Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.11.2023.

08:00

Srbin koji je izabrao Švajcarsku: Da je bilo kontakta, Piksi bi znao kako se zovem

Švajcarski reprezentativac srpskih korena, Filip Ugrinić, kaže da ga je Fudbalski savez Srbije prekasno kontaktirao.

Izvor: MT

Autor: MT

Srbin koji je izabrao Švajcarsku: Da je bilo kontakta, Piksi bi znao kako se zovem
Srdjan Stevanovic/Starsport

Prvotimac Jang Bojsa je nakon pobede nad Crvenom zvezdom (2:0) u Ligi šampiona govorio za nekoliko srpskih medija.

Najvažnije pitanje ticalo se odluke momka rođenog u Lucernu da nosi dres Švajcarske.

Ugrinić je debitovao na meču sa tzv. Kosovom, a upisao je i nastup protiv selekcije Rumunije.

"Jednostavno, ljudi iz Švajcarske su pričali sa mnom, to je prevagnulo. Srbija i ja nismo bili u kontaktu prethodnih meseci, to nije tačna informacija. Zvali su me dve nedelje pre reprezentativne pauze (utakmice protiv Bugarske prim.aut.), a ja sam se tada već odlučio da ću nositi dres Švajcarske. Kako bih vam rekao, neću ništa loše reći, ništa tu nije bilo protiv Srbije. Jednostavno, da su oni bili u kontaktu sa mnom, selektor Srbije bi znao kako se ja zovem", rekao je Ugrinić.

Ugrinić je odigrao jako dobro u trijumfu Jang Bojsa nad Zvezdom, čime je švajcarski predstavnik obezbedio nokaut fazu Lige Evrope.

"Lep je osećaj, jako važna utakmica. Žao mi je da nismo prošli i jedni i drugi. Ponovo su navijači Zvezde napravili sjajnu atmosferu. Želim im sve najbolje u budućnosti. Bilo je teško, ali kada se pogleda grupa, videlo se da će se između Zvezde i Jang Bojsa odlučivati ko ide u Ligu Evrope. Jeste mi žao, ali jednostavno, takav je fudbal", kazao je Ugrinić.

Ugrinić je, inače, navijač Zvezde kao i članovi njegove familije, a nakon meča u Beogradu je kazao da bi voleo jednom da zaigra za crveno-bele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu