Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.12.2023.

21:32

Ludi bugarski derbi rešen u 107' – suze Stoičkova i napad lopatom na igrače Ludogoreca

Fudbaleri Ludogoreca savladali su kao gosti CSKA iz Sofije 1:0 golom Spasa Deleva u 107. minutu utakmice koju su obeležili tenzija i navijački neredi.

Izvor: B92

Autor:B92

Ludi bugarski derbi rešen u 107' – suze Stoičkova i napad lopatom na igrače Ludogoreca
Foto: Profimedia.rs

Bio je ovo ujedno i poslednji meč na kultnom stadionu "Bugarske armije" koji od sutra odlazi u istoriju, a na istom mestu biće izgrađeno novo zdanje.

Utakmici je prisustvovao legendarni Hristo Stoičkov koji je okvasio obraze tokom intoniranja himne CSKA, kluba u kojem je lansirana njegova velika karijera.

Navijači CSKA su tokom meča oduševili mnoge sjanom koreografijom posvećenoj istoriji kluba ispisanoj na stadionu koji je od ove večeri otišao u istoriju.

Međutim, nisu održali primereno ponašanje do kraja meča.

Gol koji je igrač Ludogoreca Spas Delev postigao u 17. minutu nadoknade - inače Delev je bivši igrač "Armejaca" - izazvao je gnev pristalica CSKA toliki da su neki od njih sa atletske staze, gde su se spustili, pretili gostima.

Poletele su i grudve ka "buketu" igrača Ludogoreca koji su proslavljali pobedu naspram tribine CSKA što su ovi videli kao provokaciju, otuda je njihova reakcija bila ratoborna.

Nisu atakovali samo grudvama...

Tenzija je toliko uzela pod svoje huligane CSKA da su se pojedini zaletali na igrače gostiju lopatama za čišćenje snega?!

Na kraju, gosti su uspeli da iščupaju pobedu i "žive glave" u krajnje neprijateljskom ambijentu.

Meč je isprva produžen za 12 minuta zbog raznoraznih prekida, da bi sudija dodao još šest zbog bakljade navijača CSKA u tom intervalu.

Na tabeli bugarskog šampionata vodi Černomorec sa 45 poena, drugi je Ludogorec sa 42 i utakmicom manje, koliko ima i CSKA.

Standings provided by Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu