Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.12.2023.

20:58

Slaviša Jokanović preuzima Crnu Goru?

Srpski stručnjak Slaviša Jokanović, mogao bi uskoro da preuzme reprezentaciju Crne Gore, saznaje tamošnji "Dan".

Izvor:

Autor:

Slaviša Jokanović preuzima Crnu Goru?
EPA-EFE/PETER POWELL

Prema navodima tog lista, iskusni trener je već obavio razgovore sa Dejanom Savićevićem, predsednikom FSCG, kada je dogovorena saradnja.

Navodno, očekuje se da početkom sledeće godine ona bude i ozvaničena.

Podsetimo, "A" reprezentaciju Crne Gore je nedavno napustio Miodrag Radulović nakon neuspeha da se sa timom plasira na Evropsko prvenstvo.

Radulović je imenovan za selektora A reprezentacije u januaru 2021. godine i tokom tri godine nacionalni tim je predvodio u 30 utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo, UEFA Ligi nacija i prijateljskim utakmicama.z

Ako je verovati informacijama iz Crne Gore, njega će zameniti Jokanović kojeg je Savićević i ranije hteo, ali tada do saradnje nije došlo.

Jokanović je u dosadašnjem delu karijere bio trener Partizana, Votforda, Makabija, Fulama, Šefild junajteda i moskovksog Dinama između ostalih.

Angažman u Rusiji mu je bio poslednji, a tamošnju prestonicu je napustio u maju.

Do sada je kao trener osvojio dve "duple krune" u Srbiji i tajlandsku Premijer ligu. Slavio je i u plej-ofu Čempionšipa 2018. godine kada je uveo Fulam u Premijer ligu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu