Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.12.2023.

11:26

Hrvatska odabrala kamp za EURO

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) potvrdio je UEFA da je za bazni kamp reprezentacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine izabrao Nojrupin.

Izvor: B92

Autor:B92

Hrvatska odabrala kamp za EURO
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Bazni kamp u Nojrupinu se sastoji od odmarališta Mark Brandenburg na obali jezera Rupiner i pripadajućeg trening igrališta, koji je udaljen samo sedam minuta vožnje od hotela.

"Uvek polazimo od toga da je naša dužnost da reprezentaciji obezbedimo što bolje uslove i zato smo ceo proces započeli 2022, pri čemu, naravno, tom temom nismo opterećivali štab reprezentacije pre i tokom kvalifikacija. Nojrupin je s razlogom bio jedan od najtraženijih kampova u celom katalogu Uefa i raduje me što se naša logistika u tome odlično snašla i pretekla mnoge druge reprezentacije", rekao je predsednik HNS-a Marijan Kustić, prenosi Hina.

Nojrupin se nalazi 75 kilometara od Olimpijskog stadiona u Berlinu, gde Hrvatska otvara Evropsko prvenstvo protiv Španije.

Hamburg (225 kilometara) i Lajpcig (227 kilometara), gde ta selekcija igra sa Albanijom i Hrvatskom, takođe su brzo dostupni autobusom, pa Hrvatska u prvom krugu turnira neće imati potrebu za letovima.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je rekao da ima veliko poverenje u logistiku Saveza što je, kako je naveo, potvrđeno na prošlim takmičenjima.

"Imali smo odlične uslove od Rusije do Dohe. Stekao sam pozitivan utisak o ovom kampu na osnovu detaljne analize koju sam dobio... Osim toga, nalazimo se na odličnoj poziciji i nećemo gubiti mnogo vremena na putovanju, tako da sam ubeđen da je Nojrupin pun pogodak", rekao je Dalić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu