Nova vest
Fudbal

Subota, 02.12.2023.

14:30

Partizan slavi Zahida – gol u 87' za novi beg od Zvezde

U derbiju 17. kola Mozzartbet Superlige Srbije na stadionu u Humskoj Partizan je savladao Vojvodinu 3:1 i, uz meč više, bodovno odmakao Zvezdi šest bodova.

Izvor: SS

Autor: SS

Partizan slavi Zahida – gol u 87' za novi beg od Zvezde
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Gol odluke delo je Zahida u 87. minutu kada je i prelomio meč, dok je Saldanja u 97. potvrdio tri boda iz jedanaesterca koji je sam iznudio.

Bila je ovo 14. pobeda crno-belih ove sezone.

Do nje su igrači Igora Duljaja došli uz mnogo muke, u smiraj utakmice zahvaljujući upornosti čitavog tima, želje da se pobedi i na kraju snalažljivosti Gajasa Zahia, koji polako ali sigurno postaje ključni igrač ekipe.

Momak koji ima fudbal "u malom prstu" postigao je šesti gol ove sezone i svakako najvažniji.

Doneo je u tom momentu veliko olakšanje ekipi i navijačima, Duljaju, vratio osmehe posle debakla u duelu sa TSC-om i ono što je najvažnije ponovo je odmakao Partizan u šampionskoj trci sa Zvezdom.

Crveno-beli su sada na potezu, u nedelju u Kruševcu gde će tražiti bodove pod Bagdalom protiv Napretka.

Partizan će taj meč, nakon današnje pobede, čekati mnogo spokojniji.

Što se samog meča tiče, Partizan je bio bolji u prvom poluvremenu (7:1 odnos udaraca ka golu), doduše imao je jednu pravu, veliku šansu - Kalulua posle pasa Antića kada je zakasnio sekund da ukliza i pokupi loptu na metar od gola.

Partizan je poveo u 53. minutu - mada su gosti do tada bili konkretniji - strelac je bio Frenk Kanute koji je perfektno zahvatio loptu posle odbitka i smestio je u mrežu danas odličnog Carevića.

Nastavak je, rekosmo, doneo znatno odvažniju partiju Novosađana, Zukić je dirigovao, Kembpel je sa klupe uneo živost, Vukanović je bio permanetna opasnost po odbranu crno-belih, a iz takvog odnosa izrodilo se i izjednačenje.

Uroš Nikolić je autoritativno, glavom, u naletu, "zakucao" loptu u gol Jovanovića. Asistenciju je upisao Vukanović, a Zukić je pripremio sve.

Partizan kao da je "lutao" narednih desetak minuta, kao da ih je gol gostiju poljuljao, ali izvukli su crno-beli iz sebe poslednji atom snage i volje da uzvrate i preokrenu situaciju u svoju korist.

U završnici, delu meča u kojem se pokazalo već nekoliko puta da je Partizan najopasniji, uspeli su domaći da budu dovoljno uporni, brzi i efikasni kada je bilo najpotrebnije.

Zahidova "levica" je proradila u šumi igrača u kaznenom prostoru Vojvodine - za delirijum u Humskoj.

Čitav tok meča mogli ste da pratite uživo u BLOGu UŽIVO na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu