Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.11.2023.

17:55

Nova politika u Junajtedu – kupujmo britansko

Dolazak ser Džima Retklifa u Mančester junajted je samo pitanje vremena, a to će prema britanskim medijima doneti važne promene.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nova politika u Junajtedu – kupujmo britansko
Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Očekuje se da klub sa Old Traforda uskoro potvrdi kupovunu 25 odsti akcija kluba od strane Retklifa za nekih 1,5 milijardi evra.

Time bi on, prema dogovoru sa porodicom Glejzer, preuzeo fudbalski sektor u klubu sa naročitim fokusom na buduća pojačanja.

To bi praktično značilo i formiranje novog direktorskog tima, a ko bi imao taj zadatak da obnovi Junajted, ostaje da se vidi.

Dejv Brailsford, direktor sporta u Retklifovoj kompaniji INEOS, imao bi važnu stratešku ulogu.

Pominje se da su kandidati za direktora fudbala Pol Mičel i Majkl Edvards, ali tu su i još neka imena.

Ipak, ono na čemu će Retklif insistirati je poboljšanje skautinga na britanskom tlu i pre svega dovođenje najvećih britanskih talenata.

Junajted je nekada bio poznat po tome da je dovodio odlične domaće igrače, a otkako je ser Aleks Ferguson otišao u penziju 2013. godine, klub je kupovao uglavnom strane igrače.

Izuzetak su sedmorica igrača - Luk Šo, Hari Megvajer, Aron Van-Bisaka, Danijel Džejms, Džejdon Sančo, Mejson Maunt i Džoni Evans.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu