Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.12.2023.

14:25

Partizan posle penal lutrije srušio Grafičar za četvrtfinale Kupa Srbije VIDEO

Fudbaleri Partizana su posle boljeg izvođenja penala uspeli da savladaju Grafičar i plasiraju se u četvrtfinale Kupa Srbije.

Izvor: A.S.

Autor: A.S.

Partizan posle penal lutrije srušio Grafičar za četvrtfinale Kupa Srbije VIDEO
Foto: Dusan Milenkovic/Starsport

Posle nerešenog rezultata u regularnom delu meča (1:1), došlo je do penala, gde su crno-beli slavili sa 5:4 i plasirali se u narednu fazu takmičenja.

U utorak i sredu plasman među osam najboljih u Kupu obezbedili su Vršac, Čukarički, Voždovac, Radnički 1923, Novi Pazar, Vojvodina i Crvena zvezda.

Crno-beli su dobro ušli u meč i već u uvodnim minutima stvorili nekoliko dobrih prilika.

Pokušao je Šćekić posle kornera u drugom minutu, potom je Menig izblokiran u sedmom, a onda je 10. zapretio i Baždar.

Grafičar se oslobodio pritiska i prvu priliku stvorio u 14. minutu, ali je Ajdarov udarac završio iznad gola Jovanovića, potom je i Ćurić gađao glavom u 17. minutu, ali samo u ruke Jovanovića.

Nastavio se pritisak Partizana i u 18. minutu, Baždar je ponovo bio u šansi, ali je njego udarac odbranio Guteša.

Mogli su u nastavku i gosti do pogotka, ali Stojanović u 19. i Babakar u 24. minutu nisu uspeli da ugroze Jovanovića.

U nastavku je Baždar imao još dve šanse, pokušao je i Belić sa distance, ali siguran je bio Guteša.

Veliku šansu imao je Babakar u 33. minutu da Grafičar dovede do vođstva. Izašao je jedan na jedan sa Jovanovićem, ali siguran je bio golman Partizana.

Do kraja prvog poluvremena Grafičar je imao još jednu šansu da dođe do vođstva, preko Ajdara u 38. minutu, ali još jednom je Jovanović izašao kao pobednik.

Do kraja prvog dela igre nije bilo šansi i ekipe su na pauzu otišle bez promene rezultata.

Uskoro opširnije...

Na poluvremenu je promešao karte Igor Duljaj i osvežio tim uveđenjem Saldanje, Stojkovića i Zahida.

Već u 50. minutu je mogao Saldanja do pogotka, ali je još jednom Guteša bio siguran. Usledila je nešto izjadnečenija borba, pokušavali su i jedni i drugi do pogotka, ali bez prave šanse i realizacije.

Grafičar je uspeo da dođe do vođstva u 64. minutu, kada je Ajdar odlično prošao kroz odbranu crno-belih i prelepim udarcem uspeo da matira Jovanovića za 1:0.

Odmah posle toga Babakar je mogao da udvostruči prednost, a samo tri minuta od pogotka dobio je isključenje zbog drugog žutog kartona. Neoprezno je startovao nad Saničaninom.

Promenili su se odnosi na terenu od kad je Grafičar ostao sa igračem manje. Napadao je Partizan konstantno, ali pogodak je došao tek u 79. minutu.

Talentovani Dušan Jovanović, koji je samo nekoliko minuta pre izjednačenja ušao u igru, bio je i strelac za crno-bele.

Posle dobrog dodavanja Stojkovića, snašao se u kaznenom prostoru i matirao Gutešu za 1:1.

Do kraja meča je imao šansu i Zahid da dovede Partizan do totalnog preokreta, ali nije bio precizan, kao i Petrović u 90. minutu, koji je mogao da stavi tačku na meč i Grafičar odvede u četvrtfinale.

Ipak, promene rezultata nije bilo pa su usledili penali.

Bili su precizni po dvojica sa obe strane, a onda je Fratrovićev udarac odbranio Jovanović i tako doveo Partizan do prednosti. Odlučujući, peti jedanaesterac je izveo Saldanja i panenkom matirao Gutešu za četvrtfinale Kupa Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu