Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.11.2023.

20:45

Gudelj autogolom "pomogao" epski preokret PSV-a u Sevilji

Fudbaleri PSV Ajndhovena savladali su Sevilju u Andaluziji rezultatom 3:2 (0:1) u meču petog kola grupe B Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Gudelj autogolom
EPA-EFE/Julio Munoz

Ko je gledao utakmicu do 65. minuta mogao je da vidi dominaciju španskog kluba i njihovo veliko vođstvo od 2:0.

Do tada je Sevilja vodila golovima Serhija Ramosa u 24. i Jusufa En Nesirija u 47. minutu.

Imali su domaći sve u svojim rukama, praktično je već "mirisalo" na prolaz u nokaut fazu, a onda se sve srušilo i sada su svi izgledi da Sevilja neće ići čak ni u "svoju" Ligu Evrope.

Ključan momenat desio se u 63. pa 66. minutu, kada je iskusni Lukas Okampos najpre zbog prigovora, a onda zbog nespretnog starta dobio dva žuta kartona.

Bilo je to isključenje koje je sve u potpunosti promenilo, a nije Sevilja imala sreće ni da samo dva minuta kasnije primi gol od Ismaela Saibarija.

Napadi Holanđana bivali su sve jači kako je vreme odmicalo, a odbrana na čelu sa Nemanjom Gudeljem i Markom Dmitrovićem je popustila ponovo u 81. minutu.

Tada je Gudelj ubacio loptu u mrežu Dmitrovića za 2:2, ali to nije bilo sve.

U drugom minutu nadoknade Rikardo Pepi je u punom trku zahvatio loptu glavom i matirao srpskog golmana, čime je doneo PSV-u ogromnu pobedu i, ako ništa drugo, onda gotovo siguran plasman u Ligu Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu