Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.12.2023.

22:55

Bura na Olimpiku – Roma sa devetoricom jedva "preživela" protiv Fiorentine

Fudbaleri Rome i Fiorentine odigrali su nerešeno (1:1) na "Olimpiku" u meču 15. kola Serije A koji su obeležila dva crvena kartona za domaće fudbalere.

Izvor: B92

Autor:B92

Bura na Olimpiku – Roma sa devetoricom jedva
Foto: Profimedia.rs

Zbog dve "žute" opomene najpre je isključen Zalevski (64), a potom i Lukaku, on je zaradio direktan crveni zbog opasnog starta (84).

Gosti su nadirali maltene čitavo poluvreme, bili su bolji, konkretniji, međutim Murijnov tim je ovo nekako uspeo da "preživi".

Ništa nije slutilo na ovakav razvoj događaja u nedelju uveče u Rimu - sve je počelo bajkovito po "Vučicu" koaj je hvatala priključak za trećeplasiranim Milanom.

I već u 5. minutu Rimljani su poveli.

Dibala je izvanrednim centaršutem spoljnim delom kopačke omogućio da se Lukaku proslavi - bila je to laka egzekucija glavom Belgijanca.

Međutim, negde od 25. minuta - baš od momenta kada je Dibala morao napolje zbog povrede - stvari su počele da se preokreću i krenule su nevolje po Romu.

Dibalina zamena Azmun nije doneo ono što Romi daje Argentinac, sa druge strane gosti su sa protokom vremena počeli bolje da kreiraju, da osvajaju teren i da sve češće prete Patrisiju.

Vrhunac njihove dobre igre usledio je u drugom poluvremenu, bio je to deo meča kada su dominirali u svakom pogledu.

Isključenje Zalevskog bilo je uvod u poravnanje "ljubičastih" - samo dva minuta kasnije Lukas Martines Kvatra je savladao Portugalca na golu Rimljana i meč je mogao da krene ispočetka.

Ovog puta, uz brojčanu prednost gostiju i potpuno poluljane igrače Rome.

Rui Patrisio je bio na velikim iskušenjima, ali je i pokazao klasu u kritičnim situacijama po svoj gol. Vreme je prolazilo, a nevolje po Romu su se samo gomilale.

U 84. minutu Lukaku je izgubio kompas prilikom starta na igrača gostiju, kramponom mu je pocepao štucnu srečom ne i nogu - no sudija je bez dileme pokazao put u svlačionicu i Belgijancu.

Roma je izdržala do kraja, sačuvala je egal, iako brojčano slabija za dvojicu igrača.

Murinjo se hvatao za glavu od momenta isključenja Lukakua, cupkao je kraj aut linije, kipteo od besa, trepereli su i navijači Rome do poslednjeg trenutka, da bi na kraju, posle meča koji je sjajno počeo za njihov tim pa se pretvorio u košmar - mogli da odahnu.

Nedelja:
Frosinone – Torino 0:0
Monca – Đenoa 1:0

Mota 83
Salernitana – Bolonja 1:2

Simi 75 - Zirkze 9, 20
Roma – Fiorentina 1:1 (1:0)

Lukaku 5 - Martines Kuarta 66

Subota:
Verona – Lacio 1:1 (0:1)
Anri 70 – Zakanji 23
Atalanta – Milan 3:2 (1:1)
Lukman 38, 55, Murijel 90+5 - Žiru 45+3, Jović 80
Inter – Udineze 4:0 (3:0)

Čalhanoglu 37p, Dimarko 42, Tiram 44, Martinez 84

Ponedeljak:
18.30 Empoli – Leče
20.45 Kaljari – Sasuolo


Petak:
Juventus – Inter 1:0 (0:0)
Gati 51

Standings provided by Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu