Ludilo u Grčkoj – sudija dobio stalnu policijsku zaštitu

Grčka je verovatno jedina zemlja na svetu u kojoj su fudbalske sudije toliko ugrožene da su, zbog pretnji, dobile i policijsku zaštitu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOY
Foto: EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOY

To je slučaj sa Tasosom Papapetruom kojem je određen policijski nadzor nakon pretnji koje je dobijao zbog čega su njegove kolege do daljeg u bojkotu lige.

Zbog novonastale situacije predstavnici sudijske organizacije prethodnih dana zatražili su i sastanak sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom.

U međuvremenu, policija je preduzela sve mere kako bi zaštitila Tasosa Papapetrua, posle saznjanja da su nepoznate osobe pretile i sudiji i njegovoj porodici.

O tome su, osim policije, obavešteni UEFA i Fudbalski savez Grčke.

Grčki mediji prenose da jake policijske snage od pre nekoliko dana čuvaju sudiju i članove njegove porodice.

U ovakvim okolnostima, dosad nezabeleženim čak i kada je grčki fudbal u pitanju, sudije jednostavno nemaju uslove za normalan rad i pitanje je kada će se vratiti poslu.

Do tada, grčka liga biće u prekidu.

Za danas je inače zakazan sastanak između predstavnika sudijske organizacije i Fudbalskog saveza Grčke na kojem će sudije izneti zahteve pred čelnike fudbalske organizacije, a vezane za njihovu bezbednost na stadionima.

Papapetru je poslednji meč sudio 3. decembra, bio je to duel između Volosa i Olimpiajkosa (2:2) kada je domaćima svirao penal mada nema dokaza da je zbog toga posle dobijao pretnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu