Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.11.2023.

20:10

Ništa od prvog boda, Pešić u dramatičnoj nadoknadi srušio Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog nisu uspeli da osvoje prvi bod u grupnoj fazi Lige konferencija.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ništa od prvog boda, Pešić u dramatičnoj nadoknadi srušio Čukarički
Foto: EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Na stadionu u Leskovcu, u meču petog kola F grupe, posle drame u finišu, izabranici trenera Igora Matića izgubili su od Ferencvaroša 1:2 (1:0).

Dejan Stanković, bivši trener Crvene zvezde, tako je sačuvao stopostotan učinak protiv Čukaričkog (8/8).

Bio je borben Čukarički, veoma dobro organizovan, a vodio je sve do sedama minuta pre kraja, kada je ekipa iz Budimpešte došla do izjednačujućeg gola, a potom i do pobede.

Dobro je Igor Matić postavio igru "brđana", i mada su igrači Ferencvaroša prvi pripretili, u četvrtom minutu preko Adame Traorea, domaćin je poveo.

Igrao se deseti minut kada je posle odlične kontre, lopta na levoj strani došla do Luke Adžića.

On je sjajnim udarcem iskosa da leve strane, sa nekih desetak metara poslao loptu u dalji ugaao i tako doneo prednost Čukaričkom, 1:0.

Na drugoj strani, pokušao je Aleksandar Pešić u 13. minutu, da bi u 25. minutu golman Ferencvaroša Dibus za malo bio brži od Cvetkovića posle novog napada "brđana".

Miladinović je pripretio udarcem u 28. minutu, kao i na drugoj strani Šiger četiri minuta kasnije i to je bilo sve što se tiče prilika u prvom delu susreta.

Pokušao je Dejan Stanković sa dve uzmene na startu drugog dela nešto da promeni, potom je u 48. minutu morao da izvede i povređenog Adamu Traorea.

U 53. minutu, samo što je ušao, Kristijan Listeš je pokušao da savlada Nenada Filipovića, ali je golman Čukaričkog bio na mestu.

I pet minuta kasnije, posle udarca Abu Fanija sa 20 metara, golman "brđana" je bio na mestu, a onda u 60. minutu šansa za 2:0.

Đorđe Ivanović je izbegao ofsajd zamku i kada se spremao da šutira, u poslednji čas mu je Listes izbio loptu i spasao svoj tim.

Opet je Ivanović imao priliku u 76. minutu, ovog puta je imao igrača na leđima i šutirao za malo kraj gola, u spoljni deo mreže.

I onda, u finišu, pali su fizički igrači Čukaričkog, a Ferencvaroš iskoristio jednu priliku.

U 83. minutu u gužvi pred golom na pravom mestu bio je Zaharijesen i sa nekih pet metara poslao loptu iza leđa Filipovića za konačnih 1:1.

Pokušao je Đorđe Ivanović u trećem minutu nadoknade, pogodio je Dibusa, ana drugoj strani u šestom minutu, Stanković je izbio loptu u poslednji čas.

I onda u poslednjem minutu, posle protesta zbog bnedosuđenog faula, usledila je kontra gostiju, a Aleksandar Pešić je udarcem iz okreta pogoodio mrežu za 1:2.

Potom je zbog protesta isključen Igor Matić, a sudija odsvirao kraj.

Sve detalje sa ovog susreta mogli ste da pratite uz LIVE BLOG B92. net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu