Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.09.2023.

12:45

"Liga šampiona vrednija od plate od 10 miliona evra"

Napadač Milana Rafael Leao rekao je da bi osvajanje Lige šampiona vredelo mnogo više od plate od 10 miliona evra koju bi mogao da dobije negde drugde.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia

On je strastveno govorio o tome kako oseća da je Milan na dobrom putu ka uspehu.

"Mislim da je klub na dobrom putu, uspeli smo da se plasiramo u polufinale Lige šampiona. Sada cilj kluba mora da bude da nastavi napred, da nastavi da dodaje, da bude jak. I siguran sam da će se Milan uskoro vratiti osvajanju Lige šampiona, što je naš cilj. Govorim u svoje ime, mlad sam, ja sam igrač koji želi da osvoji velike stvari, Liga šampiona mislim da je san svakog igrača i mi radimo na tome", rekao je Leao.

Upitan je koliko je mlad ovaj tim Milana i kako se to može prevesti u uspeh, ali je Leao istakao koliko su mnogi igrači iskusni uprkos svojim godinama.

"Iako smo mladi, već smo odigrali više od 50 utakmica u Seriji A, više od 20 u Ligi šampiona, već imamo određeno iskustvo. Možemo da iskoristimo ovo iskustvo i svežinu mladosti i primenimo to na terenu da bismo ostvarili svoje ciljeve
", rekao je portugalski napadač.

Najveći poraz Milana prošle sezone bio je od Intera u polufinalu Lige šampiona, a bivši napadač Sportinga i Lila ponudio je nekoliko razloga zašto nisu mogli da dođu do finala u Istanbulu.

"Imali smo nekoliko izostanaka i zbog nedostatka rešenja na klupi Inter je bio očigledno superiorniji. Imaju veoma kompletan tim, kako u prvih jedanaest tako i na klupi, i mislim da je to napravilo razliku u dve utakmice", rekao je Portugalac.

O njegovoj budućnosti i šansi da se preseli u Saudijsku Arabiju, gde je proteklog leta otišlo nekoliko velikih fudbalskih zvezda zbog ogromne plate.

"Nikad ne možete reći nikad, ali ja sam u klubu koji me je odlično dočekao, sada obnovio ugovor, da sam planirao da odem, ne bih ga produžio. Fokusiran sam na to da uradim velike stvari za dve ili tri godine u Milanu. Još nisam postigao velike stvari da bih otišao u takvu ligu (saudijsku, prim. aut). Ovih dana novac je bio u prvom planu, ali za mene je Liga šampiona vrednija od plate od 10 miliona evra, na primer", zaključio je 24-godišnji Leao.

Inače, Milan je novu sezonu u LŠ počeo remijem sa Njukaslom, koji je odoleo dominaciji "rosonera". Taj rezultat bi mogao da oteža italijanskom velikanu posao s obzirom da se nalazi u "grupi smrti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu