Hrvatska odabrala kamp za EURO

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) potvrdio je UEFA da je za bazni kamp reprezentacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine izabrao Nojrupin.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Bazni kamp u Nojrupinu se sastoji od odmarališta Mark Brandenburg na obali jezera Rupiner i pripadajućeg trening igrališta, koji je udaljen samo sedam minuta vožnje od hotela.

"Uvek polazimo od toga da je naša dužnost da reprezentaciji obezbedimo što bolje uslove i zato smo ceo proces započeli 2022, pri čemu, naravno, tom temom nismo opterećivali štab reprezentacije pre i tokom kvalifikacija. Nojrupin je s razlogom bio jedan od najtraženijih kampova u celom katalogu Uefa i raduje me što se naša logistika u tome odlično snašla i pretekla mnoge druge reprezentacije", rekao je predsednik HNS-a Marijan Kustić, prenosi Hina.

Nojrupin se nalazi 75 kilometara od Olimpijskog stadiona u Berlinu, gde Hrvatska otvara Evropsko prvenstvo protiv Španije.

Hamburg (225 kilometara) i Lajpcig (227 kilometara), gde ta selekcija igra sa Albanijom i Hrvatskom, takođe su brzo dostupni autobusom, pa Hrvatska u prvom krugu turnira neće imati potrebu za letovima.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je rekao da ima veliko poverenje u logistiku Saveza što je, kako je naveo, potvrđeno na prošlim takmičenjima.

"Imali smo odlične uslove od Rusije do Dohe. Stekao sam pozitivan utisak o ovom kampu na osnovu detaljne analize koju sam dobio... Osim toga, nalazimo se na odličnoj poziciji i nećemo gubiti mnogo vremena na putovanju, tako da sam ubeđen da je Nojrupin pun pogodak", rekao je Dalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu