Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.11.2023.

19:55

Veliki preokret Partizana – "petarda" za prolaz u Ligi šampiona

Omladinski tim Partizana plasirao se u narednu fazu Lige šampiona za mlade, pošto je u revanšu u Humskoj deklasirao Šerif iz Moldavije rezultatom 5:2 (3:0).

Izvor: SS

Autor: SS

Veliki preokret Partizana –
Foto: partizan.rs/Miroslav Todoroviæ

U prvom meču u Tiraspolju, Šerif je izgubio sa 2:0, iako je imao sijaset propuštenih šansi, ali je sve nadoknadio u drugom susretu u Beogradu.

Četvrt utakmice je Partizan tražio put do mreže rivala, a onda ju je zatresao tri puta u razmaku od 11 minuta.

Najpre je u 24. minutu Dušan Jovanović našeo Šerif, a samo minut kasnije je Nemanja Trifunović neutralisao zaostatak iz prve utakmice.

U 34. minutu je kompletiran preokret kada je Dušan Jovanović doneo Partizanu rezutlat koji ga vodi u naredno kolo.

Crno-beli su dominirali i nije bilo razloga da se zaustave u drugom poluvremenu. Tako je u 66. minutu Bogdan Mirčetić pogodio na asistenciju Jovanovića za 4:0.

"Petarda" je pukla u 73. kada je Trifunović postigao svoj drugi gol na meču.

Utešni pogodak Moldavcima je doneo Artjom Dijinari 10 minuta pre kraja, a isti igrač sve zakuvao u drugom minutu nadoknade za 5:2.

Doveo je Šerif do prilike da eventualnim trećim golom dođe do produžetaka, ali se to nije desilo i Partizan je prošao dalje.

U narednoj fazi ukrstiće se sa timovima koji će proći kroz grupe. Stoga će narednog rivala dobiti tek nakon što budu kompletirani svi mečevi i poznati svi učesnici nokaut faze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu