Nova vest
Fudbal 2

8.4.2024.

16:00

Derbi Hrvatske prekinut zbog napada igrača na delegata

Derbi rukometnog prvenstva Hrvatske između ekipe Nekse iz Našica i Zagreba prekinut je pri vođstvu gostiju 16:9 zbog napada na delegata utakmice.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/Lukasz Gagulski

Njega je, u gužvi koja se stvorila blizu zapisničkog stola, u prolazu namerno udario igrač Neksa, Slovenac Marko Bezjak, a meč je malo posle toga prekinut. 

Delegatu Anti Josiću ukazivana je i lekarska pomoć, da bi glavni sudija meča dvadesetak minuta potom odsviro kraj jer je procenio da ne postoje uslovi da se on nastavi.

Incident se desio kao posledica velikog nezadovoljstva domaćih zbog niza sudijskih odluka. U jednom trenutku svi su krenuli ka delegatu, bio je tu i trener Veselin Vujović, a vrhunac je bio Bezjakovljev nesportski potez. 

Svemu je prethodio protest Vujovića kod delegata zbog sporne odluke sudije da poništi gol njegovog tima i umesto toga pokaže na sedmerac.

Bio je ovo inače derbi meč petog kola plej-of runde za titulu prvaka posle kojeg će, izvesno, Zagrebu biti dodeljena pobeda sa službenim rezultatom 10:0.

Na to ukazuje i izjava sekretara takmičenja Anta Ančića, koji je najavio da će predložiti da Bezjaku bude izrečena doživotna zabrana igranja u hrvatskom rukometu.

"Bezjak je automatski suspendovan zbog napada na službenu osobu, podnesene su i prijave protiv Veselina Vujovića i drugog slovenačkog igrača Andraža Velkavrha, koji su tokom prekida prednjačili u vređanju sudija. Prema članku 101, stavku 8, predložio sam spomenute mere, tražili smo svedočenje svih aktera. Nekse se nakon svega može žaliti, slučaj može u drugoj fazi završiti kod disciplinskog sudije i komisije", rekao je Ančić.
 

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu