Nova vest
Fudbal

Subota, 18.11.2023.

18:53

Ništa od revanša – Srbija opet bila inferiorna protiv Engleske

Mlada reprezentacija Srbije doživela je i drugi poraz od Engleske u kvalifikacijama za odlazak na prvenstvo Evrope 2025. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Ništa od revanša – Srbija opet bila inferiorna protiv Engleske
Starsport

Orliću su na stadionu TSC u Bačkoj Topoli poraženi sa 3:0 (2:0).

Ovo je bio prvi meč na klupi mlade reprezentacije Srbije Ljubinka Drulovića koji je na mestu selektora nasledio Dušana Đorđevića.

Imali su šansu da se revanširaju Englezima za ubedljiv poraz u Notingemu pre dva meseca kada su Englezi slavili sa (9:1), ali su i na ovom meču Orlići morali da se pomire sa novim porazom.

Fudbaeri Srbije loše su započeli i ovaj susret sa Engleskom jer su primili gol posle samo pet minuta igre kada je Džejms Mekati oduzeo Matiću loptu u opasnoj zoni i uputio udarac ka golu Srbije, tu je imao dosta sreće jer je lopta na putu do gola zakačila jednog fudbalera domaćih i prevarila Vanju Ilića.

Nastavila je Engleska i posle postignutog gola da ređa prilike pred golom reprezentacije Srbije.

Delap je imao dve izgledne prilike, a gosti su duplirali prednost u 19. minutu kada je posle pasa Heknija, Mekati snažnim udarcem sa više od 20 metara loptu poslao u desni ugao gola Srbije.

Nije Srbija u prvom delu igre imala svoje šanse, mogli su da pred kraj prvog dela igre iskoriste grešku golmana Traforda, ali se to nije desilo.

Ušla je Srbija sa mnogo više energije u drugi deo igre, ali je Engleska je uprkos tome ipak stigla do svog novog gola na ovom meču.

Sada je strelac bio Harvi Eliot koji je iz kaznenog prostora neometano loptu poslao u donji levi ugao gola Vanje Ilića.

Posle gola Srbija je počela da napada, pa smo tako do kraja meča videli prilike Ilića u 58. minutu i Petkovića u 76.

Mogla je i Engleska do četvrtog gola, ali je Srbija imala sreće jer je šut napadača Engleza završio na stativi.

Srbija tako posle četiri kola ima šest bodova i nalazi se na trećem mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu