Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.12.2023.

11:00

Brazilci zapalili grad – Palmeiras šampion "najluđe" sezone – Peleov klub ispao posle 111 god.

Uzbudljivo prvenstvo Brazila završeno je protekle noći šampionskom titulom Palmeirasa kome je remi sa Kruzeirom (1:1) matematički obezbedio trofej.

Izvor: B92

Autor:B92

Brazilci zapalili grad – Palmeiras šampion
Foto: EPA-EFE/Yuri Edmundo

Iz lige su ispali Amerika Mineiro, Korićiba, Gojas i slavni Santos koji je izgubio status prvoligaša prvi put u 111 godina postojanja.

Klub koji je, pored ostalih, iznedrio velikane poput Pela i Nejmara poražen je na svom terenu 2:1 od Fortaleze i ostao u zoni ispadanja.

Nakon meča u gradu su izbili neredi u režiji besnih navijača Santosa koji su teško podneli istorijski neuspeh fudbalera.

Neposredno ispred stadiona zapalili su nekoliko vozila, ispostavilo se da je jedan od automobila i onaj u vlasništvu fudbalera Stivena Mendoze koji je, tako, sasvim slučajno platio najskuplju cenu eliminacije iz lige i besa navijača.

Gnevni fanovi "Svetaca" su se potom sukobili i sa policijom koja je tek upotrebom suzavca uspela da odbije masu.

Na više lokacija u gradu vatrogasci su intervenisali i gasili buktinje.

Zapaljivo je bilo i u Sao Paulu, doduše od sreće navijača zbog titule Palmeirasa koji je obezbedio trofej van svog grada – u Belo Horizonteu.

Tamo je lider odigrao 1:1 i tim rezultatom doneo sebi zvanje najboljeg tima u Brazilu.

I rezultati najbližih pratilaca su išli na ruku Palmeirasu.

Pred poslednje kolo situacija u vrhu je bila sledeća: Palmeiras (69 bodova), Atletiko Mineiro (66), Flamengo (66), Gremio (65).

U poslednjih 90 minuta fudbala Flamengo i Atletiko Mineiro su poraženi, Gremio je trijumfovao ali samo za utešno drugo mesto pošto je Palmeirasu i bod u takvim okolnostima donosio sve.

Strelac gola za novog šampiona bio je momak koji se polako probija na veliku svetsku sceni - Enrik.

Ovaj tinejdžer, poznato je, od naredne sezone igraće za najveći klub sveta Real Madrid.

Standings provided by Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu