Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.09.2023.

11:00

Golman Partizana: Imamo četiri boda više, ali ne smemo da se uljuljkamo

Golman Partizana Aleksandar Jovanović ističe da njegova ekipa ima lepu prednost koju bi trebalo da nadogradi pobedom protiv Crvene zvezde.

Izvor: B92

Autor:B92

Golman Partizana: Imamo četiri boda više, ali ne smemo da se uljuljkamo
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Fudbaleri Partizana u 171. "večiti derbi" koji se igra u sredu od 19.00 časova ulaze sa četiri boda više od rivala.

Jovanović će u sredu na stadionu Partizana prvi put u karijeri braniti u najvažnijem meču srpskog fudbala, a dao je intervju za klupski sajt u kom je pričao o tome kako se oseća pred utakmicu i kako je preživljavao "večite derbije" kao navijač sa tribina stadiona u Humskoj.

"Ovo će za mene biti prvi večiti derbi i sigurno da sam, kao i svako dete koje je počinjalo da igra fudbal u Srbiji tada, i ja sanjao da odigram makar jednu takvu najveću utakmicu u dresu Partizana. Protiv večitog rivala, u dresu Partizana, sa te strane - veliki događaj za mene", rekao je Jovanović.

Dodao je da pamti mnogo utakmica Partizana i Crvene zvezde.

"Pamtim dosta derbija. Taj 161. derbi, koji smo igrali 2019. godine, dobili smo rezultatom 2:0, Suminim golom. To mi je ostalo u najbližem sećanju. Dok nisam bio u Partizanu, pošto sam dugo bio u inostranstvu, derbije sam pratio sa istočne tribine stadiona. Igrači koje sam baš voleo su bili Žuka i Moreira, a od naših - Saša Ilić i Danko Lazović. Oni su mi ostali u lepom sećanju", istakao je Jovanović.

Sledeće pitanje je bilo kako se priprema za "večiti derbi".

"Pripremam se kao za svaku utakmicu. Gledam da telo i glavu pripremim, da dođem do utakmice na najboljem nivou, uz trenera Nemanju Jovšića i stručni štab. Najvažnije je da sačuvam fokus, da me ništa ne remeti. Ali, potpuno isto kao za svaku utakmicu".

Partizan ulazi u derbi sa četiri boda prenosti.

"Stvorili smo prednost od 4 boda, ali to realno nije ništa nedostižno i ne smemo da se uljuljkamo. Ali, opet sa druge strane, imamo lepu prednost koju bi trebalo nadograditi pobedom u derbiju. To je naš fokus i cilj na utakmici, tako se spremamo da uđemo u derbi".

Jovanović je svestan kakva će biti utakmica u sredu.

"Biće teška, zahtevna utakmica, sa mnogo detalja. Ono što vidim je da i jedna i druga ekipa igraju otvoreno i, samim tim, biće svakako zanimljiva utakmica za publiku. Ovim putem pozivam navijače Partizana da ispune stadion u što većem broju".

Golman crno-belih će imati podršku porodice i prijatelja.

"Biće moja porodica, dosta drugara, verovatno i moj sin koji je već bio na stadionu, na istoj tribini. Bio je u crno-belom butiku pre neki dan. Oni su moja najveća snaga i najviše doprinose da ostanem miran i staložen, što je važno za golmana i za sve ostale igrače".

I na kraju, Jovanović ima poruku, i za navijače i za saigrače.

"Poruka našim navijačima je da nastave da veruju u tim i da nastave da nas bodre kao do sad. Ne znam da li će doći ili ne, ja ih ovim putem zovem da dodju. A svi koji dodju, neka nam daju podršku i neka veruju u tim kao što su radili do sad. Daju nam veliku energiju koja se pokazala, i u prošlom kolu u Pančevu, koliko je važna. A što se tiče poruke saigračima, samo da ostanemo staloženi i mirni u onome što želimo i taktičkim zamislima. Fokus je najvažniji. Da budemo fokusirani, staloženi, mirni i energični", zaključio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu