od stative posle šuta Lorenca Pelegrinija i doveo "vučicu" u prednost, dok je drugi gol postigao Paolo Dibala.

Neizvesnost je uneo Zeki Čelik koji je tek po isteku pola sata igre bio neoprezan i sa leđa startovao nad Rafaelom Leaom i zaradio direktno isključenje.

Roma je uprkos igranju sa desetoricom odolevala, a Mile Svilar, koji je odigrao svih 90 minuta, nije imao puno posla.

Milan je uspeo da smanji u 85. preko Gabija, ali ne i da postignu još dva gola neophodnih za produžetke. Na kraju su i oni ostali sa igračem manje posle isključenja Tea Ernandesa u nadoknadi.

Od 40. minuta za Milan je igrao Luka Jović.

U poslednjem duelu večeri Vest Hem je remizirao sa Bajerom 1:1, posle pobede sa dva gola razlike "apotekara" na prvom meču u Leverkuzenu.

Majkl Antonio je u ranoj fazi meča iskoristio centaršut Bovena i lošu procenu Hradeckog da dovede "čekićare" u prednost, ali je Frimpong u finišu meča uskratio navijače za neizvesnu završnicu.

Liga Evrope, revanš četvrtfinala
Roma – Milan 2:1 (2:0)
Mančini 12, Dibala 22 – Gabija 85
Atalanta – Liverpul 0:1 (0:1)
Salah 7p
Olimpik Marsej – Benfika 1:0 (0:0) u toku
Mumbanja 80
Vest Hem – Bajer Leverkuzen 1:1 (1:0)
Antonio 13 – Frimpong 89

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Pao Gugl

Gugl je pogođen prekidom rada, na svetskom nivou, i to utiče na hiljade korisnika.

B92

17:38

5 h

Novo Sport Video Menu