Nova vest
Fudbal

Subota, 10.02.2024.

13:00

Partizan se izvukao u Ivanjici – "desetkovani" crno-beli slave Saldanju VIDEO

Fudbaleri Partizana su savladali Javor na prolećnoj premijeri u Ivajnici, rezultatom 1:0, u okviru 20. kola Superlige Srbije.

Izvor: A.S.

Autor: A.S.

Partizan se izvukao u Ivanjici –
Foto: Starsport

Crno-beli se nalaze na prvom mestu šampionata sa 50 bodova, dok je Javor ostao na 12. poziciji sa 21 bodom.

Posle ne tako atraktivnog prvog poluvremena, gde su u prvom planu bila dva prekida i po nijedan šut u okvir gola. Partizan je uspeo da dođe do pobede u drugom poluvremenu.

Crno-bele je spasao Mateuš Saldanja, pošto je na asistenciju Nemanje Nikolića pogodio za 1:0 u 62. minutu. Najbolji strelac Superlige Srbije je postigao 15. pogodak ove sezone.

Partizan je blago ušao u meč, pokušavali su Natho i najviše Saldanja da dođu do prilike i dovedu svoj tim do prednosti, ali nije bilo udarca u okvir gola, koji bi ugrozio Manojlovića. Isto je bilo i na drugoj strani.

Prvo poluvreme je obeležilo dva prekida. Prvo je u 15. minutu zaustavljen meč kako bi se ukazala pomoć Svetozaru Markoviću, koji se sudario glavom sa Dinom Dolmagićem.

Igrač Partizana je završio sa čalmom oko glave, kako bi zaustavila krvarenje.

Već u 30. minutu viđen je novi prekid. Dukure se sudario sa mladim Trifunovićem, ponovo je bio zaustavljen meč na neko vreme, kako bi im se ukazala pomoć zbog suadara glavama.

Trifunović je završio sa čalmom na glavi takođe, dok je Dukure morao da napusti teren, a Radovan Ćurčić je bio primoran na novu izmenu.

Opao je ritam u nastavku meča i mreže su mirovale u prvih 45 minuta.

Drugo poluvreme je krenulo u istom ritmu. Ni jedan od timova nije uspeo da dođe do konkretne šanse. Partizan je napadao, bio bolji rival, ali nije uspevao da ugrozi Manojlovića na golu Javora.

Takva situacija je pratila meč sve do 62. minuta, kada je trener Partizana Igor Duljaj napravio dvostruku izmenu, ispostaviće se ključnu.

Prvi kontakt sa loptom Nemanje Nikolića, lopta je završila do Saldanje koji je petom uspeo da matira golmana domaće ekipe i dovede crno-bele do vođstva.

Delovalo je kao da će Partizan da do kraja utakmice iskontroliše situaciju na terenu, a onda je u 77. minutu, posle nesmotrenog starta Nikola Antić zaradio drugi žuti karton i isključenje, a crno-beli su ostali sa igračem manje.

Uloge su se promenile na terenu, Javor je preuzeo inicijativu, želeo da dođe do izjednačujućeg pogotka ili eventualne pobede.

Najbolju šansu je imao Miletić iz slobodnog udarca, posle faula Anitća .Gađao je bliži ugao Jovanovićevog gola, ali je golman crno-belih ostao na visini zadatka.

Partizan je do kraja uspeo da se odbrani i odnese sva tri boda iz Ivanjice.

U narednom kolu, Partizan dočekuje IMT, dok Javor gostuje Radničkom iz Niša.

Mozzartbet Superliga Srbije, 20. kolo:

Železničar – Novi Pazar 2:1 (2:1)
Đorđević 8, Romanić 45 – Karaklajić 33, Suma 94p
Javor – Partizan 0:1 (0:0)
Saldanja 62
15.00 Vojvodina – Mladost L.
16.30 Crvena zvezda – Voždovac

Nedelja:
13.00 Radnički 1923 – Radnički N.
15.00 IMT – TSC

Ponedeljak:
16.00 Napredak – Spartak

Petak:
Radnik – Čukarički 0:3 (0:2)
Miladinović 1, 18, Abubakar 73ag

Utakmicu između Javora i Partizana u Ivanjici, pratili ste UŽIVO uz blog B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu