Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.08.2023.

10:55

Ima li Partizan snage za opstanak u Evropi? VIDEO

Imaju li fudbaleri Partizana snage da se izbore za opstanak u evropskim takmičenjima?

Izvor: B92

Autor:B92

Ima li Partizan snage za opstanak u Evropi? VIDEO
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

U četvrtak uveče oni će igrati revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv azerbejdžanskog Sabaha, od kojeg su prvi meč izgubili sa 2:0.

Za prolaz u narednu rundu Lige konferencije potrebna su im tri gola. I, naravno, da ne prime nijedan.

A za to je najveća odgovornost na gostu "Jutra" TV Prva, golmanu Partizana Aleksandru Jovanoviću.

"Atmosfera je dobra. Očekujemo da ostvarimo povoljan rezultat u revanšu. Imali smo taj loš dan, što se kaže, u Azerbejdžanu. Odigrali loše, međutim, kako da kažem, stabilizovali smo se zajedno. Na nama je da sutra izađemo i pokušamo da okrenemo rezultat. Bila je velika vlažnost vazduha, ali to ne treba uzimati kao olakšavajuću okolnost. Odigrali smo loše i to je činjenica. Što se utakmice sutra tiče, igramo na našem stadionu. To je najveća prednost. Trebamo da pokažemo zbog čega smo Partizan i zbog čega imamo tu istoriju koju imamo u evropskim takmičenjima", rekao je Jovanović.

Partizan je za meč odredio simboličnu cenu ulaznica od 299 dinara za sve tribine.

"Pozivam sve navijače Partizana da nam pomognu sutra, bez njih zaista nije to isto. Svi znamo za situaciju koju imaju navijači sa upravnim odborom, međutim, opet kažem, iz svih nas je Partizan. Treba da stanemo svi zajedno, pogotovo sutra kad je jako bitna utakmica. Pozivam sve njih da u što većem broju dođu na stadion i pomognu nam. Jer zaista nije isto igrati pred hiljadu ljudi ili deset ili petnaest ili dvadeset hiljada. Pogotovo kad zaostajemo dva gola".

Nula-dva nije mali zaostatak bez obzira što je rival debitant u Evropi.

"Moramo imati jedan gol prednosti do nekih 60-70 minuta. To je neki realan scenario. Najbolje bi bilo, naravno, da bude 2: u prvih 20 minuta, tad bi utakmica već bila skroz drugačija. Međutim, opet kažem, ako gledamo realno, to je da imamo jedan gol viška makar do 60-70 minuta, da imamo šansu da okrenemo utakmicu. Tako da to je neki, da kažem, plan. Ali opet, utakmice se ne planiraju. To se dešava, imaš neki plan koji je na početku, kasnije se to sve, u odnosu na utakmicu kako ide, namešta i mi igrači, u odnosu na protivnika, na igru i tako dalje"

Partizan je posle poraza u Azerbejdžan reagovao pobedom nad Radničkim, a navijače je oduševila reakcija stranih fudbalera na pobedonosni gol Ksandera Severine.

"Mi smo još uvek u fazi formiranja tima. Dobro je da dok to sve traje, mi uzimamo bodove u prvenstvu. Nismo u većem zaostatku. Ako odemo dosta u minus, to kasnije nije moguće nadoknaditi. Trebalo je da bude drugačije, ali nije. Međutim, atmosfera je tu, tim je tu, formiramo se. Trebaće nam još par nedelja, ali rezultat je primaran. Dok traje to sve vreme prilagođavanja, mi moramo da uzimamo bodove i da prolazimo dalje u Evropi. Atmosfera je tu, to je ono što zaista vidim. Počevši od stručnog štaba i Igora (Duljaja), taj čovek jako voli Partizan, svim srcem i to prenosi na nas. To se i desilo na prethodnoj utakmici protiv Radničkog iz Niša. Kod slavlja, koje si spomenuo, to nije samo pitanje da li igram protiv Radničkog iz Niša ili ne, ili Sabaha, to je zaista samo trenutak, tim".


Jovanović je ovog leta stigao u Partizan na insistiranje sportskog direktora Ivice Kralja.

"Sportski direktor je omogućio sve da se lakše dogovorimo. Pričam sa njim svakodnevno na Teleoptiku. Čovek koji je najviše doprineo mom dolasku u Partizan, uz moju želju naravno. Opet kažem, još jedna velika obaveza za mene da opravdam ta očekivanja koja dolaze s njegove strane",
zaključio je Jovanović.

Partizan dočekuje Sabah u čertvrtak od 21 čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu