Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.10.2023.

18:05

Gvardiola: Lajpcig zna šta radi

Fudbaleri prvaka Evrope Mančester sitija gostuju u sredu Lajpcigu u meču drugog kola G grupe Lige šampiona.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Gvardiola: Lajpcig zna šta radi
Foto: Profimedia

Siti je u prvom susretu kod kuće pobedio Crvenu zvezdu sa 3:1, dok je Lajpcig istim rezultatom slavio protiv Jang Bojsa.

Engleski klub je imao problem zbog odlaganja leta za Lajpcig.

"To nije problem. U pitanju je leteti sigurno i prizemljiti se, to je najvažnije. Vlasti su nam rekle da je ranije bilo rizično za poletanje, tako da smo rešili da ostanemo duže na treningu i produžimo na ručak", rekao je menadžer Sitija Pep Gvardiola.

Veoma ceni igru Lajpciga.

"Kada si uspešan, postoje dva ili tri razloga. Njihova uprava zna kako žele da igraju, menadžer gaji takav stil i dovode se igrači koji odgovaraju tome. U Lajpcigu, Salcburgu i mnogim ograncima Red Bula, znaju to godinama unazad, i svi menadžeri im gaje takav stil. Razvijaju igrače i prodaju ih da bi postali jedan od najbogatijih klubova na svetu. To je razlog što su uspešni, imaju jasnu strategiju i sva tri odseka guraju u istom smeru. Uzeli su kup, uvek su u Ligi šampiona, a bitka sa Bajernom je uvek teška. Imam veliko divljenje za sve to jer pokušavaju da rade isto što i Siti", poručio je Gvardiola.

Najavio je da se u tim vraća Rodri.

"Naravno da će igrati. Uvek treba gledati pozitivno, Rodri će igrati u sredu i onda ću mu dati odmor, da ide na Maldive nekoliko dana pre nego što se priključi reprezentaciji", otkrio je Pep.

Dodaje i da ga nije zabrinulo to što je njegov tim izgubio u Premijer ligi od Vulverhemptona.

"Moramo da mislimo na Lajpcig, a onda idemo na noge i Arsenalu. Nećemo osvojiti ni izgubiti Premijer ligu zbog poraza od Vulvsa. Bili smo mnogo puta u sličnoj poziciji. Treba se vratiti principima, naučiti iz svega. Više sam nego zadovoljan svime što je do sada urađeno, treba ići dalje", zaključio je Gvardiola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu