Novi talas nasilja u Atini – najava osvete?

Atinska policija je uhapsila dvojicu muškaraca zbog sumnje da su demolirali lokal čiji je vlasnik, navodno, jedan od osumnjičenih za napad na navijače AEK-a.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA/EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU
Foto: EPA/EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

U grupi koja je izvršila napad bilo je desetak maskiranih ljudi, motivi još uvek nisu poznati, ali se spekuliše da imaju veze sa nedavnim tragičnim događajem.

Ovaj incident se dogodio u atinskom kvartu Amelokipi, nedaleko od stadiona Panatinaikosa - kluba čije je tvrdo navijačko jezgro pružilo logističku podršku huliganima zagrebačkog Dinama za nedavni napad na navijače AEK-a, koji je rezultovao smrću Mihalisa Kacurija.

Kako se navodi, grupa napadača motorima se dovezla do pomenutog lokala, zasula ga tvrdim predmetima, navodno je i pucano iz vatrenog oružja, i pobegla sa lica mesta.

Međutim, dvojicu napadača policija je uspela da uhapsi pa bi ovaj novi incident usko povezan sa ekstremnim navijačkim grupacijama u Atini, vrlo brzo trebalo da bude rasvetljen.

OVDE možete videti oštećenja koje je pretrpeo lokal u vlasništvu jednog navijača Panatinaikosa, visoko rangiranog na tribini i navodno jednog od organizatora grupe koja je napala navijače AEK-a.

Foto: EPA/EFE/GEORGE VITSARAS
Foto: EPA/EFE/GEORGE VITSARAS

U međuvremenu, grčki mediji su saznali da se upravo jedan navijač Panatinaikosa, koji je zajedno sa hrvatskim huliganima uhapšen u velikoj akciji policije posle ubistva Kacurija - visoko kotira na listi osumnjičenih za ubistvo sugrađanina.

U pitanju je 27 - godišnji huligan dobro poznat policiji, koji je u momentu tuče bio na uslovnoj slobodi.

Tu informaciju prenela je tiražna Gazeta.

Hrvatski mediji, sa druge strane, otkrivaju da su u tuči povređena i sedmorica huligana zagrebačkog Dinama, jedan od njih teže, i da je sa čak sedam ubodnih rana zbrinut u jednu atinsku bolnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu