Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.12.2023.

13:00

"Nadam se da me neće zvati da špijuniram Hrvatsku"

Bivši hrvatski fudbaler Igor Budan, koji je veliki prijatelj italijanskog selektora Lučana Spaletija, govorio je o meču između dve selekcije na EURO.

Izvor: MT

Autor: MT

EPA/ROBERT GHEMENT

Budan i Spaleti se znaju od 1999. godine, kada mu je Italija bio trener u Veneciji.

Momak rođen u Rijeci je gotovo dve decenije živeo na "čizmi" i za tu zemlju je vezan.

Ipak, u slučaju da Spaleti traži neke informacije za meč trećeg kola grupe B 24. juna, Budan će se oglušiti o taj zahtev.

"U jako dobrim smo odnosima, nadam se da me neće zvati da špijuniram Hrvatsku. To neće biti moguće", rekao je Budan kroz osmeh i dodao:

"Ne bi me čudilo da me nazove i pita da mu dam neku informaciju o Hrvatskoj, da mu otkrijem šta bi njemu bilo zanimljivo o ‘vatrenima’ i pratim ih, ali zna i sam da je to nemoguće. Koliko god su mi dragi on i Italijani ne bih to uradio. No, ne bi me čudilo da me to zatraži. Ne čujemo se svaki dan, ali u kontaktu smo, on je čovek koji je ostavio trag u mojoj karijeri. Pre svega za mene je jako dobra osoba. Već je u Veneciji pokazao da će biti sjajan trener, iako je dobio otkaz. No, u Italiji je to tako, stalno menjaju trenere. Kroz decenije je napredovao. Čast mi je što ga poznajem".

Budan je za Hrvatsku debitovao 2007. i za tu selekciju je odigrao šest utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu